pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
2 Haziran 2023 Cuma - 12:35

BRITISH AIRWAYS SABİHA GÖKÇEN’DE

İngiliz Havayolu şirketi British Airways, Londra-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerine başladı. İlk etapta haftada 4 gün yapılacak uçuşların önümüzdeki aylarda artması bekleniyor

BRITISH AIRWAYS SABİHA GÖKÇEN’DE

ALBAYRAK: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

51 ülkede 154 noktayı İstanbul’a bağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan, Londra Heathrow Havalimanı’na uçuşlar başladı. Dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen anısına, British Airways’in ilk seferinin tüm uçuş ekibi kadınlardan oluştu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak, bu iş birliğinden çok memnun olduklarını belirterek, “British Airways gibi güçlü, bölgesel ve küresel havayollarının havalimanımıza gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

SABİHA GÖKÇEN İLE HEATHROW ARASINDA HAVA KÖPRÜSÜ

British Airways, Londra Heathrow Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen’e ilk uçuşu 1 Haziran Perşembe günü gerçekleşti. Pazartesi, salı, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 4 sefer olarak gerçekleştirilecek Londra-Sabiha Gökçen uçuşları Airbus A320 ve A321 uçaklarıya yapılacak.

UÇUŞ EKİBİNİN TAMAMI KADINLARDAN OLUŞTU

Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in onuruna, British Airways ilk uçuş için Kaptan Pilot Jessica Telford ve Yardımcı Pilot Kerry Bennett olmak üzere, tamamı kadınlardan oluşan bir kabin ekibi görevlendirdi. British Airways'in gösterdiği bu jesti çok anlamlı bulduklarını belirten Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak, bu uçuşun kadınların sektör içindeki varlığına dikkat çektiğini ifade etti.  “LHR-SAW ilk uçuşumuz, kadınların havacılık sektöründe daha fazla varlık göstermesi için ilham verici bir örnek oldu” diyen Albayrak, havacılıkta daha fazla kadının istihdam edilmesi için gayret gösterdiklerini vurguladı.

“BU İŞ BİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

Bu iş birliği sayesinde Sabiha Gökçen yolcularının, British Airways’in geniş global rota ağından faydalanabileceğini belirten Berk Albayrak, “Bugün burada İngiliz Havayolları British Airways’in Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ilk seferini karşılıyoruz, çok heyecanlıyız. British Airways’in Londra Heathrow Havalimanı üzerinden birçok destinasyona bağlantısı olduğu için bu iş birliği bizim için önemli bir dönüm noktasıdır. Türk Hava Yolları ile, Pegasus Hava Yolları ile iş ağımız gayet güçlü. Bu doğrultuda British Airways gibi güçlü bölgesel ve küresel havayollarının havalimanımıza gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz.

YOLCU TAHMİNLERİMİZİ HER GEÇEN GÜN REVİZE EDİYORUZ

Bu seneki yolcu tahminlerimizi de her geçen gün revize ediyoruz. Pandemiden sonra yolcu kapasitemiz belirli bir aşamaya gelmişti, bu sene de çok hızlı artacağını ve tarihi rekor kırdığımız 2019 yolcu rakamlarına yaklaşacağımızı düşünüyoruz. British Airways’in Sabiha Gökçen Havalimanı’na haftada 4 uçuşu olacak ama bildiğimiz kadarıyla ilerleyen zamanlarda günlük uçuş yapmayı planlıyorlar. Uçaklar buradan direkt Heathrow Havalimanı’na gitmek için havalanacak” dedi.

“BİZ, İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İSMİNİ GURURLA TAŞIYORUZ”

Bugüne özel gerçekleşen uçuştaki ekibin tamamının kadınlardan oluşması ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Albayrak, “Sabiha Gökçen, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de manevi kızı. Biz, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ismini gururla taşıyoruz. Türk kadınlarının ve Sabiha Gökçen’in bu şekilde anılması bizi çok mutlu ediyor. Bizim için yaza güzel bir başlangıç oldu; 1 Haziran itibariyle yaz sezonu olağanca hızıyla başladı” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL VE LONDRA ARASINDAKİ BAĞLANTIYI GÜÇLENDİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

İki şirket arasındaki iş birliğine dair açıklamada bulunan British Airways Avrupa Kurumsal Satış Departmanı Başkanı Elisabeth Ruff ise, “Yatırımlarımızı ürün, hizmet ve teknoloji alanlarında ilerlettiğimiz bu süreçte, dünyanın iki önemli şehri olan İstanbul ve Londra arasındaki bağlantıyı güçlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“BİRLEŞİK KRALLIK VE TÜRKİYE ARASINDAKİ DOSTLUK HER GEÇEN GÜN ARTARAK GÜÇLENECEK”

T.C. Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer; British Airways’in İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na gerçekleştirdiği ilk uçuşun kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık ve Türkiye’nin tarihi dostluğu, yakın tarihte İngiltere’de gerçekleştirilen Kral Charles’ın taç giyme töreninde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve geleceğe dair temennilerinden bahsetti.

Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı (EECAN) Ticaret Müsteşarı Kenan Poleo, konuşmalarında bol bol Türkçe kullanarak gerçekleşen bu iş birliğinden duyduğu mutluluk ve heyecanı belirterek, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki dostluğun her geçen gün artarak güçleneceğini dile getirdi.

3 YENİ ROTA İLE 51 ÜLKEDE 154 DESTİNASYON

Son dönemde uçuş destinasyonları arasına 3 yeni rota daha ekleyen ISG, haziran ayı itibariyle British Airways ile Londra Heathrow Havalimanı’na ilaveten Pegasus Havayolları ile de Yunanistan’ın Rodos ve Midilli havalimanlarına hizmet sağlamaya başladı. Böylece ISG’nin 45 havayolu ile 51 ülkede ulaşım sağladığı destinasyon sayısı 154’e ulaştı. Türkiye’nin 2’nci, Avrupa’nın ise 9’ncu en yoğun havalimanı olan ve dünyanın depreme dayanıklı en sağlam 8 binası arasında gösterilen Sabiha Gökçen, 320 bin metrekare entegre terminali ve 41 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en yoğun tek pistli ve tek terminalli havalimanı konumunda yer alıyor.

 
SEYAHAT TALEBİ GÜÇLÜ SEYRİNİ SÜRDÜRDÜ
 
KADRİ SAMSUNLU MAZBATAYI ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SEYAHAT TALEBİ GÜÇLÜ SEYRİNİ SÜRDÜRDÜ
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Nisan ayında güçlü yolcu ...
NASA UFO GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan ...
HAVA KARGO TALEBİNDEKİ DÜŞÜŞ YAVAŞLADI
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Nisan 2023 küresel hava ...
 
TÜM UÇAKLARINDA SINIRSIZ WIFI SUNUYOR
Singapore Airlines (SIA) müşterileri, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren ...
THY BOEING VE İTÜ İŞ BİRLİĞİ
Türk Hava Yolları, Boeing ve İTÜ öncülüğünde Türkiye Sürdürülebilir Havacılık ...
31 MAYIS DÜNYA KABİN MEMURLARI GÜNÜ
Bugün 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü. Peki Kabin Memurları Günü nedir? ...
 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA ATAMALAR
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Yönetici Direktör olarak görev yapan ...
THY’DE ÖZEL KUTLAMA
Türk Hava Yolları, 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü’nü özel etkinliklerle kutladı.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN THY AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası