pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
29 Temmuz 2020 Çarşamba - 13:58

HİTİT’TEN KÜRESEL HAVACILIKTA BİR İLK

Havayolu bilişim çözümleri ile tüm dünyaya teknoloji ihraç eden Hitit, dünyada IATA’nın NDC altyapısının en son güncel sertifikasyonu (20.1) sahip olan ilk havacılık firması oldu

HİTİT’TEN KÜRESEL HAVACILIKTA BİR İLK

Sektörünün en büyük regülatif kuruluşu olan IATA’nın başlattığı bir program olan Yeni Dağıtım Kapasitesi (NDC) sertifikasyonu sayesinde havayolu firmalarının satış kanallarını çeşitlendirmesi sağlanıyor.  

Türkiye’nin ilk havacılık teknoloji şirketi Hitit, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından havayolu ve havacılık bilişim şirketlerine verilen ve en üst düzey yeterlilikleri içeren NDC sertifikasyonun 4. seviye 20.1. şemasıyla teknolojik kapasitesini güçlendirdi. Dünya genelinde 20.1. yeterlilik düzeyine sahip ilk havacılık şirketi olmaya hak kazanan Hitit, artık hizmet sunduğu 22 ülkeden 32 farklı havayolu firmasına satış kanallarını zenginleştirme olanağı sunacak. Yolcuların seyahat deneyimlerini çeşitlendirirken aynı zamanda kişiselleştirmesine olanak verecek bu altyapı sayesinde, Hitit’in sistemlerini kullanan havayolu firmaları daha şeffaf ve çok daha hızlı bir sistemle hizmet verebilecekler.

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç: “Havacılık teknolojileri pazarına yön veren önemli firmalardan biri olarak, bizler de içinden geçtiğimiz bu süreçte, dijitalleşmenin ve yeni teknolojilerin önümüzdeki dönemde ne kadar önemli bir rol oynayacağına bir kez daha şahit olduk. Havayolu firmaları bir toparlama sürecinde ve önümüzdeki aylar kayıpların telafisi için oldukça kritik geçecek. Bu süreçte bizler sektörün geleceği için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Bu çabalarımızın bir ürünü de stratejik ortağı olduğumuz IATA’nın NDC sertifikasyonunu güncellemek oldu. Bu sertifikasyonun en güncel haline sahip dünyadaki tek havacılık şirketi olarak, havayolu partnerlerimize pazarın rekabetçi koşulları içinde yüksek standartlarda kişiselleşmiş yolcu deneyimi sunmalarını sağlayacağız” dedi.

Hitit’in NDC 20.1 sertifikasyonu başarısı hakkında konuşan IATA Dağıtım Direktörü Yanik Hoyles: “Hitit’i gönülden tebrik ediyorum. En son ve güncel NDC 20.1. sertifikasyonuna sahip sektörün ilk firması olan Hitit, artık havayolu firmalarına perakende aşamasında ve dağıtım stratejilerinde en üst seviyede teknolojik hizmet verebilecek.” dedi.

IATA tarafından geliştirilen NDC; havacılık sektöründeki satış kanalları ile ürün yelpazesini yolcu lehine genişleten, yolculara çok zengin bir içerik sunan ve bunu tüm kanallar arasında şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlayan XML temelli bir sistemdir. Havayolları, seyahat acentaları, küresel dağıtım sistemleri ve IT firmaları arasındaki iletişim kapasitesini genişleten NDC, bu yolla hava taşımacılığının kalitesini yolcular lehine geliştiriyor.

 
TAV PASSPORT YENİLENDİ
 
ROSTOV’DAN İLK ULUSLARARASI UÇUŞ İSTANBUL’A
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV PASSPORT YENİLENDİ
TAV İşletme Hizmetleri’nin seyahatlerde hız, konfor ve ayrıcalık sağlayan ...
EN İYİ ‘FIRST CLASS’ ONDA
Emirates, Havayolu, şirketlerini değerlendiren 2020 Tripadvisor Travelers’ ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA WECHAT İLE ÖDEME YAPILABİLECEK
Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı konumundaki küresel aktarma merkezi ...
 
AIRBUS A380 FİLOSUNU UÇURMAMA KARARI ALDI
Qatar Airways, COVID-19 pandemi sürecinde uçuşlarını durdurmayan az sayıda ...
SUNEXPRESS İKRAM SERVİSİNİ YENİLEDİ
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yolcularının ...
SHGM’DEN COVID-19 GENELGESİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), COVID-19 salgınına yönelik FCL, ...
 
RUSYA İLE UÇUŞLAR COVİD -19 ÖNLEMLERİ İLE BAŞLIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Rusya ile uçuşların alınacak ...
EMIRATES YOLCULARIN COVID-19 MASRAFLARINI KARŞILIYOR
Emirates, daha güvenle seyahat etmeye yönelik sektör lideri inisiyatifiyle ...
AIRBUS FRANSA VE İSPANYA İLE ANLAŞTI
Airbus, Fransa ve İspanya hükümetleriyle A350 Geri Ödenebilir Yatırım ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası