pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
16 Aralık 2022 Cuma - 17:51

KONUM PAYLAŞAN HESAPLARI KAPATTI

Elon Musk, kendi özel jetini takip eden Twitter hesabına yasal işlem başlattığını açıklarken, yarım milyondan fazla takipçisi bulunan @ElonJet hesabı askıya alındı. Musk, sosyal medya platformunda dünya liderleri dahil kişilerin 'gerçek zamanlı konum bilgilerini' paylaşan hesapların askıya alındığını duyurdu.

KONUM PAYLAŞAN HESAPLARI KAPATTI

Tesla ve SpaceX'in ardından Twitter'ın patronu şapkasını da takan Elon Musk, özel jetini takip eden @ElonJet hesabının 20 yaşındaki sahibi Jack Sweeney ile davalık oldu. Sweeney, halka açık uçuş izleme bilgilerini kullanarak Musk'ın jeti her kalkış ve iniş yaptığında tweet atıyordu.

Oğlunun aracı sıkıştırılınca

Ancak Musk, dün gece Los Angeles'ta oğlu lil X'i taşıyan arabanın içinde kendisi olduğu sanısıyla çılgınca takip edildiğini, zanlının daha sonra arabanın hareket etmesini engelleyip kaportaya tırmandığını duyurdu. Takipçinin görüntülerini de paylaşan Musk "Bu kişiyi ya da aracı tanıyor musunuz" diye sordu.

'Gerçek zamanlı konum ifşalarına son'

Twitter'ın sahibi ve CEO'su, insanların gerçek zamanlı konumlarını ifşa eden herhangi bir hesabın fiziksel güvenlik ihlali oluşturduğu için askıya alınacağını da açıkladı. Bunu, dünya liderlerinin uçuş rotalarını takip eden hesapların kapatılması takip etti. Dün itibarıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkilendirilen bir uçağı ve ABD Başkanı Joe Biden'ın kullandığı Air Force One uçağını takip eden hesaplar kapatılmış gözüktü.

Ukrayna için barış önerisi sunduğu ve Ukrayna’ya ücretsiz Strarlink uydu merkezli iletişim hizmeti için Pentagon'dan para talep ettiği dönemde Kiev yönetimiyle bağlantılı Mirotvorets sitesinin suikast listesine giren Musk, bu ay ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter ile ilgili sızıntıların ardından 'kayda değer düzeyde suikast tehlikesi altında olduğunu' söylemişti.

Dün kişisel Twitter hesabının askıya alındığını doğrulayan Sweeney, bir ara hesabı yeniden etkinleştirildiğinde "Evet, geri döndüm!" diye tweetledi. Ama dakikalar sonra tekrar askıda olarak listelendi. @JxckSweeney adlı kişisel hesabı da donduruldu.

'Kalıcı yasak' bildirimi

Florida eyaletinde üniversite öğrencisi olan Sweeney, sosyal medya şirketinin 'dikkatli bir inceleme yaptığı ve Twitter kurallarını ihlal ettiği için hesabı kalıcı olarak yasaklamaya karar verdiğini' söyleyen mesajının ekran görüntüsünü CNN ile paylaştı.

Onlarca hesap etkilendi

Sweeney, Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg dahil olmak üzere milyarder Amerikalıların özel uçuşlarını izleyen onlarca başka hesabın da yöneticisi. Putin'le bağlantılı uçağı ve şöhretlerin jetlerini izleyen hesaplar dahil olmak üzere bunların çoğu dün geç saatlerde Twitter'da askıya alındı.

Hesabı kapatmama sözü vermişti

@ElonJet hesabıyla uzun süredir sorun yaşayan Musk'ın Sweeney'e hesabı silmesi için 5 bin dolar teklif ettiği iddiası medyaya yansımıştı. 50 bin dolar talep eden Sweeney ise medyaya son olarak Musk'ın hesabın kapatılması için ödeme yapmayı doğru bulmadığını söylediğini aktarmıştı. Bir ay önce Musk, 'doğrudan kişisel güvenlik riski' oluşturmasına rağmen hesabı çalışır durumda tutacağına dair söz vermişti.

Ancak dün Musk, şu tweeti attı:

"Fiziksel bir güvenlik ihlali olduğu için, herhangi birinin gerçek zamanlı konum bilgisini ifşa eden herhangi bir hesap askıya alınacaktır. Buna, gerçek zamanlı konum bilgisine sahip sitelere bağlantı verilmesi dahildir."

Twitter Yardım Merkezi de "Başkalarının özel bilgilerini onların açık yetki ve izni olmadan yayınlayamaz veya gönderemezsiniz" diye başlayan güncellenmiş medya politikasını paylaştı.

Tesla hisseleri haraç mezat

Bu arada Musk'ın 44 milyar dolara satın alma işlemlerini ekimde tamamladığı Twitter'ın başına geçmesinin dikkatini elektrikli otomobil işinden uzaklaştırıp uzaklaştırmadığı, yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Zira Musk, bu haftanın ilk üç günü 3.58 milyar dolar değerinde 22 milyon Tesla hissesi daha sattı. Böylece son bir yılda Musk tarafından satılan Tesla hisselerinin toplamı neredeyse 40 milyar dolara çıktı.

 
RUSYA'DAN ERZURUM'A HAFTADA 3 UÇUŞ
 
MUSK GAZETECİLERİ ASKIYA ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RAFALE UÇAKLARININ TAMAMINI TESLİM ALDI
Hindistan'ın, 2016 yılında Fransa ile yapılan anlaşma kapsamında sipariş ...
İNİŞ SIRASINDA KONTROLDEN ÇIKTI
ABD’nin Teksas eyaletinde eğitim uçuşu yapan bir F-35B tipi savaş uçağı, ...
PUTİN’DEN NÜKLEER FÜZE ADIMI !
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, dünyada “nükleer savaş” korkusu ...
 
ALMANYA F-35 İÇİN İMZAYI ATTI
Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, F-35 tipi savaş uçağı alımı ...
LOCKERBIE SANIĞI İDAMLA YARGILANMAYACAK
ABD'de savcılık, 34 yıl önce İskoçya’nın Lockerbie kasabası üzerinde Pan ...
İNGİLTERE’DE KAR KABUSU
İngiltere'de kötü hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşlar ...
 
BOMBAYI YAPAN YAKALANDI
İskoç yetkililer, 34 yıl önce Lockerbie kasabası üzerinde Pan Am Havayolları’nın ...
YANARDAĞ PATLADI UÇUŞLAR İPTAL
Orta Amerika'nın en aktif yanardağı Guatemala'daki Fuego Yanardağı lav ...
ŞAMPİYON ATLET UÇAK KAZASINDAN SAĞ KURTULDU
Kenyalı orta mesafe koşucusu, 800 metrenin son Dünya ve Olimpiyat şampiyonu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası