pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
13 Ağustos 2023 Pazar - 15:23

DHMİ O HAVALİMANINI KUŞLARDAN KORUYACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 11 yıldır tarifeli uçuşların yapılamadığı Gökçeada Havalimanı'nı kuşlardan korumak için devreye girdi

DHMİ O HAVALİMANINI KUŞLARDAN KORUYACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 11 yıldır tarifeli uçuşların yapılmadığı Gökçeada Havalimanı'nı kuşlardan korumak için harekete geçti. 2012 yılında 88 milyon lira harcanarak yapılan havalimanına sadece iş insanlarının özel jetleri, ambulans ve yangın söndürme uçakları iniyor. Havalimanını yabani hayattan ve kuşlardan kurtarmak için düzenlenecek ihale 24 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Gazete DAMGA’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 11 yıldır tarifeli uçuşların yapılamadığı Gökçeada Havalimanı'nı kuşlardan korumak için devreye girdi. 102 dönüm araziye yabani hayvanları ve kuşları cezbetmeyecek bitkilerin ekilmesi için ihale açıldı. “İstisna ve Kapsam Dışı” usulüne göre yapılacak ihale, herkese açık olacak. Arazinin ihalesini kazanacak şirketler 2026 yılının sonuna kadar havalimanında yabani hayatı cezbetmeyecek şeyler ekecek.

Kuşlarla mücadele kapsamında!

24 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak ihalenin ilanında şu ifadeler kullanıldı:

“Gökçeada Havalimanı sınırları içerisinde bulunan toplam 102 bin metrekarelik (1 numaralı 19 bin metrekare , 2 Numaralı 8 bin 500 metrekare arazi, 3 numaralı arazi 68 bin metrekare , 4 numaralı arazi 7 bin 200 metrekare sazlık arazi yabani hayat ve kuşla mücadele kapsamında kuş ve yabani hayvanları cezbetmeyecek ürün ekilmek üzere KDV dahil 200.000.-TL (İkiyüzbin TL)/Yıl muhammen kira bedeli üzerinden ekilecek tohumun toprağın altında bırakılması, tüm masrafların ihaleyi kazanan tarafından karşılanması kaydıyla DHMİ Kira İhale Yönergesi kapsamında açık ihale usulü ile ihale edilerek 31.12.2026 tarihine kadar kiraya verilecektir” denildi. DHMİ Gökçeada Havalimanı’nda yapılacak ihaleye katılan kişi veya şirketlerden 50 bin lira teminat alacak.”

2012’den beri uçuş yapılmıyor

Gökçeada Havalimanı, 15 Ağustos 2010 tarihinde “turizmin geliştirilmesi” hedefiyle hizmete girdi. Dönemin DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal açılışta yaptığı konuşmada, havalimanı için toplam 88 milyon 120 bin TL harcandığını açıkladı. Açılışa katılan dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise havalimanının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağı iddia etti. Açılışın ardından Gökçeada Havalimanı’na ilk tarifeli uçuş 12 Temmuz 2011’'de İstanbul Sabiha Gökçen’den gerçekleştirildi ve yine Yıldırım tarafından haftada iki gün İstanbul’a tarifeli uçuşların yapılacağı duyuruldu. Ancak Yıldırım’ın söylediği gibi olmadı ve sadece çok kısa bir süre tarifeli uçuşlar düzenlendi. Ardından da tarifeli uçuş düzenlenmeyen havalimanına hiç yolcu uğramadı.

Uçuş yok ama 38 kişi çalışıyor

DHMİ’nin faaliyet raporlarında yer alan bilgilere göre, Gökçeada Havalimanı’nı 2011 yılında bin 106, 2012 yılında bin 666 ve 2013 yılında ise bin 726 kişi olmak üzere toplam 4 bin 498 yolcu kullandı. 2013 yılından sonra ise hiç yolcunun uğramadığını açıklandı. 2012 yılından beni kullanılmayan Gökçeada Havalimanı’nda Sayıştay bulgularına göre 38 personel çalışıyor.

Ercan ÖZTÜRK/Gazete DAMGA

 
ROKETSAN'IN SONDA ROKETİ İĞNEADA'DAN FIRLATILDI
 
METEOR YAĞMURUNDAN UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBRU ARMAN KANSERLE SAVAŞINI KAYBETTİ
Türk Hava Yolları kabin memuru Ebru Arman hayatını kaybetti
HİTİT SATIŞ GELİRLERİNİ ARTIRDI
Hitit, 2023’ün ikinci çeyreğinde satış gelirlerini yüzde 59 artırarak 12,5 milyon dolara çıkardı
KEMAL YÜKSEK ASALETEN SHGM GENEL MÜDÜRÜ
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı ...
 
THY DÜNYADA 8. SIRAYA YÜKSELDİ
Türk Hava Yolları (THY), uçak filosundaki koltuk sayısı bakımından dünyada ...
RIYADHAIR İSPANYOL DEVİNİN ANA SPONSORU OLDU
İspanya’nın dünyaca ünlü futbol kulübü Atletico Madrid'in yeni ana sponsoru ...
THY 7 AYDA NASIL BİR PERFORMANS GÖSTERDİ?
Türk Hava Yolları (THY), Temmuz 2023 ve Ocak-Temmuz 2023 dönemlerine ilişin ...
 
UÇAK BİLETLERİNDE TAVAN FİYATA YÜZDE 65 ZAM
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenleme ile iç hat ...
CORENDON KIŞ UÇUŞLARINI SATIŞA AÇTI
Her yıl milyonlarca Avrupalı turisti başta Türkiye olmak üzere en popüler ...
THY İLE THAI HAVAYOLLARI İŞ BİRLİĞİNE GİTTİ
Türk Hava Yolları ve Thai Havayolları, iki bayrak taşıyıcı havayolu olarak ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası