pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
19 Aralık 2019 Perşembe - 13:02

SABAH GELİP AKŞAM DÖNÜYORLAR

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından İstanbul Havalimanı daha şimdiden bir cazibe merkezine dönüştü. 56 bin metre kareye ulaşan büyüklüğü ve binlerce çeşit ürünüyle Unifree mağazaları yabancı yolcuların ilgi odağı oldu. Öyle ki çok sayıda yabancı yolcu sabah uçakla İstanbul’a gelip Unifree mağazalarından alış-veriş yapıyor ve akşam ülkelerine dönüyor

SABAH GELİP AKŞAM DÖNÜYORLAR

İSTANBUL HAVALİMANI CEZBETTİ

Ülkemizin yüz akı projelerinden İstanbul Havalimanı, İstanbul’u sadece bölgenin ve dünyanın havacılık merkezlerinden biri haline getirmekle kalmadı, aynı zamanda ticaret ve alış-veriş açısından da bir merkez haline getirmeye başladı. Havalimanında 56 bin metrekareye yayılan alanıyla dünyanın en büyük duty free perakende alanına sahip şirketi Unifree, her gün sabah gelip alış-verişini yaptıktan sonra akşam yine uçakla ülkelerine dönen yabancı yolcularla dolup taşıyor.

Bu çarpıcı bilgiyi Unifree CEO’su Ali Şenher açıkladı. Şenher, İstanbul Havalimanı’nın açılışından bu yana gerçekleştirdiği yatırımları, istihdam ve gelecek dönem hedeflerini düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Şenher, 2019 yılında milliyetlere göre yapılan alışveriş hacmini, İstanbul Havalimanı’nın Unifree yatırımları ile birlikte dünyanın en lüks perakende markaları için nasıl bir cazibe merkezi olduğunu ve yurtdışından İstanbul Havalimanı’na sadece alışveriş için gelen yolcular hakkında bilgi verdi.

‘İSTANBUL HAVALİMANI HEPİMİZİN GURURUDUR’

Şenher, “Bunlar daha çok Ortadoğu’lu müşterilerimiz. Sabah geliyorlar, havalimanındaki servisler, hizmetler, lounge’lardan faydalanıyorlar. THY’nin lounge’ı keyfli vakit geçirilecek bir yer havalimanında. Oraya geliyorlar. Farklı servisler de var; saç tıraşı, masaj, SPA, bunların hepsinden faydalanıp bizlerden de alış-veriş yapıyorlar. Bunları tespit edebiliyoruz. Daha çok aksesuar, moda markaları ve parfüm-kozmetik ürün grubunda satış oluyor. Yerli ürünlerde de oluyor. Daha sonra da çikolatalarda,  genelde bu şekilde devam ediyor.

AVM YERİNE HAVALİMANINDA ALIŞ-VERİŞ

2 saat - 3 saat uzaklıktaki bir yerde bir AVM’ye gideceğine buraya geliyor, alış-verişini yapıyor, vergi avantajından faydalanmış oluyor. Fakat mevzuat gereği Euro ile satış yapılması gerektiği için o geçen sene iç piyasada olan bir durum gibi durum yok. Havalimanında ürünler başka bir ülkeye göre her zaman en uygun olmasa da şu olabiliyor; Mutlaka bir avantajı oluyor. Bunun dışında bulunmayan ürünler, ilk defa ilk defa lansmanı yapılan ürünler, yenilikler var mağazalarımızda. Bu kadar farklı kozmetik çeşidinin olduğu, bu kadar çeşit ürünün olduğu, kalitesinin kontrol edildiği, mesela bize bir yerli ürün geldiği zaman üretim hattından, kamyondan, mağazadan mutlaka alıp laboratuvara testlere göndeririz. Garantili ürünler, hepsi dikkatle ve özenle üretiliyor. O nedenle rahat alış-veriş yapıyor insanlar.”

İSTANBUL İÇİN ÖZEL PARFÜM ÜRETTİ

Şenher, Haberair.com’un ‘İstanbul Havalimanı’nda Unifree Duty Free mağazalarındaki ürünlerin başka ülke havalimanlarındaki duty free fiyatlarına göre avantajlı olup olmadığı’ şeklindeki sorusu üzerine, “Her marketi, her kategoriyi takip etmek farklı. Genel olarak avantajlıyız ama bazen bir marka Dubai’de, oradaki müşterisini yakalamak için özel bir anlaşma yapabiliyor. Ama farklar çok küçük farklar, büyük bir fark yok. İstanbul Havalimanı’nı görmeye geliyor çoğu yolcu. İstanbul Havalimanı ülkemizin, hepimizin gururu. Bizdeki promosyonlar ve ürün çeşidi başka yerde yok. Bizim konseptimizi anlamak için ziyarete geliyorlar. AVM Konsepti gibi yorumlandı ama bunun kötü tarafı yok. Sabah gelip akşam gidiyorlar. Bunu ilk başta mağazalarımızdaki arkadaşlarımız konuşarak fark etti. Konuşmalar başladı önce, bir kişi ile başladı daha sonra bu sayı biraz daha arttı.  Daha sonra sektörden diğer paydaşlarımızla konuştuğumuz zaman net olarak bunlar gözükebiliyor. Havayollarından da teyit ettik. Yeni tanıtımlar, lansmanlar yapılıyor. Örneğin bazı markalar Paris’le, Londra ile aynı anda İstanbul’da yeni bir ürününü tanıtıyor. Paco Rabanne’in sadece İstanbul için özel bir parfümü var mesela. “ dedi.

Süleyman ŞEN-Haberair.com

 
UÇAKTA OLAY ÇIKARMIŞTI TUTUKLANDI
 
2019’U YÜZDE 35’LİK BÜYÜME İLE KAPATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS’UN ‘YARINLARA UÇUYORUZ’ PROJESİ
Pegasus’un ‘Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nde desteklenecek 20 proje fikri seçildi
SHGM SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne sözleşmeli personel alınacak
PLASTİK ÜRÜNLERİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜYOR
SunExpress, bu yıl Dünya Çevre Günü'nde başlattığı ve uluslararası uçuşlarında ...
 
ADANA ANTALYA VE BODRUM UÇUŞLARINI ARTIRACAK
Qatar Airways, Türkiye’den tüm yıl boyunca uçtuğu Adana seferlerini ve ...
İMAMOĞLU’NDAN ATATÜRK HAVALİMANI ÇIKIŞI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasına tepki ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YENİ YILDA YENİ HİZMETLER
İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul ...
 
KADRİ SAMSUNLU: KIŞA TAM OLARAK HAZIRIZ
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu’dan ‘kışa hazırız’ mesajı
SAMSUNLU: HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK
İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul ...
BOEING 737 MAX ÜRETİMİNE OCAK'TA ARA VERECEK
Havacılık devi Boeing, sorunlu 737 Max modelinin üretimini, Ocak ayından ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası