pegasus
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
ASELSAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
ASELSAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
YOLCULARIN UYRUKLARI AÇIKLANDI
YOLCULARIN UYRUKLARI AÇIKLANDI
AJET’İN BAYRAM TATİLİ PERFORMANSI
AJET’İN BAYRAM TATİLİ PERFORMANSI
ROKETSAN ENDONEZYA’DA GÜÇLENİYOR
ROKETSAN ENDONEZYA’DA GÜÇLENİYOR
AJET
11 Haziran 2025 Çarşamba - 14:20

5 GÜNDE 701 BİN YOLCU, 3.895 UÇUŞ

5 günde 701 bin yolcu, 3.895 uçuş ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayramda yoğun trafik başarıyla yönetildi.

5 GÜNDE 701 BİN YOLCU, 3.895 UÇUŞ

Türkiye’nin yolcu sayısında en büyük 2’nci, Avrupa’nın ise 2025 yılı ilk dört aylık verilerine göre en yoğun 9’uncu havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG), Kurban Bayramı’nı başarıyla geride bıraktı. 5-9 Haziran tarihleri arasında toplam 701.178 yolcuya ev sahipliği yapan havalimanı, bu dönemde 3.895 uçuşu sorunsuz şekilde gerçekleştirdi. Bayram öncesi yapılan hazırlıklar ve başarılı operasyonel yönetimle terminaldeki yolcu yoğunluğu ve misafirlerin beklentileri en iyi şekilde karşılandı.

Uçuş ve yolcu sayısında bayram tatili yoğunluğu

Arife gününden bayram bitimine kadar olan 5-9 Haziran tarihleri arasında İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda yoğun bir uçuş trafiği yaşandı. Gerçekleştirilen 3.895 uçuş ile iç hatlarda 316.477, dış hatlarda ise 384.701 olmak üzere toplam 701.178 yolcu ağırlandı.

ISG terminal işletmecisinin ve Meydan Otoritesi HEAŞ’ın koordineli yürüttüğü başarılı çalışmalar neticesinde bayram süresince yolculara güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunuldu.

Kurban Bayramı sürecinde 5 Haziran 2025 günü 796 yolcu uçağı uçuşu (kargo ve diğer uçuşlarla beraber toplam 820 uçuş) ve 144.590 yolcu sayısı ile tüm zamanların günlük uçuş ve yolcu sayısı rekoru yenilendi.

Bayram yoğunluğuna özel planlamayla seyahat deneyimi iyileştirildi

Sabiha Gökçen Havalimanı, güçlü altyapısı ve operasyonel kapasitesiyle bayram yoğunluğunda misafirlerin seyahatlerini en rahat ve sorunsuz şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla bayram öncesinde kapsamlı bir dizi hazırlık ve önlemi hayata geçirdi. Operasyon, güvenlik ve temizlik için yapılan ek planlamalarla personel sayısı artırılırken yaklaşık 20 saniyelik işlemle hızlı ve kolay geçiş sağlayan E-pasaport banko sayısı giden katında 15, gelen katında 19 adet olmak üzere 34’e çıkarıldı.

Yolcuların havalimanına hızlı girişlerini sağlamak için de terminal genelindeki toplam 110 X-Ray noktasında düzenlemeler yapıldı. Ücretsiz ve sınırsız Wi-Fi erişimi sunuldu. Ücretsiz içme suyu temini için havalimanının çeşitli noktalarına su sebilleri yerleştirilirken terminal içerisindeki soğutma sistemi kapasitesi de artırıldı. Bu süreçte yenilikçi üretken yapay zeka dijital asistanı SAVVy de müşteri hizmetleri konularında anlık yanıt ve çözümlerle yolculara destek sağladı.

“Şehrin Havalimanı” yolcu trafiğini başarıyla yönetiyor

İstanbul’un Anadolu yakasından dünyaya açılan kapısı olan ve 52 ülkede 39 iç hat, 107 dış hat olmak üzere toplam 146 destinasyonu İstanbul ile bağlayan Sabiha Gökçen Havalimanı, çevresindeki merkezlere yakınlığıyla “Şehrin Havalimanı” olarak da anılıyor.

ISG bayramdaki performansıyla, artan ulusal ve uluslararası yolcu talebini ve uçuşları başarıyla yönettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

 
TUSAŞ ENDONEZYA İÇİN 48 ADET KAAN ÜRETECEK
 
SURİYE’DEN TÜRKİYE’YE GÖKYÜZÜ KAPISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA
Pegasus Hava Yolları, çalışan gelişimine yaptığı yatırımla dünyanın en iyileri arasına girdi.
SURİYE HAVA YOLLARI 12 YIL SONRA İSTANBUL'DA!
Son dakika… Suriye'de Esad rejiminin yıkılması sonrası Suriye Hava Yolları, ...
TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN YENİ REKOR
Türk Hava Yolları bugun yeni bir rekor kırıyor. THY, planlı 1369 seferle ...
 
JAPONYA’DAKİ ABD ÜSSÜNDE PATLAMA!
Japonya'nın Okinava Adası'nda bulunan ABD'nin Kadena Hava Üssü'nde patlama ...
HEAŞ’TAN GELECEĞE TEMİZ BİR NEFES
İstanbul’un dünyaya açılan kapısı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, ...
SABİHA GÖKÇEN’DE BAYRAM YOĞUNLUĞU
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bayram yoğunluğu: Uçuş ve yolcu ...
 
THY TARİHİNİN REKORUNU KIRDI
Son dakika! Türk Hava Yolları (THY), bugün planlanan 1292 seferle bugüne ...
HEDEF 2027’DE EN GENÇ FİLOYA SAHİP OLMAK
Kerem Sarp: AJet, 2027’de dünyanın en genç uçak filosuna sahip olacak
"AJET HAVACILIK LİTERATÜRÜNE GEÇTİ"
AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, “Havacılık literatüründe aynı anda 80 uçakla, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
AVRUPA HAVACILIĞINA İGA DAMGASI
Özlem Çapan Özeren
GÖKYÜZÜNDE ACİL DURUM: UÇAKLAR NEDEN YAKIT BOŞALTIR?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası