pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
9 Nisan 2021 Cuma - 17:55

THY'NİN B 737 MAX UÇAĞI TEST İÇİN HAVALANDI

Türk Hava Yolları (THY), ulusal ve uluslararası havacılık otoriteleri tarafından gerekli uçuş onaylarını alan Boeing 737-MAX tipi uçaklarıyla test uçuşlarına başladı

THY NİN B 737 MAX UÇAĞI TEST İÇİN HAVALANDI

2019'dan bu yana park halinde bulunan uçaklardan TC-LCE tescilli uçak, iki yıl aradan sonra bugün ilk kez gökyüzü ile buluştu. Atatürk Havalimanı'ndan havalanan uçak, Marmara Denizi üzerinde yaklaşık bir saatlik test uçuşunu başarıyla tamamladı. İlk tarifeli uçuşun 12 Nisan'da İstanbul Havalimanı- Ankara Esenboğa Havalimanı arasında olacağı öğrenildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçen hafta Boeing 737-MAX uçaklarının 15 maddelik "Uçuşa Elverişlilik Direktifi" adı altında yer alan şartların uygulanması koşuluyla yeniden uçabileceğini duyurmuştu. Bu kararın ardından THY, iki yıldır park halinde beklettiği MAX uçakları için harekete geçi.

TARİFELİ İLK UÇUŞ 12 NİSAN'DA

İlk aşamada kuyruk tescilleri TC-LCA ve TC-LCE olan iki uçağın tarifeli seferlerde görevlendirileceği, ilk tarifeli uçuşun ise 12 Nisan'da İstanbul Havalimanı - Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacağı öğrenildi.

267 KİŞİLİK ÖZEL BİR EKİP EĞİTİM ALIYOR

THY yeniden gökyüzüyle buluşacak uçaklarda görev alacak özel bir ekip belirledi. Pilot ve kabin memurlarından oluşan 267 kişilik uçuş ekibi, aldıkları eğitimlerle B737 MAX uçaklarını tekrar uçuracak.

Yazılım hatası üzerine iki yıl önce tüm dünyada operasyonları durdurulan B737 MAX tipi uçaklar için uygulanan yazılım ve eğitim iyileştirmeleri en yüksek standartlara göre tasarlandı ve test edildi. Uçak, çalışmalar sonucunda Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA), ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ile Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gerekli uçuş onaylarını almayı başardı.

THY 12 UÇAĞI YERE İNDİRMİŞTİ

Türk Hava Yolları, 2019 yılında yaşanan krizde 12 adet B737 MAX uçağını yere indirmiş, sipariş ettiği 12 adet uçağını da üretici firmadan teslim alamamıştı. Yaşanan durum şirketin 2019 yılı uçuş planlarına ve operasyonel performansına önemli ölçüde zarar vermişti. Boeing 737 MAX’ler yakın zamanda başta ABD olmak üzere Kanada ve Avrupa'da uçuşlara yeniden başlamıştı.

İKİ ÖLÜMCÜL KAZA YAŞADI

Mart 2019 tarihinde Etiyopya'nın Addis Ababa kentinden 149 yolcu ve 8 mürettebatı ile Kenya'nın Nairobi kentine uçuş yaptığı sırada düşen Boeing 737 Max 8 tipi uçaktan kurtulan olmadı. 2018 yılı üretim tarihli uçağın aynı modeli de 29 Ekim 2018'de adı büyük bir kazaya daha karışmıştı. Endonezya Lion Havayolları'na ait Boeing 737 Max 8 tipi uçak, Jakarta-Pangkalpinang seferini yaparken denize düştü. Kazada 181 yolcu ve 8 mürettebat yaşamını yitirdi. Aynı model uçağın 5 ayda ikinci kez düşmesi sonrası dünya genelinde havayolu şirketleri birbiri ardına Boeing 737 Max 8 tipi uçakları yere indirme kararı almıştı.

 
İZMİR'DE KT-1 TİPİ ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ!
 
TSI SEATS ANADOLUJET İÇİN ÜRETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZMİR'DE KT-1 TİPİ ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ!
Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ...
TAV TECHNOLOGIES YAZILIMINA İKİ ÖDÜL
TAV Technologies, havalimanında yolcu kuyruklarını oluşmadan öngörerek ...
SUNEXPRESS EKİPLERİ AŞILANMAYA BAŞLADI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in uçuş ekipleri, ...
 
PEGASUS UÇUŞ EKİPLERİ AŞILANIYOR
Pegasus Hava Yolları uçuş ekipleri için aşı uygulaması başladı
TÜRK YILDIZLARI PİLOTU ŞEHİT OLDU
Konya'da Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk Yıldızları'na ait NF-5 ...
KONYA'DA GÖSTERİ UÇAĞI DÜŞTÜ!
Konya'nın merkez Karatay ilçesinde gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu
 
50 MİLYON DOZ AŞIYI TESLİM ETTİ
Emirates SkyCargo, 50'den fazla noktaya 50 milyon doz COVID-19 aşısı teslim ...
SIA’NIN DİJİTAL MELODİLİ İMZASI
Singapur Hava Yolları (SIA) bugün, yeni dijital melodili imzası olan Sound ...
MARTTA HAVA YOLUNU KULLANAN YOLCU SAYISI 7 MİLYONU AŞTI
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası