pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
19 Ağustos 2023 Cumartesi - 13:42

THY BİR ŞİRKET DAHA KURDU

Türk Hava Yolları (THY), Finansal Teknolojiler Anonim Şirketi kurduğunu açıkladı. Yeni şirket, elektronik para ve ödeme hizmetleri alanında faaliyet gösterecek

THY BİR ŞİRKET DAHA KURDU

THY yeni şirketle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na şu açıklamayı yaptı:

“14.07.2023 tarihli duyurumuzda Ortaklığımızın havacılık sektöründeki tecrübesi, küresel gücü ve satış kanallarından geçen işlem hacmini göz önüne alarak mevcut potansiyelinin değer yaratan bir iş modeline dönüştürülmesi amacıyla elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşu kurulması ve ilgili yasal mevzuat çerçevesinde lisanslama süreçlerinin yürütülmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasına Yönetim Kurulumuzca karar verildiği kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu kapsamda Ortaklığımızın %100 iştiraki olacak şekilde "THY Finansal Teknolojiler Anonim Şirketi"nin kuruluşu 18.08.2023 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde tescil edilerek tamamlanmıştır.”

BOLAT: ÖNEMLİ KATMA DEĞER YARATMAYI HEDEFLİYORUZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yeni şirketin kurulmasıyla ilgili dijitalleşmenin havacılık sektöründe yolcu alışkanlıklarında değişimlere neden olduğunu belirterek, “Dijitalleşen dünyada finansal işlemlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi için yenilikçi uygulamalar ve müşteri odaklı çözümler konusunda uzmanlaşmış finansal teknoloji şirketleri son dönemde oldukça yaygınlaştı. Bu şirketler, kullandıkları yeni nesil ürün ve hizmet yelpazesi ile daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma imkanına sahipler.

Havacılık sektöründe ise dijitalleşme ile birlikte gelen yenilikler de yolcu alışkanlıklarında değişimlere neden oldu. Seyahat edilen ülkelerde nakit kullanım zorunluluğunu azaltmak, fiziki kredi kartı kullanımında yaşanabilecek çalıntı/kopyalama riskini azaltmak ve aynı zamanda yüksek işlem maliyetlerini azaltmak amacıyla dijital cüzdan gibi alternatif yöntemler kullanılmaya başlandı. Özellikle pandemi ile birlikte artış gösteren elektronik ticaret, ticari işletmelerde online satış ve tahsilat kanallarının kullanımı da arttı.

Ortaklığımızın hava yolu sektöründeki tecrübesi, marka gücü, dünyanın her noktasına hızlı erişim imkanı ile birlikte finansal kredibilitesi ve güvenilirliği düşünüldüğünde kurulan finansal teknoloji şirketimizle ödeme sistemleri alanında Ülkemiz, Ortaklığımız ve seyahat ekosistemindeki tüm paydaşlarımız için önemli katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Böylece Ülkemizin ve Ortaklığımızın seyahat, ulaştırma, kültür turizmi ve sağlık alanında tüm dünyada etkinliğini arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Bolat, “Şirketimizin faaliyete geçmesi için yasal olarak gerekli olan izinlerin alınması ve bu teknolojik dönüşüme yönelik gerekli işlemleri yapılması için ekiplerimiz çalışmalara başladılar. Markamıza ve ortaklığımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

 
TEI’YE ÖDÜL YAĞMURU
 
İGA’DA ÜST DÜZEY ATAMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AZERBAYCAN’LA HAVADA İŞ BİRLİĞİ
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer ...
SAĞ MOTORUNDAN ALEVLER SAÇTI
Southwest Hava Yolları’na ait Boeing 737-700 tipi uçak kalkışından kısa ...
UÇAK YOLUN ORTASINA ÇAKILDI
Malezya'da özel yolcu uçağının düşmesi sonucu 10 kişi öldü.
 
HAVADA FENALAŞAN KAPTAN PİLOT ÖLDÜ
ABD'den Şili'ye giden uçağın kaptan pilotu öldü. Latam Airlines pilotu, ...
GULF AIR’DEN 37’NCİ YILA YÜZDE 37 İNDİRİM
Gulf Air, İstanbul uçuşlarının 37. yılı nedeniyle özel bir promosyon kampanyası başlattı
EMIRATES BULGARI KİTLERİNİ TANITTI
Emirates Havayolu, Sonbahar/Kış sezonu için şık Bulgari seyahat kitlerini tanıttı
 
THY İKİNCİ PİLOT ARIYOR
Türk Hava Yolları, Büyüme Hedefleri Doğrultusunda II. Pilot Aday Adayları İçin İş İlanı Açtı
ETNA PATLADI THY SEFER İPTAL ETTİ
Son dakika... İtalya’nın güneyinde bulunan Etna Yanardağı’nda meydana ...
METEOR YAĞMURUNDAN UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER
Türkiye'nin birçok ilinde gözlemlenen 'Perseid meteor yağmuru' fotoğraf ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası