pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
20 Eylül 2023 Çarşamba - 11:20

İNGİLTERE PRENSİ'NDEN TÜRKİYE'YE ‘KAAN’ ZİYARETİ

İngiltere Kralı III. Charles'ın kardeşi olan Edinburg Dükü Prens Edward'ın ay sonunda Türkiye'yi ziyaret edeceği öğrenildi. Prens Edward Türkiye ziyareti kapsamında Milli Muharip Uçak ‘KAAN’ın motor üretim süreci konusunda temaslarda bulunması bekleniyor

İNGİLTERE PRENSİ NDEN TÜRKİYE YE ‘KAAN’ ZİYARETİ

Bloomberg'in ziyaretle ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, Prens Edward Türkiye ziyareti kapsamında bir gala yemeğine katılacak, İngiliz okulunu ziyaret edecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki savunma sanayii ve ticari iş birliklerinin geliştirilmesini görüşecek.

Bloomberg, Buckingham Sarayı ile İngiltere Başbakanlık Ofisi'nin ziyaretle ilgili yorum yapmayı reddettiğini bildirirken, görüşmeyle ilgili bazı ayrıntılara yer verdi.

"Nadir bir toplantı"

İngiltere'nin Brexit kararından sonra Türkiye ile ilişkilerin gelişmesi yönündeki çabaların yoğunlaştığı bildirilen haberde, İngiliz Kraliyet Ailesi'nden bir üyenin yapacağı bu görüşmenin oldukça nadir bir toplantı olacağı belirtildi.

Kaynaklar, şu anda Türkiye ile İngiltere'nin mevcut serbest ticaret anlaşmasının kapsamını genişletmek üzere görüşmeler yürüttüğünü, ayrıca Rolls-Royce'un Türk muhatapları ile tank ve savaş uçağı projeleri için ortak motor üretimi konusunda görüşmeler yaptığını hatırlattı.

Ayrıca Türkiye'nin, eskiyen bazı savaş gemilerinin yerine Kraliyet Donanması tarafından kullanılmakta olan Type-23 fırkateylerini satın almakla ilgilendiği kaydedildi.

Rolls-Royce Kale Grubu ile ihaleye girdi

İngiliz Rolls-Royce şirketi, Milli Muharip Uçak'ın motoru için daha 2017 yılında Kale Grubu ile ortaklık yaparak TAEC Uçak Motor Sanayi A.Ş. isimli bir şirket kurmuştu. Bu şirketin yüzde 51 hissesi Kale Grubu'na ait bulunuyor. Bu ortaklık yapısı, Savunma Sanayi Başkanlığının KAAN'ın motoru için geçen aylarda açtığı “Ön Tasarım Fazı” ihalesine de teklif verdi. Bu ortaklığın karşısında ise TRMotor'un ana yükleniciliğinde TEI ile Ivchenko Progress'in kurduğu iş birliği modeli yarışıyor. İki iddialı ortaklıktan hangisi ihaleyi kazanırsa KAAN'ın motorunu o üretecek. Ancak KAAN için motor geliştirmenin temel koşulu, tasarımın tamamlanmasının ardından fikri hakların tamamen Türk mülkiyetine geçmesi olacak.

KAAN savaş uçağı için milli bir turbofan motor geliştirme sürecinin ortalama 8 ila 10 yıl sürmesi bekleniyor. Halihazırda KAAN savaş uçağında, ABD'li General Electric üretimi F110-GE-129E turbofan motoru kullanılıyor. İlk uçuşunu 2023'te yapması planlanan KAAN savaş uçağının ilk 20 adedinde F110 motoru bulunacak. TUSAŞ, Türk Hava Kuvvetlerine yönelik ilk KAAN teslimatını ise 2028 yılında yapmayı hedefliyor.

"Türkiye, bizim için vazgeçilmez bir ortak"

İngiltere'de mayıs ayında yeni hükümetin kurulmasının ardından göreve gelen yeni Dışişleri Bakanı James Cleverly, geçen hafta Türkiye'yi ziyaret etmişti. Ankara'da mevkidaşı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüşen Cleverly, “Türkiye, bizim için, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortak.” demişti. İngiltere'nin bir denizcilik ülkesi olduğuna işaret eden Cleverly, “Denizcilik ticari yollarının desteklenmesi son derece önemli. Batı'ya akan ticaret yollarının buradaki ulaşımın da daha makul fiyatlara çekilebilmesi için önemli bir katkısı olacaktır. Bu ilişki bizim için gerçekten son derece önemli. Her iki tarafın da çıkarlarını ilgilendiriyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Fidan da görüşmede serbest ticaret anlaşmasının kapsamının genişletilmesini ve 20 milyar dolara yaklaşan ikili ticaret hacminin çeşitlendirilmesini ele aldıklarını söylemişti.

 
AVRUPA’NIN EN ÖZGÜN RESTORANI SEÇİLDİ
 
THY GALATASARAY’A FORMA SPONSORU OLDU
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ben Ekonomistim 29 Kasım 2023 Çarşamba 00:34

Şimdi Motor yok , Uydu Tarayıcı sistemi Yok , Keşif ve gözetleme sistemi Yok , Koltuk fırlatma rampası Yok , Ama Kaportası ve Tekerleri var , şimdi Böyle Bas GAZA diyeceğim - yok ...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİĞER ÜLKELER EMEKLİ ETTİ
Ankara'da F-4 Phantom II savaş uçağının ‘drop tank’ olarak adlandırılan ...
ARAÇLARDAKİ ZARAR NASIL KARŞILANACAK
Ankara’da F-4 uçağının yedek yakıt tankının TPAO Genel Müdürlüğü’nün otoparkına ...
F-4 PHANTOM’UN YAKIT TANKI OTOPARKA DÜŞTÜ
Son dakika… Ankara'da F-4 Phantom II savaş uçağının harici yakıt tankı ...
 
SELÇUK BAYRAKTAR’DAN BAYRAKTAR TB3 MÜJDESİ
Bayraktar TB3'ün yakında havalanacağını açıklayan Selçuk Bayraktar 'Katlanır ...
MİLLİ MOTORUN İLK DÖNEN PARÇALARI
Türkiye'nin en güçlü milli havacılık motor ailesi TEI-TF6000/TEI-TF10000'in ...
TUSAŞ ANKARA TEKNOFEST’TE
Türk Havacıcılık Uzay Sanayii, sahip olduğu özgün ürünlerini Teknofest ...
 
SELÇUK BAYRAKTAR ABD UÇAK GEMİSİNDE
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, davet üzerine ABD donanmasına ...
TEI’YE ÖDÜL YAĞMURU
Ülkemizin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, İnsan Kaynakları ...
ASELSAN İSTİKRARLI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
ASELSAN’ın 2023 yılı ilk yarı finansal sonuçları açıklandı. İlk altı aylık ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası