pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
18 Ağustos 2023 Cuma - 12:48

AZERBAYCAN’LA HAVADA İŞ BİRLİĞİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Azeraeronavigation (AZANS) arasında bölgedeki hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik iş birliğinin sağlanması ve hava trafik yönetiminin etkinliğinin artırılması amacıyla Avrupa ile Asya Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcıları için Bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti İş Birliği Platformu “SOCEA” oluşturuldu.

AZERBAYCAN’LA HAVADA İŞ BİRLİĞİ

‘İki devlet tek millet’ anlayışıyla hareket eden iki kardeş devletin güçlü iki kuruluşu çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Azerbaycan ve Türkiye’nin ilgili kuruluşları ile varılan mutabakat çerçevesinde, DHMİ ile AZANS arasında gerçekleştirilen imza töreni ile SOCEA hayata geçirildi.

İŞ BİRLİĞİ NELERİ KAPSIYOR

Protokolü Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev imzaladı. Bölge açısından önemi büyük olan söz konusu iş birliği protokolü; hava trafiği yönetimi ve hava seyrüsefer emniyeti hususunda iş birliği yapılmasını, bilgi ve tecrübe alışverişini, projeler ve personel yeteneklerinin geliştirilmesini, seminerler düzenlenmesini, uluslararası platformlarda ortak politikalar izlenmesini ve bu konulara yönelik çalışma grupları oluşturulmasını hedefliyor. 

Hava seyrüsefer alanında bölgede daha etkin ve verimli bir iş birliği ile her iki ülkenin de ilişkilerine sağlayacağı katkı bakımından, Azerbaycan ile ülkemizin bu alandaki teknik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak SOCEA’nın hayata geçirilmesi gurur verici bir gelişmedir.

‘OYUN KURUCU OLMA ADINA GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ’

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün burada tek millet, iki devlet şiarıyla her koşulda birbirine destek olan iki büyük devletin iki büyük kuruluşu olarak çok önemli bir iş birliğini başlatmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tarihin derinliklerine kadar uzanan ve her alanda artarak devam eden iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin, bölge ve bütün dünya için örnek teşkil edecek seviyeye ulaşması son derece önemlidir, gurur vericidir. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük havacılık projelerini hayata geçirerek Türk havacılığını dünyanın zirvesine taşıyan DHMİ olarak, Azerbaycan'ın başarıdan başarıya koşan müstesna kuruluşu AZANS ile ortak stratejik hedeflere omuz omuza, el ele yürümekten gurur duyuyoruz. Aramızda var olan kardeşlik duygularını, tüm dünyada olağanüstü gelişmelere sahne olan havacılıkta somut adımlarla zirveye taşıma kararlılığındayız. Bugün burada imza altına alacağımız protokolle; havacılıkta, gelişmeleri takip etmekle kalmayıp, game changer olma yolunda emin adımlarla ilerlemek amacıyla güçlerimizi birleştireceğiz.  Bölgeden başlayarak çok daha büyük coğrafyalarda söz sahibi olmak vizyonuyla ilk adımı birlikte atıyoruz inşallah. 

KÜRESEL HAVACILIK İÇİN DE ÖNEMLİ BİR ADIM

Bugün imza altına aldığımız protokol ile faaliyete başlayacak olan Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri İş Birliği Platformu “SOCEA”, sadece iki ülke havacılığı için değil, küresel havacılık için de önemli bir adım olacaktır. 

“SOCEA”nın başlıca amacı; bölgemizde hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik iş birliği sağlamak ve hava trafik yönetiminin etkinliğini artırmaktır. “SOCEA”, Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri İş Birliği Platformu olarak da çalışmalarını sürdürecektir. SOCEA hava seyrüsefer emniyetine ilişkin uluslararası bir iş birliği platformu olup, bölgedeki diğer ülkelerin de katılımına açıktır. Bundan sonraki adımımız, bölgenin önemine istinaden diğer ülkeleri de katılıma teşvik ederek, uluslararası teşkilatlar nezdinde hava seyrüsefer alanında uluslararası iş birliğini ve bölgenin etkinliğini artırmaktır.

TÜRK HAVACILIĞININ ALTIN DÖNEMİ

Gururluyuz, mutluyuz, çalışmak için büyük heyecan duymaktayız. Türk havacılığının altın dönemi olarak tarihe geçen son 20 yılda tüm dünyaya örnek teşkil eden birçok mega proje hayata geçirilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Türkiye Yüzyılına yakışır daha önemli ve büyük projeleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden, durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, can Azerbaycan'ımızın göz kamaştırıcı başarılarıyla temayüz eden kardeş kuruluş AZANS ile attığımız tarihi adımın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev de iş birliği için, “Çok vacip adımlardan birisi. Uçuşların tehlikesizliğini temin edecek bir platform yaratılması her iki ülke hem de diğer ülkeler için önemli atılımlardan biridir. Bu platformun yaratılmasında ümit ediyorum gelecekte de iki ülke arasında çok önemli işler yapılacak. Bu iş birliği daha da büyüyerek öz faydasını gösterecek” şekinde konuştu.

 
SAĞ MOTORUNDAN ALEVLER SAÇTI
 
TEI’YE ÖDÜL YAĞMURU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAĞ MOTORUNDAN ALEVLER SAÇTI
Southwest Hava Yolları’na ait Boeing 737-700 tipi uçak kalkışından kısa ...
UÇAK YOLUN ORTASINA ÇAKILDI
Malezya'da özel yolcu uçağının düşmesi sonucu 10 kişi öldü.
HAVADA FENALAŞAN KAPTAN PİLOT ÖLDÜ
ABD'den Şili'ye giden uçağın kaptan pilotu öldü. Latam Airlines pilotu, ...
 
GULF AIR’DEN 37’NCİ YILA YÜZDE 37 İNDİRİM
Gulf Air, İstanbul uçuşlarının 37. yılı nedeniyle özel bir promosyon kampanyası başlattı
EMIRATES BULGARI KİTLERİNİ TANITTI
Emirates Havayolu, Sonbahar/Kış sezonu için şık Bulgari seyahat kitlerini tanıttı
THY İKİNCİ PİLOT ARIYOR
Türk Hava Yolları, Büyüme Hedefleri Doğrultusunda II. Pilot Aday Adayları İçin İş İlanı Açtı
 
ETNA PATLADI THY SEFER İPTAL ETTİ
Son dakika... İtalya’nın güneyinde bulunan Etna Yanardağı’nda meydana ...
METEOR YAĞMURUNDAN UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER
Türkiye'nin birçok ilinde gözlemlenen 'Perseid meteor yağmuru' fotoğraf ...
DHMİ O HAVALİMANINI KUŞLARDAN KORUYACAK
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 11 yıldır tarifeli uçuşların ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası