pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
29 Ocak 2020 Çarşamba - 11:27

HİTİT 2019’DA DA BÜYÜDÜ

Havacılık yazılımları alanında tamamı yerli ve yenilikçi ürünleriyle Türkiye’yi dünyada temsil eden Hitit; havayolu yazılım sektöründe bir Türk markası olarak hızlı yükselişine devam ediyor

HİTİT 2019’DA DA BÜYÜDÜ

10 YENİ HAVAYOLU VE İHRACATTA YÜZDE 64 ARTIŞ 

10 yeni havayolunu daha iş ortakları arasına katarak, büyüme ivmesini arttıran Hitit, 2019’u cirosunda %54, ihracatında ise %64 seviyesinde yüksek bir artışla kapattı. Geçtiğimiz yıl hava kargo alanında da teknoloji üretmeye başlayan Hitit, 2020’de havacılık yazılım çözümlerini yeni coğrafyalara taşımaya hazırlanıyor.

1994 yılında iki kadın girişimci tarafından kurulan Hitit, 25 yılı aşkındır Türkiye ve dünyada havayolu teknolojisindeki tek Türk bilişim şirketi olarak yükselişini devam ettiriyor. Hitit yeni nesil, tamamı yerli havayolu yazılım çözümleri ile aralarında Afganistan, Almanya, Angola, Bahamalar, Gana, Fransa, İspanya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Namibya, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan, Şili, Ürdün, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan ve Yunanistan’ın olduğu 21 farklı ülkeden 30 havayolu firmasının teknolojik altyapısını sağlıyor. 2019 yılında da Ar-Ge yatırımları ve yeni çözümlerle gelişmesini sürdüren şirket, hava kargo yazılımı ve 10 yeni havayolu anlaşması ile 2020’ye de güçlü bir başlangıç yaptı. Ayrıca 2019 yılı cirosunu bir önceki yıla göre %54 arttıran şirket, ihracat rakamlarını da yine bir önceki yıla göre %64 oranında yükseltti.   

10 YENİ HAVAYOLU DAHA HİTİT TEKNOLOJİSİNİ TERCİH ETTİ

Hitit’in yazılım çözümleri bugün; havayolu firmalarının rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, mobil uygulama, tarife ve ekip planlama, charter yönetim ihtiyaçları, gelir-gider muhasebesi, kargo ve turizm ürünleri alanlarındaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Kurulduğu günden bu yana tamamı Türk mühendislerin elinden çıkan yerli yazılımla, dünyanın dört bir yanına hizmet ihraç eden Hitit, farklı coğrafyalardan yeni iş ortaklarıyla büyümeye devam ediyor. Havayolu müşteri sayısını bir önceki yıla göre %52 oranında yükselten Hitit, her yıl 65 milyonu aşkın yolcuyu uçuran teknolojiyi üreten Türk bilişim firması olarak global bir bilinirliğe sahip. 

HAVA KARGO ALANINDA İLK YERLİ YAZILIM İHRACATI

Hitit, 2019 yılı sonunda yolcu hizmetleri sistemleri alanındaki hava yazılım tecrübesini hava kargo sektörüne de aktararak, yeni bir iş alanına giriş yaptı. Yenilikçi altyapısıyla, kargonun tüm süreçlerine bütünlüklü bir çözüm sunan Crane.DOM’u ilk olarak, Pakistan Uluslararası Havayolları kullanmaya başladı. Böylece hizmet ihracatı alanında bir ilke daha imza atan Hitit, havayolları ve tedarik zincirindeki tüm paydaşlar için hava kargo yazılımı üreten ve ihraç eden ilk Türk teknoloji şirketi oldu. Hitit’in hava kargo alanındaki çözümü havayollarının, kargo yer hizmetleri firmalarının ve ayrıca tedarik zincirinde yer alan tüm paydaşların lojistik hizmet alma aşamasında ihtiyacı olan tüm fonksiyonları içeren entegre bir sistem sunuyor. 

Nevra Onursal Karaağaç-CMO

AVRUPA’NIN ÖNCÜ YOLCU HİZMET SİSTEM SAĞLAYICISI

Sunduğu yenilikçi çözümler ve hizmet kalitesi ile yolcu hizmetleri sistemleri alanında dünyada 5. sırada olan Hitit, 2019 yılında da başarısını ödüllerle taçlandırmaya devam etti. Havacılık teknolojisi alanında “Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı” seçilen Hitit, ayrıca bu yıl 20.’si düzenlenen ve Türkiye’nin ilk büyük 500 şirketinin sıralandığı Bilişim 500 ödüllerinde, turizm alanında “En İyi Sektörel Yazılım Ödülü”ne layık bulunurken, her yıl olduğu gibi Deloitte Fast 50 listesindeki yerini de aldı.

   

 
THY BVMW GENEL KURULUNA KATILDI
 
THY EKİPLERİ ÇİN UÇUŞLARINDA MASKE TAKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY BVMW GENEL KURULUNA KATILDI
2020 BVMW Genel Kurul Toplantısında organizasyonun Türk Hava Yolları ile ...
THY O ÜLKEDE İKİ ŞEHRE DAHA UÇACAK
Türk Hava Yolları (THY), Kazakistan'ın Aktau ve Atyrau şehirlerine tarifeli ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NA 6 YENİ HAVA YOLU GELECEK
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, ...
 
THY EKİPLERİ ELDİVEN VE MASKE TAKABİLECEK
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip ölümcül ...
THY DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLARI ÜCRETSİZ TAŞIYOR
Türk Hava Yolları deprem bölgesine ulaştırılacak yardımları ücretsiz taşıyor
İSTANBUL’A GELİYORDU ACİL İNİŞ YAPTI
İran Havayolları’na ait Tahran-İstanbul seferini yapan Airbus A300 tipi ...
 
BOEING 777X İLK DENEME UÇUŞUNU YAPTI
Dünyanın en büyük çift motorlu ticari uçağı Boeing 777X'in ilk deneme uçuşu gerçekleştirildi
ÜÇÜNCÜ PİST İNŞAATINDAKİ SON DURUM
DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı’nda ...
BOEING CEO’SU ÖZEL OTURUMA ÇAĞRILDI
Hollanda Temsilciler Meclisi, Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737 - 800 ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası