pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
27 Şubat 2020 Perşembe - 12:26

THY'DEN KORONA AÇIKLAMASI

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, krona virüsü salgını nedeniyle iptal edilen seferler ve bilet iadeleri ile ilgili açıklama yaptı. Aycı, "Bilet açığa alma ve sürecini kolaylaştırdık" dedi

THY DEN KORONA AÇIKLAMASI

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı’nda açıklamada bulundu. "Ocak başında Wuhan merkezli bu virüste Bahreyn, Çin, İran gibi ülkelerden iptal yaptık. Pekin hariç Çin seferleri tamamen iptal edildi. Pekin için de mart itibariyle karar vereceğiz. Pekin'e uçuş yapmıyoruz." diyen Aycı, "Bilet iade ve açığa alma sürecini kolaylaştırdık. Mayıs ayına kadar olan biletleri bedelini ödemek, açığa almak gibi konularda her yerden bu hizmetleri şu anda gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

İşte THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın açıklamalarından satır başları:

"Riskler görüldüğü belirtildi(Tahran'dan gelen uçak). Biz de Bakanlığımıza söyledik. Ankara'nın daha isabetli olacağı kararı oluşunca İstanbul'a inecek uçağımızı oraya indirdik. Hassasiyetle taşımaların yapılmasını sağlamak açısından ilgili bakanlıklarımız ve bakanlarımızla devamlı temas halindeyiz. Sivil havacılıkla irtibat halindeyiz. Dünya Sağlık Örgütü ve sektörel kuruluşlarımızın önlemlerini ve uyarılarını dikkatle takip ediyoruz. Seul'den uçak seferlerimizi azalttık. Nahçivan'dan ise durdurduk. Risk devam ederken bazı yerlerden uçuşları durduruyoruz. Bu zamana kadar seferlerimiz durdurulmuştur. Önümüzdeki dönemde yine 12 risk ülkesi var. Onlara dikkat edeceğiz. Maske ve benzeri tedarikleri alıyoruz. Mürettebat ve istasyonlarımıza, yöneticilerimize eğitimler verildi.

UMRE UÇUŞLARI KAPATILDI

Riskin yönetilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu tip ülkelerle ilgili Suudi Arabistan, Umre uçuşlarını durdurdu. Yolcu girişlerini de 22 ülkeyi kapsayacak şekilde durdurdu. Türk vatandaşlarımızı alarak geri dönmeye devam edeceğiz. Ama umre uçuşları kapatıldı. İstanbul Havalimanı'ndan bu 22 ülkeye yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz. Gelenleri Suudi Arabistan'a göndermiyoruz. Hızla uyum gösteriyoruz.

Koronavirüsü önemli bir tartışma konusu haline geldi. Dünyada uzun süreden beri ilk defa pandemik duruma giden bir virüs doğdu. Bulaşıcılığı ve yayılma durumuna bakılınca oraya doğru gidiyor durum. Çin’e uçuşlarımızı durdurmuştuk, arkasından İran geldi. THY’nin en önemli vazifelerinden birisi dünyanın neresinde Türk vatandaşı varsa onları alıp evlerine, ailelerine kavuşturmak. Bizim için asıl olan şey bu insanları güvenli bir şekilde bir an evvel evlerine ulaştırmak. İran’dan kalkan uçağımızda mürettebatımız belli riskler gördü. Biz de Bakanlığımızla yaptığımız istişarelerde Ankara’ya inmesinin daha isabetli olacağı anlaşılınca uçağımızı Ankara’ya indirdik. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere tüm Sağlık Bakanlığı ekibine müteşekkiriz.

12 risk ülkesi var çok dikkat edilmesi gereken uçaklarımızın dezenfekte işlemlerini çok dikkatli yapıyoruz. Yolcularımız ve ekiplerimiz gerekli tedbirleri yapıyoruz maske… eğitim verildi, düzenli bilgilendirmeler yapıyoruz. Riskin minimize edilmesi ve kontrol altına alınması için azami gayreti gösteriyoruz.

Huan merkezli başlayın Çin, İnan, Güney Kore, Bahreyn gibi ülkelerde sefer iptalleri yaptık. Şubat, Mart Çin ana kara Pekin hariç tamamen iptal edildi. Şu anda Pekin’e de sefer yapmıyoruz. Bilet değişimlerini iadelerini açığa alma süreçlerini kolaylaştırdık, ücret talep etmeden mayıs ayına kadar tüm yolcularımıza azami kolaylığı gösteriyoruz. Bu çok önemli, yolcularımızı yormadan, en kolay şekilde biletleri hususunda değişimleri yaparak kendilerini rahat hissetmelerini istiyoruz.

İYİ BAŞLAMIŞTIK ANCAK…

İlker Aycı THY olarak 2020 yılına güzel bir başlangıç yaptıklarını ancak şubat ayının ikinci yarısından itibaren düşüşler meydana geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Ocak ayı son derece iyi bir ay oldu bizim için. Havacılık endüstrisinde şubat ayında karşılaşılan en önemli risklerden birisiyle karşılaştık. Halbuki çok olumlu başlamıştı, yüzde 80.6 doluluk oranıyla başlamıştı. Ocak’ta yüzde 10 artış yakaladık tüm yolcularda. Şubatın ilk ayrısı da aynı trendte geçti ikinci yarıdan itibaren düşüşler meydana geldi. Bir ekonomik etkisi olacak. Bir etki bırakacağını düşünüyoruz. Bu etki de bilançomuza yansıyacaktır. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ayda 60 bin civarı yolcu taşıyoruz İran’dan, önemli bir etkilenmeyi de yaşayacağız. Bütün maddi kayıplar giderilir asıl olan hayatın tabi akışının devam etmesidir, hayatın devam etmesidir. Merkeze insanı koyarak ilerliyoruz. Maddi kayıpları telafi ederiz bir biçimde”.

ROMA VE MİLANO UÇUŞLARINI AZALTABİLİRİZ

İlker Aycı, İtalya’da 12 kişinin korona virüsünden öldüğünü, 400 vaka olduğunu belirterek, “Çok dikkatle takip ediyoruz. Milano ve Roma uçuşlarını azaltabiliriz ama sonra kapatabiliriz. Riskin yükseldiği anda, sıkıntı oluştuğu anda tereddüdümüz olmaz. Rahatlıkla kapatabiliriz İtalya’yı da, gereğini yaparız. Düzenli raporlar alıyoruz oradaki istasyonlarımızdan” dedi.

BOEING 737 MAX KRİZİ

İlker Aycı, Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili son durum hakkında da, ”Mart’ta bir ziyaret daha yapacak bize Boeing. Yaz sonu itibarıyla uçuşlarının olabileceğini söylüyorlar.

BEKLENMEYENİ BEKLE DÖNEMİNE GİRDİK

Aycı, “Beklenmeyi bekle dönemine’ girdik. Dünyada virüsün etkisinin Haziran sonu biteceği yorumlanıyor. En kötü senaryo bu. Planlarımızı yaptık, risk, bölgesel risk olmaktan daha globale doğru ilerlemeye başlayınca yönetilmesi kolay olmayan bir denklem söz konusu. 5 ayrı senaryo üzerinde çalışıyoruz. Sene sonunda olmamız gereken yerde kapatacağımızı ümit ediyorum“ dedi.

ÇİN VE TÜRKİYE ÇABUK ÇIKACAK

“En kötü senaryonun hastalığın memleketimizde yayılması olur” diyen Aycı, “Sağlık Bakanlığımızın gösterdiği çaba sayesinde şu anda gayet iyiyiz. Kriz devam ediyor, şu anda iyi gidiyoruz. Bakanımız Sayın Koca’ya teşekkür ediyoruz. Olabilecek en iyi senaryodayız. Şu da önemli bizim için bu risk bittikten sonra en hızlı çıkacak Çin’i görüyorum. Çin güçlüdür, Çin ekonomisi de bundan çok hızlı sıyrılacak. Çalışma iştahıyla, üretim yeniden hızlanacak. Belki 2020’de hızlandırılmış bir 6 ile 8 ay yaşayacak dünya. Bunlardan bir tanesini de Türkiye’nin, Türk ekonomisinin gücünü görüyorum. Başarılı kriz yönetimi örnekleri verdi Türkiye, bölgesinde ve dünyana en hızlı şekilde risk sürecini en iyi yönetecek ülkelerden biri. Bu anlamıyla şirketime güveniyorum, ülkeme, devletime, hükümetime, Türk insanına güveniyorum. İnsanımızın ferasetine, sağ duyusuna, girişimciliğine güveniyorum. Çin’le birlikte en iyi reaksiyonu Türkiye’nin vereceğine inanıyorum. “

 
İRANLI TAŞIYICILAR YOLCUSUZ GELECEK
 
THY UÇAĞININ İNİŞTE LASTİĞİ PATLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İRANLI TAŞIYICILAR YOLCUSUZ GELECEK
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), İran uçuşlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı
İKİ İRAN UÇAĞI GERİ DÖNDÜ
SHGM’nin son dakika açıklamasının hemen ardından Tahran’dan yolcusuz olarak ...
SHGM’DEN ÇOK ÖNEMLİ İRAN KARARI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), tüm İran uçuşlarının iptal edildiğini açıkladı
 
İTALYA UÇUŞLARI DURDURULACAK MI?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Avrupa’da koronavirüs’ten en ...
FLYING BLUE İLE DEĞER KAYBETMEYEN MİLLER
Dünyanın lider hava yolu şirketlerinden Air France ve KLM’in avantajlı ...
ANA 20 BOEING 787 SİPARİŞİ VERDİ
ANA Holdings, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını uzun vadede destekleyecek ...
 
THY TAHRAN-İSTANBUL SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Yolları (THY), bugün yapılacak Tahran-İstanbul tarifeli seferlerini karşılıklı iptal etti
UÇAK DEZENFEKTE EDİLDİ
İran'da görülen koronavirüs salgını nedeniyle 132 Türk yolcuyu Ankara'ya ...
TUTUKLAMA KARARINA BİR TEPKİ DE TALPA’DAN
HAVA-SEN’den sonra Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) da, Pegasus ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası