pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:47

ANTALYA'YA BİR SAATTE 45 UÇAK İNİP KALKTI

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz: "Günde iç hatlarda 40, dış hatlarda da 150 uçak görüyoruz. Bu yaklaşık 200 uçağın inip kalkması anlamına geliyor. Güzel rakamlar"

ANTALYA YA BİR SAATTE 45 UÇAK İNİP KALKTI

Antalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında martta durdurulan uçak seferlerinin yeniden başlamasıyla iç ve dış hatlarda bir saatte 45 uçak inip kalktı. Uçak seferlerinin yeniden başlamasıyla yabancı turist hareketliliğinin yaşandığı Antalya'da, Kovid-19 tedbirleri en üst seviyede tutuluyor. Uçaktan iner inmez başlayan tedbirler, misafirlerin konaklayacağı otele kadar sürüyor.

Tedbirlerin yoğun şekilde uygulandığı Antalya Havalimanı'nda ana pazar konumundaki Rusya ile 10 Ağustos'ta direkt uçuşların başlamasıyla yoğunluk yaşanıyor.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz, 1 Ağustos'tan itibaren İstanbul aktarmalı Rus turistlerin Antalya'ya gelmeye başladığını söyledi. Rus turistte 10 Ağustos'ta ciddi hareketlilik yaşandığını anlatan Yılmaz, ilk gün 23 bine yakın Rus turisti ağırladıklarını bildirdi. İkinci ve üçüncü günlerde ise rakamların 16 binlere düştüğünü vurgulayan Yılmaz, Rus pazarında çok hızlı bir açılış yaptıklarını, bu durumun turizmcileri ve kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

“DİNAMİKLER DÖNDÜ İYİYE GİDİYORUZ”

Yılmaz, havalimanında henüz geçen yılki yoğunluğa ulaşılmadığını, iç hatlarda yüzde 50, dış hatlarda da yüzde 40 seviyelerinde olunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Günde, iç hatlarda 40, dış hatlarda da 150 uçak görüyoruz. Yaklaşık 200 uçağın inip kalkması anlamına geliyor. Bu da güzel rakamlar. Bir ya da iki ay önce sorsaydınız, buralara gelebileceğimizi pek tahmin etmezdik. Dinamikler döndü, artık kötüye değil, iyiye gidiyoruz. Pik (zirve) saatlerde dış hatlarda 30 uçağın, iç hatlarda da 10-15 uçağın inip kalktığını görüyoruz. Pik dönemde, dış hatlarda bir saatte 30 uçak inip, kalktı."

31 ÜLKEDEN YOLCU

Şu an birçok pazarın tam olarak çalışmadığına değinen Yılmaz, Almanya'da seyahat kısıtlaması kalktığını ancak okulların tatil döneminin bitmek üzere olduğunu hatırlattı. Bu nedenle Alman pazarında düşüş beklediklerini anlatan Yılmaz, çocuksuz çiftleri ve yaşı ilerleyen misafirleri beklediklerini bildirdi. Antalya'nın geçen yıl 193 ülkeden misafir ağırladığını anımsatan Yılmaz, "Antalya'ya şu an 31 ülkeden yolcu alıyoruz. Bu rakamların tekrar eski 100, 200'lere ulaşmasını bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda bunu da hep beraber göreceğiz. İngiltere 1 Ağustos'ta tur paketlerine başladı, burada canlanma oldu. Polonya açıldı, 3 gün önce ilk uçağı ağırladık. Rusya, Almanya, Ukrayna, İngiltere ve Polonya gibi büyük pazarlarımızın hepsi şu anda açık. Almanya ve Polonya'dan daha da artışlar bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA PAZARINDA GEÇEN YILKİ RAKAMLARA ULAŞILDI

Yılmaz, şu anda tüm pazarlarda sefer sayılarının geçen yılın altında seyrettiğini söyledi. Ancak Ukrayna pazarında ciddi bir artış yaşandığını dile getiren Yılmaz, "Ukrayna, üçüncü büyük pazarımız. Şu anda rakamlar geçen seneyle aynı seviyede. Bu da çok güzel bir gelişme. Rusya trafiğinde de yakın zamanda aynı tabloyu görebiliriz." dedi.

İKİ TERMİNALİ DE ÇALIŞTIRIYORUZ

Antalya Havalimanında bir iç hatlar, iki de dış hatlar terminali bulunduğunu belirten Yılmaz, şu anda iki dış hat terminalinin de açık olduğunu kaydetti. Geçen seneye göre trafiğin daha düşük olduğunu ancak Kovid-19 nedeniyle sosyal mesafeyi önemsediklerini aktaran Yılmaz, "İnsanları dar alanda tutmamak adına iki terminali de tam çalıştırıyoruz. Misafirlerimiz için Antalya Havalimanı'nı tam kapasiteyle sunmuş oluyoruz." diye konuştu.

 

 
İŞTE ARKA ARKAYA YAPILAN HATALAR
 
SABİHA GÖKÇEN'DEN KUVEYT SEFERLERİ BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALMANYA TÜRKİYE’YE YÖNELİK SEYAHAT UYARISINI KALDIRDI
Almanya, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırdı. Uyarı 4 ...
RUSYA’DAN VİZE AÇIKLAMASI
Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugünden itibaren ...
ALMANYA SEYAHAT UYARISINI 31 AĞUSTOS’A KADAR UZATTI
Almanya Dışişleri Bakanlığı, 130 ülkeye seyahat uyarısını 31 Ağustos’a ...
 
İNGİLTERE İSPANYA’YI 'GÜVENLİ ÜLKELER' LİSTESİNDEN ÇIKARDI
İngiltere, İspanya’yı artan koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle ...
UÇUŞLAR BAŞLARSA RUSLARIN TERCİHİ TÜRKİYE
Türkiye ile uçuşlar yeniden başlatılırsa, Rusların yüzde 80’i planlarını bu yönde değiştirmeye hazır
ALMAN TURİZM PROFESYONELLERİ ANTALYA’YA GELİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ...
 
ANTALYA'DA 1 GÜNDE 10 BİN TURİST REKORU
Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında otellerin kapısına kilit vurulan ...
ANTALYA'DA RUSYA UÇUŞLARI SEVİNCİ
Rusya ile Türkiye arasında hava trafiğinin başladığının açıklanması, turizm ...
ALINAN ÖNLEMLER TANITILACAK
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası