pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
7 Nisan 2021 Çarşamba - 14:43

50 MİLYON DOZ AŞIYI TESLİM ETTİ

Emirates SkyCargo, 50'den fazla noktaya 50 milyon doz COVID-19 aşısı teslim eden ilk hava kargo şirketi oldu

50 MİLYON DOZ AŞIYI TESLİM ETTİ

220 tondan fazla COVID-19 aşısını 150'den fazla uçuşla 50'yi aşkın noktaya taşıdı

7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde Emirates SkyCargo, 50 milyon dozdan fazla COVID-19 aşısı taşıyan dünyadaki ilk havayolu kargo şirketi oldu. Emirates SkyCargo ayrıca, aşıların dağıtımını desteklemek adına dünya çapında 100 tondan fazla şırınga taşıdı.

Emirates SkyCargo, geçen yılın sonlarında uluslararası dağıtımın başlamasından bugüne kadar 50 milyondan fazla doza eşdeğer, 220 tonun üzerinde COVID-19 aşısını, 150'den fazla uçuşla üretim bölgelerinden uçuş ağındaki 50 noktaya ulaştırarak, toplamda altı farklı türde COVID-19 aşısı taşıdı.

Emirates Kargo Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Emirates SkyCargo, Dünya Sağlık Günü'nden hemen önce 50 milyon COVID-19 aşı teslimini tamamlamış olmaktan dolayı gurur duyuyor. Sosyal açıdan sorumlu bir küresel hava kargo taşıyıcısı olarak, geçen yıldan bu yana yürüttüğümüz çalışmalarla salgının yıkıcı etkilerinden kurtulmaları için özellikle gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya genelindeki topluluklara yardımcı olmayı amaçladık. Küresel hava kargo endüstrisinin çabalarına liderlik ediyor ve COVID-19 aşılarını Dubai üzerinden dünyanın her yerine hızla dağıtmak için Dubai'deki ortak kuruluşlarımızla birlikte çalışmaktayız."

Emirates SkyCargo, COVID-19 salgını boyunca hızlı bir şekilde hareket ederek dünya genelinde temel tüketim maddelerinin dağıtımını sağlamayı sürdürdü. Taşıyıcı, KKD, tıbbi ekipman, ilaç ve gıda taşımak için yolcu uçaklarını yalnızca kargo uçuşlarına tahsis eden dünyadaki ilk havayollarından biri oldu. Emirates SkyCargo, bir yılı aşkın bir süredir 27.800'den fazla seferle 100.000 tonun üzerinde temel tüketim ürünleri taşıdı.

Emirates SkyCargo, daha Ekim 2020'nin başlarında, Dubai merkezinde COVID-19 aşılarının dağıtımı için AB GDP sertifikalı özel bir hava merkezi kurdu. Emirates SkyCargo, gelişmiş altyapısı ve kapsamlı depolama kapasitesiyle, üretim bölgelerinden yüksek miktarlarda COVID-19 aşısı taşımak, aşıları Dubai'de depolamak ve ardından kargo uçuşları ile sınırlı soğuk zincir altyapısı olan gelişmekte olan ülkelere, düzenli aşı tedariki yapmak üzere konumlandırdı.

Ocak 2021'de Emirates SkyCargo, Dubai'nin önde gelen kuruluşlarından DP World, International Humanitarian City ve Dubai Havalimanları ile iş birliği yaparak COVID-19 aşıları için önemli bir küresel dağıtım merkezi olarak Dubai'nin stratejik gücünden yararlanmak amacıyla Dubai Aşı Lojistik İttifakını oluşturdu. Şubat 2021'de Emirates SkyCargo, aşıların tüm dünyaya eşit bir şekilde dağıtımını amaçlayan COVAX tesisini desteklemek adına COVID-19 aşılarının taşınmasına öncelik vermek üzere UNICEF ile de bir Mutabakat Anlaşması imzaladı.

Emirates SkyCargo, modern ve geniş gövdeli uçaklardan oluşan filosu ve halihazırda altı kıtada 130'dan fazla noktayı kapsayan uçuş ağı ve en son teknolojiye sahip GDP sertifikalı Dubai merkezinin stratejik coğrafi konumu sayesinde, COVID-19 aşılarının güvenli ve hızlı bir şekilde dağıtımında önemli bir küresel aktör konumunda.

 
SIA’NIN DİJİTAL MELODİLİ İMZASI
 
KONYA'DA GÖSTERİ UÇAĞI DÜŞTÜ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SIA’NIN DİJİTAL MELODİLİ İMZASI
Singapur Hava Yolları (SIA) bugün, yeni dijital melodili imzası olan Sound ...
MARTTA HAVA YOLUNU KULLANAN YOLCU SAYISI 7 MİLYONU AŞTI
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA İŞARET DİLİ MOBİL HİZMETİ
İstanbul Havalimanı'nda, işaret dili kullanan yolculara mobil uygulama ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI MART AYINDA AVRUPA'NIN LİDERİ OLDU
İstanbul Havalimanı, mart ayında gerçekleştirilen 17 bin 407 uçuşla Avrupa'daki ...
DSÖ: AŞI PASAPORTUNU TAVSİYE ETMİYORUZ
Dünya Sağlık Örgütü, aşılamanın virüsün bulaşmasını kesin olarak engelleyip ...
TÜRKİYE'DEN GELENLER İÇİN ŞARTLAR DEĞİŞTİ
Koronavirüs ile mücadele kapsamında 15 Nisan'da Kovid-19 aşı pasaportu ...
 
EMIRATES'TEN GÜVENLİ TATİL İÇİN REHBER
Emirates Havayolu, Seyşeller, Sri Lanka ve Maldivler gibi karantinasız ...
AIRBUS VE THY TEKNİK İŞ BİRLİĞİ YAPTI
Airbus ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Türk Hava Yolları’nın A350 uçak ...
IST BİLİŞİM’DE ÜST DÜZEY ATAMA
Havacılıkta dünyanın en iyileri arasında yer alan, yolcularına sunduğu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası