pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
28 Mart 2024 Perşembe - 07:44

HATAY HAVALİMANI’NDA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda hem geliş hem de gidişte bilet satışlarını çift yönde kullanıma açtıklarını belirterek, "İnşallah cuma günü yani 29 Mart itibarıyla da Hatay'da çift yönlü olarak yolcu taşımasını başlatmış oluyoruz." dedi.

HATAY HAVALİMANI’NDA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda yapılan çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın bulunduğu alandaki faylanma ve zemin sıvılaşması sebebiyle kalıcı yüzey deformasyonları ve 1,5 metreye varan kalıcı kaymanın görüldüğünü açıkladı.

"HAVALİMANI DEPREMLERDE HASAR GÖRMEYECEK"

Pist ve çevresindeki alanın da bu oturma ve kaymalardan etkilendiğini belirten Uraloğlu, ancak deprem sonrasında öncelikle insani yardım ve tahliye uçaklarının kullanımı için gerekli çalışmaları hızla yaparak pisti en kısa sürede hizmete açtıklarını hatırlattı. Daha sonra benzer depremler yaşanması halinde dahi hasar görmeyecek şekilde altyapının inşası için gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydeden Uraloğlu, şöyle konuştu:

“12 Ekim 2023’de Hatay Havalimanı PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi işini ihale ettik, 21 Kasım’da da yapım çalışmalarına başladık. Yeni Hatay Havalimanımızı, zemin taşıma gücünü artırarak yüksek ve geçirimsiz bir dolgu üzerine inşa ediyoruz. Terminal, teknik blok kule, itfaiye binası, güç santrali, lojman ve garaj binalarını da güçlendireceğiz. 3 bin metre uzunluğu ve 60 metre genişliği ile geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde pist yapıyoruz. 2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu, 2 adet hızlı çıkış ve 4 adet bağlantı taksi yolu da inşa edeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızı 2026 yılı ilk çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz”.

"HATAY HAVALİMANI BAĞLANTI YOLU ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Hatay Havalimanı çevre güvenlik duvarı yükseltmelerini ve duvar çatlaklarının tamiratı işlemlerini tamamladıklarını anlatan Uraloğlu, yeni pistin inşası aşamasında da 14 kilometre uzunluğundaki çevre güvenlik duvarını yeniden inşa ederek havalimanının bulunduğu alanın da taşkınlara karşı korunacağını söyledi. Uraloğlu, “Havalimanı pistinde derz tamiratı, çatlak onarımını bitirdik. Zemin güçlendirme işlemlerini büyük ölçüde tamamladık. Ayrıca depremde zarar gören 5 kilometre uzunluğundaki Hatay Havalimanı Bağlantı Yolundaki çalışmalarımız da devam ediyor.” dedi.

UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR

Hatay Havalimanı pistinin depremden sonra yenilenme çalışmalarının başladığını ve ilk etapta uçakların boş iniş ve dolu kalkışa izin verilecek şekilde yapıldığını bildiren Uraloğlu, “Ancak yenileme çalışmalarımız sonucunda artık pisti daha kaliteli hale getirdik. Artık dolu iniş ve dolu kalkış yapacak hale getirdik. 29 Mart’tan itibaren de hem geliş hem de dönüş olarak artık biletli yolcu taşımasını başlatıyoruz. Türk Hava Yolları bilet satışlarını başlattı” açıklamasında bulundu.

"HATAY’IN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 50 MİLYAR LİRA YATIRIM"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002 yılından bu yana Hatay’ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 50 milyar lira yatırım yaptıklarının altını çizen Uraloğlu, 2002 yılında 151 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 503 kilometreye, 142 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 428 kilometreye yükselttiklerini söyledi.

 
ASELSAN’DAN 35 MİLYON DOLARLIK YENİ İMZA
 
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAUDIA’NIN GELENEKSEL İFTAR DAVETİ
Suudi Arabistan Hava Yolları SAUDIA’nın geleneksel iftar daveti İstanbul’da ...
TAV İŞLETME HİZMETLERİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMA
TAV İşletme Hizmetleri Kurumsal İletişim Koordinatörü Başak Gürtuna oldu. ...
SUNEXPRESS TURKISH DOCO İLE ANLAŞTI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yemek ikram ...
 
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
Dünyanın en büyük havayollarından Emirates, sonuçları internet üzerinden ...
THY EN DEĞERLİ 8. HAVAYOLU
Türk Hava Yolları (THY), piyasa değerine göre, ‘Dünyanın En Değerli 8’nci Havayolu’ şirketi seçildi.
MİLAS-BODRUM SEZONUN İLK DIŞ HAT UÇUŞLARINI KARŞILADI
Milas-Bodrum Havalimanı, SunExpress’in Frankfurt ve Düsseldorf’tan gerçekleştirdiği ...
 
THY'NİN LİBYA SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları (THY), daha önce askıya aldığı Libya seferlerine yeniden başlayacağını duyurdu
SAYGIYLA ANIYORUZ
Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı, Dünya’nın ...
ŞEYDA YILMAZ BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Küresel aktarma merkezi olarak etkinliğini artırmayı sürdüren ve havacılık ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası