pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
30 Ocak 2020 Perşembe - 10:11

TÜRKİYE'DEN ÇİN’DE ‘KOCA YUSUF’ OPERASYONU

Çin’de koronavirüs salgınının çıktığı Vuhan kentinde yaşayan 35 Türk ve 10 Azerbaycan vatandaşı ‘Koca Yusuf’ operasyonuyla tahliye edilecek. Ambulans uçağa çevrilen ‘Koca Yusuf’ adlı askeri kargo uçağıyla Türkiye’ye gelecek yolcular ve mürettebat özel kıyafetler giyecek. Bu kişiler uçaktan inince de 14 gün karantinada kalacak

TÜRKİYE DEN ÇİN’DE ‘KOCA YUSUF’ OPERASYONU

Sağlık Bakanlığı, Çin’in Vuhan şehrinde mahsur kalan 35 Türk ve 10 Azerbaycan vatandaşını Türkiye’ye getirmek için hazırlıklarını tamamladı. Karantina bölgesi olan Vuhan’dan alınacak vatandaşlar için Çin hükümeti nezdinde girişimler yapıldı, gerekli izinler alındı. Tahliye için bir askeri kargo uçağının ambulans uçağa dönüştürüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet’e şu bilgileri verdi:

HERKES ÖZEL KIYAFET GİYECEK

“Vatandaşlarımızda şu anda bir hastalık belirtisi olmadığını öğrendik. Ancak yine de ilk sağlık müdahalesi Vuhan’daki havaalanında ekiplerimizce yapılacak. Uçakta bir halk sağlığı uzmanımız da olacak. Pilottan sağlık ekibine ve vatandaşlarımıza kadar herkes özel bir kıyafet giyecek. Türkiye’ye getirilen vatandaşlar, onları getiren pilot ve sağlık ekibi 14 gün boyunca karantina altında tutulacak. Kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Türkiye bulaşıcı risk olan tüm hastalıklarla ilgili her türlü önlemi almış bulunuyor.”

Bakan Koca, Aksaray, İzmir ve İstanbul’daki şüpheli vakalarda koronavirüsüne rastlanılmadığını açıkladı.

UÇAKTA YOLCULUĞA SIKI KURALLAR

Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalık Yönünden Yüksek Riskli Bölgeden Zorunlu Hallerde Tahliye Prosedürü’nü de Vuhan’a özel olmak kaydıyla güncelledi.

Uçağa gelmeden önce, tahliye edilecek kişilerden sağlıklı olduğuna dair (zorunlu kullanması gereken ilaçlar dahil) beyan alınacak. Vuhan Havalimanı’nda mümkün olursa bu kişiler ayrı bir alanda enfeksiyon hastalıkları uzmanınca muayene edilerek uçağa giriş yapacak.

Herkes maske takacak ve bu maskeler nemlendikçe değiştirilecek. Dönüş yolculuğunda paketli gıda, tek kullanımlık içecekler her kişiye ayrı pakette verilecek ve atıklar her bir kişi tarafından ayrı büzgülü çöp poşetine konulacak. Aynı anda birden fazla kişinin maskesini çıkartarak yemek yemesine veya sıvı alımına izin verilmeyecek.

EN UZAK PİSTE İNİŞ, ACİL NAKİL

Uçuş sırasında da sağlık takibi yapılacak, enfeksiyon bulgusu gelişen olursa uçak içi enfeksiyon bulaşıcı hastalık önlemleri alınacak. Uçak iniş alanında mümkün olan en uzak piste inecek, minimum yer personeli ile hizmet verilecek. Uçağın yer hizmetleri sağlandıktan sonra kapı açılması öncesinde kapı açılmasından sorumlu personel hariç diğer tüm yer personeli uçaktan uzaklaşacak. Yolcular, kimseyle temas etmeden nakil aracına alınacaklar. Pilotlar için de özel tahliye yöntemi uygulanacak. Uçak da “2019-nCoV Rehberi”ne uygun olarak temizlenecek.

HASTANEDE KARANTİNA

Özel donanımlı ambulanslarla alınacak olan uçuş ve sağlık ekibi ile Çin’den getirilen vatandaşlar, 14 gün boyunca karantina altında olacakları hastaneye götürülecekler. Bu kişiler, diğer hastalarla temasın olmadığı, şifreyle girilen özel bir bölümdeki odalara yerleştirilecek. Odaların kapıları ve camlar sürekli kapalı tutulacak.

Koca Yusuf adlı askeri kargo uçağı, Çin’den Türkler ve Azerileri Türkiye’ye getirmeye hazır. Uçaktan inecek personel ve yolcular doğrudan bir hastanede karantinaya alınacak. Özel bölüme şifreyle girilecek.

Meltem Özgenç-hurriyet.com.tr

 
SUNEXPRESS’İN YENİ CEO’SU MAX KOWNATZKI
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA MASKE SATIŞI PATLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KORUMA ALTINDAKİ 36 TANE SAKA KUŞU YAKALANDI
İstanbul Havalimanı'nda, yurt dışına valiz içinde saka kuşu kaçırmak isterken ...
İHA'LARDAN DEPREM BÖLGESİNDE ÖNEMLİ GÖREV
Elazığ'da 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te meydana gelen Richter ölçeğine ...
YOLCULARA ÇİÇEKLİ VE LOKUMLU KARŞILAMA
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görev yapan Gümrük Muhafaza Personeli, 26 ...
 
SUNEXPRESS YARDIMLARI ÜCRETSİZ TAŞIYACAK
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 24 Ocak ...
PEGASUS'TAN ELAZIĞ'A EK SEFERLER
Pegasus Havayolları da Elazığ'da meydana gelen deprem için ek seferler düzenledi
THY ELAZIĞ VE MALATYA BİLETLERİNİ ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRECEK
Türk Hava Yolları (THY), deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya seferlerine ...
 
DHMİ ELAZIĞ HAVALİMANINI SEFERBER ETTİ
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, 6 ...
THY ELAZIĞ’A UÇAK KALDIRIYOR
Türk Hava Yolları 6,8’lik depremle sarsılan Elazığ’a uçak kaldırıyor
ÇİN’DEN GELEN YOLCULARA TERMAL KAMERA İLE TARAMA
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkaran ölümcül yeni tip koronavirüs salgını ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası