pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
31 Aralık 2022 Cumartesi - 09:56

'SİPER' FÜZESİ 100 KM MENZİLİ AŞTI

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, uzun menzilli hava savunma füzesi 'Siper'in menzilinin 100 kilometreyi aştığını duyurdu. Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, "Bu teknoloji Patriot’a eşit bir teknoloji" dedi.

 SİPER  FÜZESİ 100 KM MENZİLİ AŞTI

İsmail Demir'in açıklamasını CNN Türk canlı yayınında değerlendiren emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, "Bu teknoloji Patriot’a eşit bir teknoloji" dedi. Karakuş ayrıca 'Siper' için "Bu füze artık Patriot’u yakaladığımız manasında bir füze. 2022 yılının uzun süren çalışmaları sonucunda bu noktaya gelmemiz Türkiye açısından çok önemli. Artık Patriot’lara ihtiyacımız olamayabilir" şeklinde konuştu.

Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Savunma sanayiimizden Türkiye Yüzyılı’na girerken milletimize yeni yıl hediyesi! Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunmamız için kilit önemdeki #SİPER Ürün-1 Sisteminden Güdümlü Test Füzesiyle 100 km’yi aşan menzildeki hedef başarıyla vuruldu" ifadelerini kullandı.

KARAKUŞ: BÜYÜK BİR BAŞARI

CNN TÜRK'te açıklama yapan Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş gelişmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bu füze artık Patriot’u yakaladığımız manasında bir füze. 2022 yılının uzun süren çalışmaları sonucunda bu noktaya gelmemiz Türkiye açısından çok önemli. Bu sistemleri çok kısa bir süre sonra S-400 füzelerinin bulunduğu noktaya getirebiliriz. Artık Patriot’lara ihtiyacımız olamayabilir. Bu teknoloji Patriot’a eşit bir teknoloji. Bu sistemin denemelerinden sonra seri üretime geçilecek olması bizim artık bu sistemlere ihtiyacımız olmadığı anlamına geliyor. Bunun tabii biz başlangıç yılı 98’den itibaren alçak irtifa olanını yaptık daha sonra orta irtifa olanı yaptık şimdi de yüksek irtifa olanını yaptık.

BİZİ TEHDİT EDENLER DÜŞÜNSÜN

Hakikaten fevkalade büyük bir başarı. 100 kilometrenin ilerisi demek bundan sonra bizi tehdit edenler düşünsün demek. Alçak irtifa için bizim ürettiğimiz Sungur var, orta irtifa için yaptığımız var, bu yüksek irtifa için ve füzeleri de rahatlıkla önleyecektir. Bu füzelerin seri üretimine de yakın zamanda geçecek, seri üretim için önemli bir para da ayrıldı, fevkalade önemli bir şey bu. 100 kilometre bir mesafe kaldığında hedefe atılan bir füze imha edilecek. Eğer Ukrayna’nın elinde olsaydı, gayet açık bir şekilde şunu söylemek istiyorum; özellikle biliyorsunuz, Rusya altyapı tesislerine yönelmişti. Altyapı tesislerine yönelmiş olan füzeleri önleseydi, Ukrayna’da elektrik, su kesintileri, ısınmada sorun olmayacaktı. Şimdi Türkiye düşünün tehdide karşı bunu başarmış durumda.

YILLARDIR BUGÜNÜ BEKLİYORDUK

Bu konuda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Savunma Sanayi Başkanlığı bu konuda çok iyi çalıştı. ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve diğer kesimlerle birlikte hep beraber savunma sanayi üstüne koyarak artıyor. Türkiye’nin güvenliği bir kat daha artmıştır.”

 

 
TÜRK UZAY YOLCUSU NEREYE İNECEK?
 
THY’NİN EN YENİ UÇAĞI İSTANBUL YOLUNDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAYRAKTAR AKINCI TAM İSABETLE VURDU
Baykar tarafından üretilen Bayraktar AKINCI TİHA, Aselsan'ın geliştirdiği ...
GELİRLERİNİN YÜZDE 98'İ İHRACATTAN
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın ...
HUZURLARINIZDA ANKA-3
TUSAŞ tarafından üretilen jet motorlu Anka-3 MİUS’un ilk görselleri yayınlandı. ...
 
ARNAVUTLUK BAYRAKTAR TB2 SİHA ALACAK
Son dakika... Baykar Teknoloji tarafından üretilen Bayraktar TB2 SİHA ...
İKİ ‘KOCA YUSUF’ DÖNÜŞ YOLUNDA
Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Borispol Havaalanı'nda mahsur kalan ...
YUNAN UÇAKLARI YİNE TACİZ ETTİ
Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı Yunanistan’a ait uçakların yine ...
 
AKINCI ATEŞLEDİ 100 KM’DEKİ HEDEFİ VURDU
Bayraktar AKINCI, Roketsan’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk süpersonik ...
‘KIZILELMA’ ABD MEDYASININ TAKİBİNDE
BAYKAR'ın kendi öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ...
O KRİTİK PARÇA ARTIK TÜRKİYE’DE ÜRETİLİYOR
TÜBİTAK, yerli imkanlarla "Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi" ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası