pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
1 Ekim 2020 Perşembe - 16:34

QATAR AIRWAYS UÇAKLARINDA UV KABİN SİSTEMLERİ HİZMETE GİRDİ

Qatar Airways, Honeywell’in Ultraviyole (UV) Kabin Sistemini uygulamaya alan ilk küresel taşıyıcı olarak, uçak içi hijyen önlemlerini daha da ileriye taşıyor

QATAR AIRWAYS UÇAKLARINDA UV KABİN SİSTEMLERİ HİZMETE GİRDİ

Klinik testler, UV ışığının uygun şekilde uygulandığında çeşitli virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getirebildiğini gösteriyor. Yaklaşık bir servis arabası boyutundaki sistem, uçak koltuklarını, yüzeylerini ve kabinlerini kimyasal kullanmadan temizleyen uzatılabilir UV kollarına sahip.

Teslim alınan 6 adet Honeywell UV Kabin Sistemi, hizmete girmeden önce Qatar Airways uçağında kapsamlı testlerden geçirildi. Havayolu, Hamad Uluslararası Havalimanı'ndaki (HIA) tüm uçak dönüş yerlerinde, cihazları işletmek için yakın gelecekte ek birimler istihdam etmeyi hedefliyor.

Qatar Airways Grup CEO’su Akbar Al Baker konu ile ilgili şunları söyledi:

"Uçağımızda Honeywell UV Kabin Sistemini devreye alan ilk küresel havayolu olmaktan mutluluk duyuyoruz. Klinik testler, UV ışığının belirli dozlarda uygun şekilde uygulandığında çeşitli virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getirebildiiğini gösteriyor. Bu benzeri görülmemiş dönemde, mürettebatımızın ve yolcularımızın sağlığı ve güvenliği bizler için son derece önemli olmaya devam ediyor. Pandeminin başlangıcından bu yana, istikrarlı uçma konusundaki benzersiz uzmanlığımıza dayanarak, uçaklarımızda düzenli olarak yeni ve etkili güvenlik ve hijyen önlemleri uyguluyoruz.”

Honeywell Aerospace EMEAI Başkanı James Currier ise: “Honeywell, günümüzde yolculardan havalimanı çalışanlarına kadar, havalimanında ve uçakta yolculuk sürecinin tamamını daha güvenli hale getirebilecek teknolojiye sahip. Yeni bir ısı izleme çözümü olan Honeywell ThermoRebellion da dahil olmak üzere, havayollarının kabindeki hava akışını izlemesine olanak tanıyan ‘Çevresel Kontrol Sistemi Denetimi’ ve bir dizi ‘Kişisel Koruyucu Ekipman’ gibi yeni ürünler geliştirmek gibi birçok iş kolu üzerinde çalışıyoruz. Bütün bunlar uçakların ve havalimanlarının daha temiz ve daha güvenli olmasına olanak sağlıyor. " şeklinde konuştu.

Qatar Airways uçakları, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen temizlik ürünleri kullanılarak düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam edilecek. Honeywell UV Kabin Sistemi, en yüksek temizlik standartlarını sağlamak için manuel dezenfeksiyondan sonra ek bir adım olarak kullanılacak. Havayolu, uçak içi çarşaflarını ve battaniyelerini yıkamaya, kurutmaya ve mikropları yok eden sıcaklıklarda preslemeye devam ederken, kulaklıklarını ise her uçuştan sonra titizlikle dezenfekte etmeye devam etmekte. Bu ürünler hijyenik tek kullanımlık eldiven giyen personeller tarafından ayrı ambalajlara yerleştirilmektedir.

Qatar Airways’in uçakları ayrıca, viral ve bakteriyel kontaminasyonu %99.97 oranında yok eden ve enfeksiyona karşı en etkili korumayı sağlayan endüstriyel tip HEPA filtreleriyle donatılmış, en gelişmiş hava filtreleme sistemlerine sahiptir.

Qatar Airways temmuz ayında, yolcuları ve kabin ekibi için yeni kişisel koruyucu ekipman (PPE) sunarak uçak içi sağlık ve güvenlik önlemlerini daha da artırmıştı. Havayolunun sıkı önlemleri arasında, güvenlik gözlükleri, eldivenler ve maskeye ek olarak; kabin ekibi için üniformalarının üzerine takılan tek kullanımlık bir koruyucu önlüğün yanı sıra tüm yolculara yüz siperleri sunulması da dahil edilmişti.

Uçakta, tüm Qatar Airways yolcularına ücretsiz bir koruyucu kit verilmektedir. Kilitli kese içinde tek kullanımlık yüz maskesi, büyük boy tek kullanımlık pudrasız eldivenler ve alkol bazlı el dezenfektanı jeli sunulmaktadır. Business Class müşterilerine ise ayrıca 75 ml’lik bir jel dezenfektan tüpü verilmektedir. Ek olarak, Qatar Airways'in ödüllü iş koltuğu Qsuite ile donatılmış uçaklarındaki Business Class müşterilerine, sürgülü bölmeler ve tamamen kapanan kapılar ile daha fazla mahremiyet ve kabin ekibi ile etkileşimlerini sınırlamak istiyorlarsa "Rahatsız Etmeyin (DND)" göstergesi seçeneği sunulmaktadır.

COVID-19 krizinin başlamasından bu yana havayolu, uçuşlarında uyguladığı bu önemlerin yanı sıra farklı ek sağlık ve güvenlik önlemleri de aldı. Mürettebat ile yolcular arasındaki teması en aza indirmek amacıyla Business Class yemekleri masa düzeni yerine, bir tepsi üzerinde kapalı olarak servis edilmeye ve bireysel çatal bıçak takımı hizmetine alternatif olarak yolculara çatal bıçak takımı paketi sunulmaya başlandı. Qatar Airways ayrıca, tek kullanımlık menü kartları ve kapalı ferahlatıcı mendillerle de uygulamayı genişletti. Ekonomi sınıfı yemekler ve çatal bıçak takımları her zamanki gibi kapalı olarak servis edilmektedir ve menü kartları geçici olarak kullanımdan kaldırılmıştır. Ayrıca, uçakta bulunan tüm sosyal alanlar, sosyal mesafe önlemlerine bağlı olarak kapatılmıştır.

Havayolunun Doha'daki merkezi HIA, konsantre UV-C ışığı yayan tamamen otonom mobil cihazlardan oluşan ve patojenlerin yayılmasını azaltmak için yüksek yolcu akış alanlarına yerleştirilen UV-C dezenfektan robotlarını da piyasaya sürdü. Qatar Airways'in merkezi olan Hamad Uluslararası Havalimanı (HIA), terminalleri boyunca sıkı temizlik prosedürleri ve sosyal mesafe önlemleri uygulamaktadır. Yolcu temas noktaları 10-15 dakika aralıklarla sterilize edilmekte ve her uçuştan sonra biniş kapıları ve otobüs kapıları temizlenmektedir  Ayrıca pasaport ve güvenlik tarama noktalarında el dezenfektanları bulunmaktadır.

 
ALMANYA’DAN FLAŞ TÜRKİYE KARARI
 
NORDWIND AIR İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUNEXPRESS UÇAKLAR İÇİN TASARIM DA YAPABİLECEK
Dünyanın 5., Türkiye’nin ise en iyi tatil havayolu SunExpress’in havacılık ...
JAPONYA HAVAYOLLARI 'BAYANLAR VE BAYLAR'I ANONSLARINDAN ATIYOR
Cinsiyet-nötr uygulamaya geçen Japonya Havayolları’nda (JAL), gelecek ...
THY’DEN AZERBAYCAN AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Azerbaycan uçuşlarıyla ilgili açıklama yaptı
 
SİNGAPUR HAVA YOLLARI’NI KEŞFEDİN
Singapur Hava Yolları (SIA) bugün, önümüzdeki birkaç hafta içinde Singapur'daki ...
PANDEMİYE RAĞMEN THY AVRUPA’DA 3’NCÜ
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Covid-19 salgınının tüm dünyada ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA YAZ DÖNEMİNDE 4,8 MİLYON YOLCU
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yaz döneminde yeni tip ...
 
AZERBAYCAN HAVA SAHASINI KISMEN KAPATTI
Azerbaycan Dışişleri Sözcüsü Leyla Abdullaeva, cephe hattında tansiyonun ...
TURİZM HAVALİMANLARINDAN 13,5 MİLYON YOLCU UÇTU
Yaz döneminde hava trafiğinin yoğunlaştığı İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKNOFEST 2020'DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST 2020 etkinliğini ziyaret etti
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası