pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HULL CITY CORENDON UÇAĞIYLA ANTALYA’DA
HULL CITY CORENDON UÇAĞIYLA ANTALYA’DA
IFTC HAVACILIK VERİSİ İÇİN KEYVAN’I SEÇTİ
IFTC HAVACILIK VERİSİ İÇİN KEYVAN’I SEÇTİ
SABİHA GÖKÇEN - SPHİNX UÇUŞLARI BAŞLADI
SABİHA GÖKÇEN - SPHİNX UÇUŞLARI BAŞLADI
KRİZ BÜYÜYOR... O ÜLKEYE HAVA SAHASINI KAPATTI!
KRİZ BÜYÜYOR... O ÜLKEYE HAVA SAHASINI KAPATTI!
1 Mart 2021 Pazartesi - 09:13

TURİZMDE AB ONAYLI AŞI BİLMECESİ

Yunanistan, Güney Kıbrıs, İspanya ile Bulgaristan, "Türkiye’yi bu yaz turizmde devre dışı bırakmak için" AB onaylı aşı içerikli Aşı Pasaportu istedi. Merkel ile Fransa direndi. Merkel, "Çocukların aşı takvimi belli değil. İnsanlar çocuksuz mu tatile gidecek? " diyerek üç ay erteletti. Bu durum Türkiye’ye zaman kazandırdı

TURİZMDE AB ONAYLI AŞI BİLMECESİ

MERKEL DİRENDİ TÜRKİYE 3 AY KAZANDI

Avrupa Birliği'nin, “AB‘den onaylı aşıları içeren aşı pasaportu” kararı gündemden düşmüyor. AB'den onay almamış olan Çin aşısı, bu pasaportta yer almayacak ve bunu yaptırmış olanlar da, AB'ye giremeyecek. Otel, tatil yerleri, restoranlar, yüzme havuzları, fitness stüdyoları, spor salonları, düğün salonları da Aşı Pasaportu şartına bağlandı. Almanya Başbakanı Merkel'in, bu yıl Türkiye'yi turizmde devre dışı bırakmak isteyenlere karşı bulduğu “üç aylık formül” tutanaklara da geçti. İşte o tutanaklardan satır başları:

ALMANYA İLE FRANSA KURTARDI

25 Şubat Perşembe akşamı 4.5 saat süren liderler zirvesinin gündemi aşı pasaportuydu. “Aşı pasaportu”nu gündeme getiren ve bununla “turizmde corona yasaklarının kalkacağını bilen” Yunanistan, bir an önce hayata geçmesi için yanına diğer ülkeleri aldı. Ancak karşısına Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa dikildi. Onların, “Daha çocukların aşı takvimi belli değil. Onlar pasaporta işlenemeyecek. Üç ay, PCR testi ve bağışıklık kanıtı da geçerli olmalı” ısrarı sonuç getirdi.

Aşı pasaportunun tüm AB'de hayata geçmesi üç ay ertelendi. Böylece Türkiye'ye, AB Ortak Aşı Platformu'na girebilmek için üç aylık zaman kazandırıldı.

ÜLKELERİN AŞI PASAPORTU POLİTİKASI

AB liderler zirvesinde şunlar oldu;

YUNANİSTAN VE GÜNEY KIBRIS: “İsrail gibi yapalım. Onlar aşılamayı bitirdi, açılımı buna bağladı. Bizde de, sade aşılama sonrası seyahat mümkün olsun” görüşünü savundu.

ROMANYA VE POLONYA: “Bu görüşlere katılıyoruz. Aşı yaptıranların özellikle seyahat ve turizmde öncelik hakları olsun. Hukuken bunlara öncelik tanınabilsin” dedi.

AVUSTURYA, İSPANYA, PORTEKİZ: Avusturya adına konuşan Başbakan Sebastian Kurz, “İsrail modeli gibi bir model uygulanmalı” dedi. İspanya ve Portekiz de bu fikre sıcak baktıklarını duyurdu. Onlar da olumlu görüş bildirdi.

BULGARİSTAN: Bulgaristan Başbakanı Boiko Borisov bu talebi destekledi. Avusturya, Yunanistan ve diğer ülkelerle “yeşil aşı pasaportu” teklifinde uyuştuklarını söyledi. Borisov, “Aşılanmış veya hastalığı geçirmiş olan herkese rahatlama getirmelidir” dedi.

ALMANYA VE FRANSA: 27 üye ülke arasındaki, bu iki büyük ülke acil uygulamaya karşı çıktı. Almanya Başbakanı Merkel, ancak yeterli aşı olunursa aşılanmış kişilere ayrıcalık tanınabileceğinde ısrar etti. Aşı yaptıranların bulaştırıp bulaştırmadığının net olmadığını belirten Merkel, özellikle çocukların aşı takviminin bilinmediğini, onların aşı pasaportuna giremeyeceğini, bu nedenle uygulamanın üç ay ertelenmesini istedi. Bu geçiş sürecinde insanların negatif sonuçlu PCR testleri ve bağışıklık raporu ile seyahat edebilmelerini talep etti. Bunu Fransa da destekledi ve aşı pasaportuna üç aylık süre biçildi.

TÜRKİYE'NİN DURUMU: AB'nin aşı pasaportunda, “AB'den onay alan aşı bilgileri” yer alacak. Çin aşısı yaptıran Türklerin bu bilgileri buraya girmeyecek. Bu durumda Türkiye, AB ile olan özel ilişkisini kullanarak, AB Ortak Dijital Aşı Platformuna katılmak zorunda. Aksi halde, bu yaz Türkiye yine riskli ve “seyahat uyarısı” yapılan ülke olarak kalacak.

Geçen yıl, riskli ülke statüsü yüzünden Türkiye, Almanya ile özel olarak görüşmek zorunda kalmış ve sadece 5 kente seyahat uyarısını kaldırtabilmişti

TUI: Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne başlatıyoruz

AB'nin “Ortak Dijital Aşı pasaportu” kararından sonra Alman turizm devleri, 2021 yaz turizminin kurtarılabileceği umudu doğduğu için sevindi. TUI'den yapılan açıklamada, “Bu yaz, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve İspanya'yı başlatabileceğiz. Diğer Akdeniz havzası ülkeleri artık daha sonra” açıklaması yaptı.

TUI'nin CEO'su, “Aşı pasaportu ile 2021 yazında turizm mümkün olacaktır. Bu güvenli ve sorumluluk bilinciyle yapılmış bir iş olacak” diye konuştu.

Ali GÜLEN-Sözcü

 
SURİYE’DE RUS HELİKOPTERİ DÜŞTÜ: PİLOT ÖLDÜ
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NA ‘EVCİL HAYVAN ODASI’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OCAKTA EN FAZLA TURİST RUSYA’DAN GELDİ
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 2021 başında Türkiye'ye en fazla ...
İNGİLTERE'DE TÜRKİYE TATİL REZERVASYONLARI ARTTI
İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs önlemlerini aşamalı olarak ...
HANGİ ÜLKELER TURİSTLERE COVİD AŞISI OLMAYI ŞART KOŞACAK?
Dünyanın birçok ülkesinde, ya da en azından aşılama kampanyalarına başlayabilmiş ...
 
TÜRKİYE'Yİ LİSTEYE EKLEDİLER
Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, negatif ...
AZERBAYCAN'A KİMLİKLE SEYAHAT DÖNEMİ BAŞLIYOR
Azerbaycan Milli Meclisi, Azerbaycan ile Türkiye arasında "Ortak Medya ...
CORENDON HOTELS & RESORTS’TA ATAMALAR
Corendon Hotels & Resorts’te üst düzey yöneticilik pozisyonlarında iki ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI YOTEL’İ UÇURDU
Dünya turizminin derinden etkilendiği pandemi döneminde, küresel otel ...
YUNANİSTAN AB’YE TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜ
Yunanistan geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nde bir aşı pasaportu uygulamasının ...
TURİZMDE KAYIP 1 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNDE OLABİLİR
Corona virüsünün turizme olan etkileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ekonomik ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YENİ HEDEFLER
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası