pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
24 Aralık 2021 Cuma - 19:31

BİR MAAŞ ZAMLARI AÇIKLAMASI DA THY’DEN

Hava-İş Sendikası’nın dün gece duyurduğu 2022 yılında uygulanacak maaş zamları hakkında bir açıklama da THY’den geldi

BİR MAAŞ ZAMLARI AÇIKLAMASI DA THY’DEN

THY’den yapılan açıklamada, Türk Hava Yolları’nın havacılık tarihinin en büyük krizi olarak ifade edilen Kovid-19 salgınını tüm çalışanları ile birlik içinde yönettiği belirtilerek, yetkili çalışan sendikası Hava-İş ile 2022 yılı itibarıyla yürürlüğe girecek olan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin ücret zamları maddesinde anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal arasında varılan anlaşmaya göre Türk Hava Yolları çalışanları 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 60 oranında maaş zammı alacak. Yüzde 60 seviyesindeki maaş zammı 2021 yılının son 6 aylık enflasyon artış oranı üzerine ilave edilecek.  

AYCI: TÜRK HAVA YOLLARI’NI HEP BERABER DAHA İYİYE TAŞIMAK İÇİN AZ KAZANDIK AMA ÇOK ÇALIŞTIK

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Pandemi bizim için karanlık bir tünele girmek gibiydi. Ancak biz o tünelin sonundaki ışığı yeniden göreceğimizden, yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğimizden emindik. Çünkü tüm çalışma arkadaşlarım daha önce olduğu gibi bu devasa krizde de ne denli büyük bir aile olduğumuzu fedakarlıkları ile bize gösterdi. Türk Hava Yolları’nı hep beraber daha iyiye taşımak için az kazandık ama çok çalıştık. Ailemizin çabası sayesinde pandemide küresel havayolu endüstrisinin gıpta ile baktığı bir performans sergiledik. İnanıyorum ki biz bir oldukça güçlenecek, güçlendikçe Türk Hava Yolları’nı daha yükseğe taşımaya devam edeceğiz. Maaş zamlarının ailemiz için hayırlı olmasını dilerim. Bu süreçte başta Sn. Başkan Ali Kemal Tatlıbal olmak üzere Ortaklığımızın geleceğini korumak için iş birliği içinde olan Hava-İş Sendikası’na da teşekkür ederim. Birlikte yükselmeye, bayrağımızı gururla taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

“SN. CUMHURBAŞKANIMIZ DAİMA YANIMIZDA OLDU”

Zorlu günlerin ardından çalışanların refah seviyesini yeniden yükseltecek karara imza atan M. İlker Aycı sözlerine; “Sayın Cumhurbaşkanımız bu zorlu süreci bu kadar hızlı ve güçlü kalarak atlatmamızda büyük pay sahibidir. Zatıalileri gerek ulusal gerekse de uluslararası otoriteler ile temaslarımızda yol gösterici olarak hızlı aksiyon almamızı sağladı. Böylece gökyüzü ile daha hızlı sürede yeniden buluştuk, hızlı yükseldik. Daima yanımızda olan ve bugünkü refah seviyemize ulaşmamıza katkı sağlayan Sn. Cumhurbaşkanımıza Türk Hava Yolları ailemiz adına teşekkür ederim.” diyerek devam etti.

FEDAKARLIKLARI PRİM İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Gerçekleşen anlaşma kapsamında çalışanlar gösterdikleri fedakarlığın bir karşılığı olarak Toplu İş Sözleşmesinin imza tarihinde ikramiyeye esas ücret üzerinden bir brüt maaş tutarında imza parası ve 8 Ocak 2022’de alınacak maaşlara ek olarak ikramiyeye esas ücret üzerinden bir brüt maaş tutarında prim alacak. Çalışanlar 2022 yılının ikinci altı ayında ise enflasyon + yüzde 5 oranında zam alacak. Detayları zaman içerisinde netleşecek olan toplu iş sözleşmesi 2023 yılı sonuna kadar geçerli olacak.

 
NOEL ARİFESİNDE 200 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
 
YOLCUNUN VALİZİNDEN ÇIKTI !
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taşarön 25 Aralık 2021 Cumartesi 17:23

Taşarön ölsün onların ne geçim derdi var nede paraya biride zahmet edip bir açıklama yapsın olurmu taşarön bir köle taşarön bir üvey evlat bişey desen kapı orda bırak kartı git ölüm var ölüm ahiret var

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NOEL ARİFESİNDE 200 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
Omicron havayolu şirketlerinde de yayılıyor: Noel arifesinde 200'den fazla uçuş iptal edildi
KARGO UÇAKLARI İÇİN HANGİ MOTORU SEÇTİ
Singapur Havayolları kargo uçakları için Rolls-Royce Trent XWB motorlarını tercih etti
ABRAMOVICH YİNE YAPTI YAPACAĞINI
Rus milyarder Roman Abramovich, dünyanın en pahalı yatından (Solaris) ...
 
THY'DE MAAŞLARA YAPILACAK ZAM BELLİ OLDU
Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ...
TALPA'DA SEÇİMİ KİM KAZANDI ?
TALPA Olağan Genel Kurulu’nda seçimi Murat Hüseyin Ersoy kazanarak bir ...
TÜRKİYE İLE KATAR KABİL HAVAALANI İÇİN ANLAŞTI MI?
Türkiye ile Katar'ın, Kabil Uluslararası Havaalanı’nın iki ülke ortaklığıyla ...
 
TATİL CENNETİNE SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
Emirates Havayolu, yoğun tatil sezonu boyunca piyasa talebini karşılamak ...
ANKARA-BELGRAD DİREKT UÇUŞLARI BAŞLADI
Ankara Esenboğa Havalimanı, AnadoluJet’in Belgrad uçuşunun ilk yolcularını ...
THY’DE KIŞ ÖNLEMLERİ... UÇAKLAR UÇUŞA BÖYLE HAZIRLANIYOR
Türk Hava Yolları, ‘’De-icing ve Anti-icing’’işlemleriyle uçuş güvenliğini riske atmıyor
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası