pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
17 Aralık 2019 Salı - 11:18

SAMSUNLU: HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK

İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı’nın faaliyete geçmesinin ardından 1 yılı değerlendirdi

SAMSUNLU: HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK

HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK

İstanbul Havalimanı’ndaki YOTEL’de kahvaltılı toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Samsunlu, havalimanının bir yılını değerlendirdi, bu süreçte ulaşılan rakamları ve merak edilen son gelişmeleri aktardı.

Hedeflerimizi tutturduk. En büyük hedef havalimanının sıkıntısız operasyona başlaması ve bunu götürmesi idi” diyen Samsunlu, özetle şunları söyledi:

“2019’u oldukça başarılı kapatıyoruz. 2020 çok daha iyi olacak, hiç şüphem yok. Kendimi de, kadromu da, şirketin kurucularının bakış açısını da biliyorum. 2020’de daha iyiye taşıyacağız burayı.

Gelecek sene yeni havayolları bekliyoruz, en önemli aktivitemiz o. Yabancı birini bu işe aldık, Havalimanı ve havayolu pazarlamanın başına Kuzey Avrupa’dan yabancı birini aldık. Bu alanda yeni bir yapılanmaya gideceğiz.

ÇİN PAZARINA CİDDİ AĞIRLIK VERECEĞİZ

Geçtiğimiz ay gittiğimiz Çin’de bir şey gördüm. Çin’de bir şeyi istiyorsanız asılmanız lazım o konuya. Derdinizi anlatacaksınız, öyle e-mail atarak olmuyor. Çin, Türkiye’ye yeşil ışık yakılmış, ben bunu gördüm. Çin, Türkiye’ye daha yakın olmak istiyor, kendi vatandaşlarının Türkiye’ye gitmesini istiyor. İnternet üzerinden alış veriş yapmak için kapı açmak istiyoruz. Seyahat bazlı internet ağalarına havalimanımızı yerleştireceğiz. Havalimanımızın mağazalarını, alış-veriş imkanlarını anlatacağız. Bu bir anda milyonlarca insana ulaşmamızı sağlayacak. Online haline getireceğiz. Çin’den Türkiye’ye 470 bin kişi geliyor, Avrupa’ya 15 milyon insan gidiyor. Bunu artırmamız lazım. Burayı anlatmak, Çinli turistleri çağırmak, cezbetmek gerekiyor. Tabi vize rejimi önemli. Çinli turistler vize kaldıran ülkelere daha çok gidiyor. Havalimanımıza gelen havayolu sayısı 80’li sayıya ulaşacak. Şu an 74. Doğudan gelen havayolu sayısını artırmamız lazım.

BURASI ÜLKENİN NAMUS NOKTASI

Namus noktası burası da bu ülkenin, çok büyük vizonla yapıldı. Asker sınırı bekliyor, biz de burada hiç kimsenin yüzünü ekşitmeyecek performans göstermek zorundayız. Bir sene daha inşallah en geç 12 ay sonra, burası tıkır tıkır çalışacak noktaya gelecek. Kadroma çok güveniyorum. Bu proje onlar olmasaydı yapılamazdı. Patronlarımız 40 yıllık geçmişlerini koydular bu projeye, her tarafına sahiplendiler. Patronlar çok değerli insanlar.

MÜTHİŞ BİR TURİZM SEZONU BEKLİYOR BİZİ

Gelecek sene için çok umutluyuz. Seneye müthiş bir turizm sezonu bekliyor bizi. Kıta Avrupası’ndaki turist sayısında yukarıya gidiş var, Asya da öyle. Çin’de 4.noktayı açacak Türk Hava Yolları. 34 uçuş hakkımız var Çin’e haftada. Çinli havayolları istedikleri zaman inebiliyor İstanbul Havalimanı’na. İstanbul Havalimanı ek kapasite getirdi, bu da Türkiye’nin yeni hublar kazanmasının önünü açıyor. Hindistan önemli bir pazar. Hak etmediğimiz bir noktadayız. İndigo geldi ve çok memnunlar. Gelecek yaz seferlerini daha ada artırmayı düşünüyorlar. 10 tane yeni havayolu getirmişim, Atatürk Havalimanı’nda bir tane yer kalmış mıydı? 4 milyar yolcu var şu an dünyada. 20 sene sonra 8 milyar olacak. Bu 8 milyardan kapasitesi olan pay alır.

KANAL İSTANBUL’UN ETKİSİ OLUR MU

Kanal İstanbul bize komşu olacak kuzey batıdan. Bu çok büyük bir geliştirme planını en önemli adımlarından biri. Biri bizdik, diğeri Kanal İstanbul. Oradan da bize o dönemde sinerji yaratacak imkanlar ama şu an bir şey demem mümkün değil.

 
BOEING 737 MAX ÜRETİMİNE OCAK'TA ARA VERECEK
 
KADRİ SAMSUNLU: KIŞA TAM OLARAK HAZIRIZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BOEING 737 MAX ÜRETİMİNE OCAK'TA ARA VERECEK
Havacılık devi Boeing, sorunlu 737 Max modelinin üretimini, Ocak ayından ...
ATLASGLOBAL 21 ARALIK CUMARTESİ UÇUŞLARA BAŞLIYOR
AtlasGlobal Havayolları, 21 Aralık 2019 Cumartesi sabahı uçuşlara tekrar başlayacağını duyurdu
AVRUPA’NIN EN PRESTİJLİ ÖDÜLÜ ÇELEBİ’NİN
Çelebi Yer Hizmetleri Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden birine layık görüldü
 
ÇELEBİ’NİN YENİ MÜŞTERİSİ AIR SERBIA
Türkiye’nin köklü yer hizmeti kuruluşu Çelebi, iki yıl aradan sonra İstanbul ...
CORENDON YILIN YERLİ DİJİTAL HAVAYOLU MARKASI
Corendon Airlines, halk oylamasıyla belirlenen Uzakrota Seyahat Ödülleri ...
ATLASGLOBAL KRİZİ CHARTER VE KİRALAMAYLA ÇÖZECEK
26 Kasım'da nakit akışındaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak ...
 
FEDEX EXPRESS’TEN DAHA HIZLI HİZMET
Direkt uçuşlar sayesinde Türkiye'deki müşteriler Avrupa'da ve dünya genelinde ...
BOEING 737 MAX ÜRETİMİNİ DURDURACAK MI
ABD’li uçak üreticisi Boeing, uçuşa dönmesinin Ocak 2020 sonrasına kalması ...
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 600 BİN TL’YE SATILIK UÇAK
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda park halinde bulunan Airbus A340 tipi ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası