pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
İGA’DAN AÇIKLAMA
İGA’DAN AÇIKLAMA
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
2 Haziran 2023 Cuma - 21:12

HAVACILIĞIN LİDERLERİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

Havacılık sektörünün liderleri IATA'nın 79. Genel Kurul Toplantısı için İstanbul'da bir araya geliyor. IATA Genel Müdürü Walsh: "İstanbul'a son gelişimizden bu yana, Türkiye inanılmaz bir küresel havacılık güç merkezi haline geldi. Taşıyıcıları bölgesel ve uluslararası bağlantı konusunda öncülük ediyor ve muhteşem yeni havalimanı diğer bazı ülkelerin havalimanı yatırımı eksikliğini utandırıyor."

HAVACILIĞIN LİDERLERİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

Küresel havacılık sektörünün liderleri Pegasus Hava Yolları'nın ev sahipliğinde 79. IATA Yıllık Genel Toplantısı (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi için İstanbul’da bir araya geliyor.

4-6 Haziran arasında gerçekleşecek etkinlik, IATA'nın 300'den fazla üye havayolundan sektörün en üst düzey liderlerinin yanı sıra önde gelen hükümet yetkilileri, stratejik ortaklar, ekipman tedarikçileri ve medyayı bir araya getiriyor.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, "5 Haziran Pazartesi günü İstanbul dünyanın havacılık başkenti olacak. Havayolları, sektörün COVID-19'dan kurtulma sürecini gözden geçirmek, daha sürdürülebilir bir geleceğe giden yolu planlamak, modern perakendecilikten gelişmiş kolaylıklara kadar verimliliği artırmak için teknolojinin sunduğu fırsatları tartışmak ve karşılaştıkları ortak düzenleyici zorlukları anlamak için bir araya gelecek. Havacılık önemlidir. Jeopolitik bölünmeler derinleşirken bile dünyayı birbirine bağlamak, kârlı, güvenli, verimli ve sürdürülebilir havayolları gerektiren hayati bir görevdir. Bu Genel Kurulda alınacak kararlar daha da etkili bir küresel bağlantı için yön belirleyecektir " dedi

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve IATA Guvernörler Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane ise Genel Kurul ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Sektör ortaklarımızı şehrimiz İstanbul'da ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Özellikle bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümünde 100 uçaklık filomuza doğru ilerlerken, IATA Genel Kurulu için herkesi burada ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Havacılık, Şubat ayındaki trajik depremin ardından Türkiye halkının yeniden inşasına yardımcı olmak için bir araya geldi. Şimdi de havacılık, 2050'de net sıfır karbon CO2'ye hedefimize doğru giden yolumuz, sektörümüzün çeşitliliği, COVID'in derinliklerinden operasyonel toparlanmamız ve diğer birçok konu ile ilgili hayati meseleleri tartışmak üzere bir araya geliyor."

Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi de düzenleniyor

IATA Yıllık Genel Kurul’unun ardından Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi düzenlenecek.  Güncellenmiş sektör ekonomik görünümüne ek olarak, zirvede ele alınacak temel konular da şunlar:

- Değişen enerji piyasaları ve değişen tedarik zincirleri ile sektörün karşılaştığı zorluklara 'Büyük Resim' bakışı

- Havacılığın Türkiye'nin deprem sonrası toparlanmasına katkısı

- Sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeler

- 2022 operasyonel zorluklarından çıkarılan dersler

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri'nin sponsorluğunu ise Qatar Airways üstleniyor. Bu ödüller, havacılık sektörünü cinsiyet açısından daha dengeli hale getirmek için sektörün 25by2025 girişimini destekleyen ve farkındalık oluşturan kuruluşlara ve bireylere veriliyor.

TÜRKİYE EN BÜYÜK 7. YOLCU PAZARI KONUMUNDA

En son 2008 yılında ev sahipliği yapan İstanbul, bu yıl ikinci kez IATA Yıllık Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacak. Türkiye, pandemi nedeniyle etkilenen pazarını güçlü bir şekilde toparlıyor. Türkiye'ye ve Türkiye'den yapılan seyahatler 2022 yılında yaklaşık %60 arttı ve şu anda dünyanın en büyük 7. uluslararası yolcu pazarı konumunda.

WALSH: MUHTEŞEM YENİ HAVALİMANI UTANDIRIYOR

IATA Genel Müdürü Walsh "İstanbul'a son gelişimizden bu yana, Türkiye inanılmaz bir küresel havacılık güç merkezi haline geldi. Taşıyıcıları bölgesel ve uluslararası bağlantı konusunda öncülük ediyor ve muhteşem yeni havalimanı diğer bazı ülkelerin havalimanı yatırımı eksikliğini utandırıyor. Türkiye'nin küresel havacılık açısından öneminin önemli ölçüde artmaya devam edeceğine hiç şüphe yok" dedi.

 
FRAPORT TAV ANTALYA’NIN İLK MİSAFİRLERİ
 
BİŞKEK’İ UÇUŞ AĞINA EKLEDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FRAPORT TAV ANTALYA’NIN İLK MİSAFİRLERİ
FRAPORT TAV Antalya Havalimanı, Kuveyt ve Abu Dhabi’den gelen ilk misafirlerini ...
THY AVRUPA'DA YÜKSEKTEN UÇUYOR
Türk Hava Yolları (THY), Avrupa havacılığında iddialı konumunu sürdürmeye ...
KADRİ SAMSUNLU MAZBATAYI ALDI
İGA İstanbul Havalimanı, küresel havacılık sektörünün önde gelen eğitim ...
 
BRITISH AIRWAYS SABİHA GÖKÇEN’DE
İngiliz Havayolu şirketi British Airways, Londra-İstanbul Sabiha Gökçen ...
SEYAHAT TALEBİ GÜÇLÜ SEYRİNİ SÜRDÜRDÜ
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Nisan ayında güçlü yolcu ...
NASA UFO GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan ...
 
HAVA KARGO TALEBİNDEKİ DÜŞÜŞ YAVAŞLADI
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Nisan 2023 küresel hava ...
TÜM UÇAKLARINDA SINIRSIZ WIFI SUNUYOR
Singapore Airlines (SIA) müşterileri, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren ...
THY BOEING VE İTÜ İŞ BİRLİĞİ
Türk Hava Yolları, Boeing ve İTÜ öncülüğünde Türkiye Sürdürülebilir Havacılık ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası