pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
18 Mart 2021 Perşembe - 14:12

AIRBUS UYDULARI UZAYDA ÜRETECEK

Airbus, Horizon 2020 Programı kapsamında uzayda uzay aracı üretimini incelemek üzere Avrupa Komisyonu tarafından seçildi. The PERIOD (PERASPERA In-Orbit Demonstration) projesi, yörüngede uydu montajı ve üretimine odaklanıyor. 3 milyon Euro değerindeki bu A/B1 faz sözleşmesi, yörüngede bir demonstrator ile devam etmek amacıyla iki yıl sürecek

AIRBUS UYDULARI UZAYDA ÜRETECEK

PERIOD’ın hayata geçireceği “Yörünge Fabrikası”, anten reflektörleri, uzay aracı bileşenlerinin montajı ve uydu yükünün doğrudan uzayda değiştirilmesi gibi ana bileşenlerin inşasına öncülük edecek. Bu, yörüngedeki büyük yapıların gelecekteki üretimine öncülük edecek. Doğrudan yörüngede üretim yapmak, uzay sistemlerinin nasıl tasarlandığı, inşa edildiği ve işletildiği konusunda devrim yaratacak. Her şeyin Dünya’da üretildiği ve ardından uzaya taşındığı geleneksel yaklaşıma göre önemli avantajlara sahip, çünkü uzayda inşa edilen ürünler için kısıtlamalar ve fırlatma gereksinimleri olmayacak. (Fırlatıcı kütle ve hacim sınırlamaları, fırlatmaya dayanacak yapısal güç)

Bu hedefe ulaşmak için Airbus Defence and Space Bremen’de, robotik operasyon, sanal gerçeklik ve uzay içi montaj gibi alanlarda kendi uzmanlıklarını bir araya getiren yedi yenilikçi Avrupalı’dan oluşan bir ekibe liderlik ediyor: DFKI, EASN-TIS, GMV, GMV-SKY, ISISPACE, SENER Aeroespacial and Space Applications Services.

PERIOD, üstün yetenekleri ile uzayda servis, üretim ve montaj değerini gösterecek ve bu kapasitesi ile Avrupa’nın yörünge içi servis ve üretim açısından ön saflarda koymak için kapasite ve endüstriyel altyapı geliştirmesine yardımcı olacak. PERIOD, gelecekteki araştırmaları teşvik edecek, yeni pazar fırsatları yaratacak ve ileriye dönük teknolojilerde işletme ve büyümeye yol açacak. Gelecekteki uzay fabrikası, demonstrator’ın yanı sıra, bir fırlatıcı tarafından yörüngeye fırlatılabilir, daha sonra aktive olur ve yörüngede serbest olarak üretime başlar. Daha fazla esneklik ve daha düşük bir maliyet sunan alternatif bir çalışma misyonu için ISS altyapısı kullanılabilir.

Airbus Uzay Araştırmaları Proje Başkanı Silvio Sandrone, “Airbus, on yılı aşkın süredir yörünge içi üretim teknolojileri üzerinde çalışmaktadır ve PERIOD programı, Avrupa’nın teknoloji ile birleştirilmiş know-how’ını bir sonraki seviyeye taşımaya yardımcı olacaktır. Gelecekteki büyük ölçekli uzay sistemleri sadece yörüngede üretilebilir ve monte edilebilir, bu nedenle Avrupa’nın bu kilit yeteneğin ön saflarında yer alması kritik önem taşır.

Airbus ekipleri, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından finanse edilen bir projede, gelecek yıl uzaya konuşlandırılacak ilk metal 3D yazıcı olan Metal3D ve Alman Uzay Ajansı’nın (DLR) desteğiyle robotik ve yapay zeka tabanlı montaj operasyonları sergileyen MANTOS projesi de dahil olmak üzere bir dizi uzay araştırma programına katıldı.

PERIOD Hakkında

Robotize edilmiş bir yörünge fabrikasında fonksiyonel bir uydu inşa etmeyi amaçlayan PERIOD (PERASPERA in Orbit Demonstration), uzay robotik teknolojileri üzerine bir European Commission Horizon 2020 projesidir. Airbus liderliğindeki konsorsiyum, DFKI, EASN-TIS, GMV, GMV-SKY, ISISPACE, SENER Aeroespacial and Space Applications Services içermektedir. PERIOD, AB’nin yörüngede servis, montaj ve üretim için uzay robotik teknolojilerindeki stratejik araştırma kümesinin mirasının bir parçasıdır. Bu proje, 101004151 sayılı hibe anlaşması kapsamında Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 araştırma ve inovasyon programı tarafından finanse edilmiştir.

 
İNGİLİZLERİN 1 NUMARALI TERCİHİ TÜRKİYE
 
YOLCU UÇAĞIYLA KARGO TAŞIMA OPERASYONLARINDA BİR YILI GERİDE BIRAKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALKOLLÜ SUBAY SAVAŞ UÇAĞINA ÇARPTI
Ukrayna'da alkollü ordu mensubu, şahsi aracı ile hava üssünde bulunan ...
BRÜKSEL BOMBACILARI RASTGELE CİNAYET İŞLEMİŞ
Brüksel bombacıları 'insan öldürmenin nasıl bir şey olduğunu test etmek ...
RUSYA VE ÇİN’DEN AY'DA ORTAK UZAY İSTASYONU
Rusya ve Çin Salı günü Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını açıkladı
 
OLIVIER DASSAULT HELİKOPTER KAZASINDA ÖLDÜ
Fransa'nın milyarder milletvekili Olivier Dassault, helikopter kazasında hayatını kaybetti
ABD YUNANİSTAN'A F-35 SATMAYA HAZIR
ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt perşembe günü yaptığı açıklamada, ...
EMIRATES TAAHHÜDÜNÜ SÜRDÜRÜYOR
Emirates Grubu yaban hayatı ve yaşam alanlarının korunmasına ilişkin taahhüdünü sürdürüyor
 
SPACEX'E BÜYÜK ŞOK! YERDE İNFİLAK ETTİ
ABD'li uzay ve havacılık şirketi SpaceX Mars'a göndermeyi planladığı yeni ...
DR. MEHMET ÖZ HAVALİMANINDA HAYAT KURTARDI
ABD’de yaşayan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, New Jersey’deki Newark Havalimanı’nda ...
AY’A GİDECEK 8 GÖNÜLLÜ ARANIYOR
Ay'a gidecek ilk turist olmaya hazırlanan Japon milyarder Yusaku Maezawa, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası