pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
17 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:57

TURKISH CARGO YORGUN DÜŞEN DOBRİLA’YA SAHİP ÇIKTI

Nesli tükenme tehlikesi altında olan kızıl akbabanın, Turkish Cargo ile eve dönüş hikâyesi

TURKISH CARGO YORGUN DÜŞEN DOBRİLA’YA SAHİP ÇIKTI

Canlı hayvan taşımalarını, hayvanlara doğal yaşam alanlarına en yakın koşulları gökyüzünde sağlayarak gerçekleştiren Turkish Cargo, hayat kurtaran eve dönüş hikâyelerine bir yenisini daha ekledi. Sırbistan’dan kanatlanan ve sezonsal göç yolunda 1600 kilometrelik uçuşu sonrası Şanlıurfa’da bitkin düşen nesli tükenme tehlikesi altındaki kızıl akbaba, Turkish Cargo tarafından Belgrad’a ulaştırıldı.

Ekolojik sistemin son halkasını oluşturan ve Avrupa’da sadece Sırbistan’ın Uvac kanyonunda yaşayan nadir kızıl akbabalardan bir tanesi olan 1,5 yaşındaki Dobrila, güneye doğru gerçekleştirdiği sezonsal göç uçuşunda bitkin düşerek Şanlıurfa’ya indi. Şanlıurfa’da çiftçiler tarafından fark edilen akbaba, Urfa’da bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Urfa’daki merkezde kontrolleri yapılan ve sağlıklı kilosuna ulaştırılan kızıl akbaba, göç yoluna devam etmesi için yeniden doğaya bırakıldı. Avcı kuş familyasının üyesi Dobrila’nın uçuşuna devam etmemesi üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri akbabanın ayağındaki etiket ve takip numarasından yola çıkarak Sırbistanlı makamlar ile temasa geçti. İki ülke yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda Dobrila’nın Belgrad’da bulunan Biyolojik Araştırma Enstitüsü’ne (Siniša Stankovi?) gönderilmesi kararlaştırıldı.

Tüm taşıma faaliyetlerinde canlı hayvan yaşamına ve doğaya saygı misyonuyla hareket eden Turkish Cargo sponsorluğunda Şanlıurfa’dan İstanbul aktarmalı olarak Sırbistan’a ulaştırılan akbaba, Türkiye’nin Belgrad Büyükelçi’si Tanju Bilgiç ve Sırbistan Çevre Koruma Bakanı Goran Trivan’ın katılımıyla düzenlenen törende Sırbistanlı yetkililere teslim edildi.

Dobrila’dan sorumlu Biyolog Irena Hrıbsek: (Yırtıcı Kuşlar Koruma Vakfı): ‘’Bugün Dobrila için çok özel bir gün, çünkü aylardır devam eden rehabilitasyon sürecinin ardından bugün ilk defa özgürlüğe uçacak. Dobrila’ya destekleri için Turkish Cargo’ya teşekkür ederiz.’’ dedi.

Canlı hayvan taşımalarında en üst düzeyde özen göstererek ‘’#MissionRescue’’ misyonuyla hareket eden Turkish Cargo, daha önce; Ukrayna’da zor şartlara maruz bırakılan, açlıkla mücadele eden ve eziyet gören dört aslanı, doğal yaşam alanları olan Johannesburg’a ulaştırmıştı.

Dünyanın 124 ülkesinde 300’den fazla destinasyona ulaşan hava kargo markası Turkish Cargo, en üst düzeyde özen göstererek sunduğu canlı hayvan taşımacılığı hizmeti için; kabul, depolama ve sevk süreçlerinde CITES ve IATA LAR (Canlı Hayvan Taşıma Yönetmeliği)’ni referans alıyor ve yönetmelikte belirtilen dokümantasyon, kafesleme, etiketleme ve işaretleme kurallarını özenle uyguluyor.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de konuyla ilgili, "Özgürce uçmanın tadını dünyada en çok biz biliyoruz, bu nedenle doğanın kanatları oluyoruz. Vahşi yaşamın nesli tükenmekte olan üyesi kızıl akbaba Dorila yeniden özgürce uçsun diye onu Turkish Cargo ile Şanlıurfa’dan Belgrad’a taşıdık. Şimdi sağlıklı ve dilediği yere uçabilir" diye yazdı.

 

 

 
‘MAÇKA’ İLK YURT DIŞI SEFERİNE ÇIKTI
 
AY’A YAPILAN İNSANLI YOLCULUĞUN 50.YILI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘MAÇKA’ İLK YURT DIŞI SEFERİNE ÇIKTI
Türk Hava Yolları’nın 25’i kesin, 5’i opsiyonlu 30 Boeing 787-9 siparişinden ...
AB’NİN ASKIYA ALDIĞI HAVACILIK ANLAŞMASI NEDİR
Avrupa Birliği, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama faaliyetleri ...
VECİHİ HÜRKUŞ ANILIYOR
Türkiye'nin ilk yerli ve milli uçağını üreten, göklerdeki kahramanımız ...
 
ATEŞ İKİ HAVALİMANINI İNCELEDİ
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Mehmet Ateş, İstanbul ...
SHGM’DEN EMNİYET ÇALIŞTAYI
ICAO ve SHGM işbirliği ile Emniyet Yönetimi Kapasite Geliştirme Çalıştayı düzenlendi
CORENDON’DAN SOYER’E ZİYARET
Turizm örgütlerinin yöneticileriyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
ANADOLUJET UÇAĞINA 15 TEMMUZ SÜSLEMESİ
Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet'in filosunda bulunan TC-JFT ...
PEGASUS'TAN İRAN'A CHARTER SEFERLERİ
Pegasus Havayolları, İran'ın Tebriz ve İsfahan kentlerinden İzmir'e charter uçuşları başlatacak
SIA DİNLENME SALONLARINI 50 MİLYON DOLARA YENİLİYOR
Singapur Hava Yolları ve Changi Havalimanı, T3 dinlenme salonları için ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası