pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
11 Kasım 2023 Cumartesi - 17:57

PEGASUS BU ÜÇ ŞEHRE UÇACAK

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, yakın gelecekte yurt dışında uçmayı planladıkları üç şehri açıkladı. ‘Ajet’ adıyla yeni bir döneme başlamak için gün sayan Anadolujet’le adil olması koşuluyla rekabete aynen devam edeceklerini söyledi

PEGASUS BU ÜÇ ŞEHRE UÇACAK

Pegasus Hava Yolları’nın 10 Kasım’da Samsun’a düzenlediği basın gezisinde açıklamalarda bulunan Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, yakın gelecekte yurt dışında uçmayı planladıkları üç şehri açıkladı. Bu şehirler Bulgaristan’ın başkenti Sofya, Portekiz’in başkenti Lizbon ve Moldova’nın başkenti Kişinev.

Pegasus Hava Yolları’nın 2024 yılında 17 adet Airbus A321NEO tipi uçak alarak büyümesini sürdüreceğini açıklayan Öztürk, filodan çıkacak uçaklar hesaba katıldığında netteki uçak sayısı artışının 11-12 uçak olacağını söyledi.

‘DIŞ HATLARDA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Dış hatlarda büyümeye devam edeceklerini aktaran Öztürk, iç hatlarda geniş yelpazede, yaklaşık 35-36 destinasyona uçtuklarını, yurt dışında ise 96 noktaya uçtuklarını hatırlattı. Öztürk şunları söyledi.

“2024 yılında umuyorum ki yine büyüyeceğimiz bir yıl olacak. En azından filomuz büyüyor. Büyümenin önünde bir konu daha halloluyor; Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti tamamlandı. Uzun zamandır beliyoruz, umuyoruz ki açılacak. Kasım ortası gibi plan. Ancak tarih biraz daha ötelenebilir ama bittiğini ve açılacağını biliyoruz. Bu bizim için çok önemli çünkü, orta-uzun vadede kapasiteyi ikiye katlayacak, pistler tam paralel çünkü. Şimdi sırada ikinci terminal işi var. Sabiha Gökçen Havalimanı bizim ana üssümüz olduğu için oranın büyümesi bizim büyümemizi ateşleyecek. Antalya, İzmir, Ankara diğer base’lerimiz… Oradaki büyümemizi de devam ettireceğiz.

TÜRKİYE’YE TALEP GÜÇLÜ

Sahadan aldığımız, yurt dışında görüştüğümüz iş ortaklarımız, tur operatörleri, acenteler olsun; gelecek sene Türkiye’ye olan talebin güçlü olduğunu söylüyorlar. Dolayısıyla biz bu şekilde devam edeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki seneyi, planımızı da buna göre yaptık.“

YENİ HATLAR

Güliz Öztürk, açmayı planladıkları yeni hatlarla ilgili de, “En son Birmingham’ı açtık, Lizbon’u istiyoruz. İskenderiye’yi şimdi açtık, Kişinev’e uçmak istiyoruz. Kişinev, Sofya, Lizbon uçmak istediğimiz noktalar. Dış hatlarda önümüzde uçulacak hala epey nokta var. Uçaklarımızın yaşı 4,6. İkincisi, 6 saat uçuş menzili içerisinde 67 ülke, 500 havalimanı var. Biz 96 tanesine uçuyoruz şu anda. İstanbul o kadar güzel, Türkiye o kadar uygun ve avantajlı yerde ki, önümüzde uçabileceğimiz ve büyüyebileceğimiz önemli fırsatlar var. “ dedi.

‘ALİ BEY ÇOK İYİ’

Pegasus CEO’su Öztürk, geçtiğimiz yaz aylarda Ege Denizi’nde deniz kazası geçiren Ali Sabancı’nın sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine, “Ali Bey çok iyi. Hızla iyileşiyor, gayet iyi. Biz de onu yormadan görüşüyoruz. Bugünkü seyahatten bahsettik kendisine. Selamları var, çok şükür iyi” dedi.

'REKABETE HAZIRIZ ADİL OLMASI KOŞULUYLA'

‘Ajet’ adıyla yeni bir döneme başlamak için gün sayan Anadolujet’le rekabete hazır olup olmadıkları konusundaki bir soruya da Öztürk, “Hazırız, hatta yeni bir konu da değil. Biz uzun yıllardır rekabet ediyoruz. Yaptığımız işi de biliyoruz o işi de en iyi yapan biziz Türkiye’de. Operasyonel sonuçlarımız da iyi, finansal sonuçlarımız da iyi. Önemli bir başarı hikayesi var 18 senede. Aynı rekabete adil olması koşuluyla aynen devam edeceğiz. Bizi de zinde tutuyor, iyi oluyor. “cevabını verdi.

Süleyman ŞEN-Haberair.com/Samsun

 
SOLOTÜRK’TE GÖREV DEĞİŞİMİ
 
THY'DEN AIRBUS'A 345 UÇAK SİPARİŞİ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOLOTÜRK’TE GÖREV DEĞİŞİMİ
SOLOTÜRK’te görev süresi dolan “007” Yarbay Emre MERT, SOLOTÜRK Kol Komutanlığı ...
9 AYDA MİSAFİR SAYISI YÜZDE 20 BÜYÜDÜ
Pegasus, 2023’ün ilk 9 ayı sonunda, geçen yılın aynı dönemine göre toplam ...
THY 21 UÇAK KİRALAYACAK
Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde ...
 
HİTİT’İN 2023 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK PERFORMANSI
Hitit, 2023’ün üçüncü çeyreğini 47 ülkeden 68 partner ve 19,1 milyon dolarlık gelirle kapattı
İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA'NIN ZİRVESİNE YERLEŞTİ
İstanbul Havalimanı, 30 Ekim-5 Kasım tarihlerinde günlük ortalama 1283 ...
28 MİNİK KALBİN HELİKOPTER HEYECANI
Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen 28 lösemi hastası çocuk, helikopterle ...
 
KARGO PAYDAŞ PLATFORMU HAYATA GEÇİYOR
İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk Havalimanı ‘Kargo Paydaş Platformu’nu ...
ERCAN’A VOICE-ATIS SİSTEMİ KURULDU
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından yerli ...
GÖKMAN ‘YILIN İŞ KADINI VE KADIN GİRİŞİMCİSİ'
Hitit’in Kurucusu Nur Gökman’a Uluslararası Kadın Girişimcileri Destekleme ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası