pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
12 Ocak 2021 Salı - 12:47

TURİZMDE KAYIP 1 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNDE OLABİLİR

Corona virüsünün turizme olan etkileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ekonomik gelirinin tamamını turizm üzerinden karşılayan ülkeler zor günler geçiriyor

TURİZMDE KAYIP 1 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNDE OLABİLİR

Bugüne kadar 100 milyon kişiye bulaşan ve yaklaşık 2 milyon kişinin hayatına mal olan Korona virüsün turizme olan ekonomik etkileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Ekonomisi tamamen turizme dayalı ülkeler büyük bir krizin eşiğinde. 2020 yılının resmi verileri henüz açıklanmasa da Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) dünya genelinde ekonomik kaybın 1 trilyon doların üzerinde olabileceğini öngörüyor.

“EN BÜYÜK KAYIP 185 MİLYAR DOLARLA AMERİKA’DA OLACAK”

Resmi olmayan verilerle, Dünya turizm örgütünün verilerini birleştirerek ülkelerin yaklaşık kayıplarını gösteren bir tablo oluşturan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “En büyük kayıp 185 milyar dolarla Amerika’da olacak. Turizmin klasikleri İspanya 56,7 milyar dolar, Fransa 50,4 milyar, İtalya 35 milyar dolar kayıp yaşayacak. Daha az turist getirmekle birlikte, turizm gelirinin yüksek olmasından kaybının da en yüksek olduğu ülkelerden biri Tayland olacak. Ülkesindeki neredeyse bütün fuarları ve uluslararası organizasyonları iptal eden Almanya özellikle şehir turizminde elde ettiği geliri, 42 milyar dolar kayıp olarak yaşayacak.

Türkiye, geçtiğimiz seneki yükselişinin ardından 2020 yılında korona etkisiyle yaklaşık 35 milyon turist kaybı ile 25,5 milyar dolar turizm gelirinden mahrum kaldı. Veriler tahminidir, ocak ayı sonunda yayınlanacak TUİK verileri sonrasında tekrar revize edilebilir” diye konuştu.

“FRANSA ARTIK DÜNYA BİRİNCİSİ OLMAYACAK”

İHA’da yer alan haberde tahminlere göre, Fransa'nın artık turizmde dünya birincisi olmayacağını söyleyen Recep Yavuz, “Telafisi birkaç yıla mal olacak bu kayıplar, yine turizm yolu ile kapatılmaya çalışılacak. Henüz yaklaşık 100 milyon turizm çalışanının işsiz kaldığı ve turizmin en az 50 sektöre yaptığı katkının boyutlarına gelemedik. Pandemi sonrası oluşturduğum tablodaki ülkelerden bazılarının yeri değişecek, belki bazıları bu tabloya hiç giremeyecek. Mesela benim tahminimce Fransa artık dünya birincisi olmayacak. İngiltere’nin Brexit ve Korona sonrası yönü hiç belli değil. Çin, Japonya gibi uzak olan Asya ülkeleri en derin kayıplara maruz kalacaklar. Tac Mahal’ e bir süre insanlar gitmeyecek” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ALTYAPISI KUVVETLİ ÜLKELERİN ÖNE ÇIKACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM”

Bu süreçte sağlık alt yapısı güçlü ülkelerin ön plana çıkacağını belirten Recep Yavuz, “Bu süreçte yakın, güneşli, ferah, sağlık altyapısı kuvvetli ülkelerin öne çıkacağını öngörüyorum. Özellikle Adalar, Adria Kıyıları ve tabii Akdeniz ve Doğu Akdeniz ülkelerinin daha çok şansı olduğunu düşünüyorum. Yaşanan korona tecrübeleri ve kamuoyu ile paylaşılan haber ve resimler misafirlerin hala hafızlarında. Gerçi turist ile Korona sürecini birlikte yönetebilen Antalya dışında pek fazla destinasyon da yoktu sanırım. Dünya‘da 2020 yılında 3 milyon turistin gittiği bir tatil destinasyonu olduğunu düşünmüyorum. Veriler açıklanınca daha doğru değerlendiririz” ifadelerini kullandı.

 
ANKARA'DA ÇOK KRİTİK OPERASYON
 
YURT DIŞI UÇUŞLARDA YÜZDE 40 İNDİRİM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VAKIFBANK’TAN RUS TURİSTE KOLAYLIK
VakıfBank, Rusya’nın ulusal kart şeması MIR ile iş birliği yaptı. Bu kapsamda, ...
YAKINDA AZERBAYCAN’A KİMLİKLE GİDİLEBİLECEK
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıkladı: “Türkiye-Azerbaycan arasında çok ...
BAE TÜRKİYE'YE VİZEYİ DURDURDU
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye de dahil olmak üzere çoğunlukla ...
 
TURİST SAYISINDA DÜŞÜŞ DEVAM ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Ekim'de yabancı ziyaretçi ...
TURİSTLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOK
Hafta sonu başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İçişleri Bakanlığı ...
YOTEL’DE ‘EFSANE CUMA’ PROMOSYONU
Yenilikçi otel markası YOTEL, “Efsane Cuma” indirimiyle seyahatleri tekrar ...
 
RUSYA FEDERASYONU E-VİZE UYGULAMASI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), Rusya Federasyonu e-vize uygulamasının ...
ÇİN BAZI ÜLKELERE YASAK GETİRDİ
Çin, salgının arttığı bazı Avrupa ve Asya ülkeleri vatandaşlarına sınırını kapattı
RUSYA VAKA ARTIŞLARI İÇİN TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI
Rus Kamu Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Kurumu, ülkeye "ithal edilen” ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası