pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
25 Mart 2022 Cuma - 17:45

TOKAT HAVALİMANI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Tokat Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı

TOKAT HAVALİMANI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende yaptığı açıklamalar şöyle:

“3 yıldır gelemediğimiz Tokat'ı özlemişiz. Görüyorum ki Tokat da bizi özlemiş. Onları gönülden selamlıyoruz. Bugün tamamlanan eserlerin resmi açılışları için birlikteyiz. Bugün hem şehrimize kazandırdığımız eser ve hizmetleri sizlerin takdirine sunmaya hem de yeni hedefleri görmeye geldik.

Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Aramıza hiçbir fitne, fesat sahibini sokmasın. 13 yıl önce Tokat'ta mitingimizi yaparken, vefat haberini aldığımız Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yad ediyorum. Muhsin kardeşimin siyaset yolculuğunun her adımı, 'Dik duracağız, düz yürüyeceğiz, doğru gideceğiz' sözüne uygun şekilde geçmiştir.

Ülkemiz siyasetinin son dönemlerinde kimlerin nereye savrulduğunu gördükçe Muhsin kardeşimin onurlu duruşunu hatırlıyorum. Bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

"TÜRKİYE OLARAK NEREDE DURDUĞUMUZU ANLATTIK"

Tokat olarak biz biriz, beraberiz kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz diyorsunuz. Sadece şehirlerden bir şehir değildir Tokat. Burası İstanbul ve Bursa'dan sonra ülkenin 3. kalabalık şehriydi Osmanlı zamanında. Ticaret yollarının kesişim noktasında yer alan Tokat önemli bir merkezdi.

Bizi bölemeyecekler, bizi parçalamayacaklar. Ben dün Brüksel'deydim. Orada mesajlarımızı verdik. Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık şimdi sizlerle Tokat'tayım. Malazgirt Zaferi'nden sonra Buhara mimarisiyle yapılan ilk cami bu şehirdedir.

Tokat sıradan bir şehir değildir. Her Tokatlı kardeşim kadrini kıymetini bilmelidir. Tokat'ı hakkettiği hizmetlere kavuşturmaya özel önem veriyoruz.

YATIRIM BEDELİ 5 MİLYAR LİRA

Yatırım bedeli 5 milyar lirayı bulan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açılışını bugün bu meydanda yapıyoruz. Tokat'a yakışır. Daha nice yatırımlar var. Yeni Tokat Havalimanı'nı şehrimizin gelecekteki hedeflerinin bir sembolü olacaktır.

Yatırım bedeli 1 milyar 200 milyon. Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi var. Çok uzun yıllar boyunca ihtiyacı karşılayacaktır. Yeni havalimanımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Tek ulaştırma yatırımı havalimanımız değil, Tokat çevreyolu köprüsü ve heyelan ıslahının, Reşadiye Asbastı yolunun Tokat-Sivas yolu ikbalinin, tarihi Hıdırlık Köprüsü'nün restorasyonunun da resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

25 ayrı yatırımı eğitimde hizmete açıyoruz. Güneş enerjisi santralimizi de resmen bugün hizmete sunuyoruz. 150 yataklı Erbaa ve Turan, 10 yataklı Pazar devlet hastanesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sağlık yatırımının açılışını da bugün yapıyoruz.

20 YILDA 47 MİLYAR LİRA YATIRIM

Son 20 yılda Tokat'a kazandırdıklarımız var ki saatlerce anlatsam bitiremem. Yatırım tutarı ne biliyor musunuz... 47 milyar lirayı bulan bu yatırımları ana başlıklarıyla hatırlatayım. 4 tane yüzme havuzu yaptık, güreşte tarih boyunca büyük şampiyonlar çıkardı Tokat... Biz Hüseyin Akbaş'ı unutmayız. Güreş antrenman salonu ile katkıda bulunduk.

"BİRİLERİ LAF ÜRETİR, BİZ İSE İŞ ÜRETİRİZ"

Spor salonu ve kültür merkezimiz de yolda. İhtiyaç sahiplerine toplam 3,5 milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. 46 adet sağlık tesisi inşa ettik. 16 km'den devraldığımız bölünmüş yola 278 km ilave yaptık. 294 km'ye ulaştırdık. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz.

550 MİLYON LİRAYA YAPILDI

Yeni Tokat Havalimanı bugünkü açılışla birlikte faaliyete geçti. 550 milyon lira yapım bedeli olan havalimanından haftanın 7 günü İstanbul'a uçuş düzenlenecek. 2700 metre uzunluğundaki pisti ile dikkat çeken havalimanında ASELSAN tarafından üretimi yapılan yerli ve milli X-Ray cihazları kullanıldı.

7 UÇAK KAPASİTESİ VAR

5 yolcu 2 kargo olmak üzere 7 uçak park kapasiteli, pist uzunluğu 2 bin 700 metre olan Yeni Tokat Havalimanı 16 bin 200 metrekarelik terminal binasına sahip.

YILLIK YOLCU KAPASİTESİ 2 MİLYON

Havalimanından, açılışın ardından haftada 7 gün uçuş yapılacağı belirtildi. Yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon olan yeni havalimanı altyapı projesi kapsamında pist, apron, taksi yolu, çevre güvenlik duvarı, çevre güvenlik yolu, hava seyrüsefer yardımcı istasyonunun inşaatı tamamlandı.

 
BIDEN’LA GÖRÜŞECEKTİ UÇAĞI ACİL İNDİ
 
THY TOKAT’A ‘TOKAT’ UÇAĞIYLA ‘MERHABA’ DEDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGA’DAN HAYALLER DİJİTALE TAŞINIYOR-TUVALDEN PİKSELE PROJESİ
İGA İstanbul Havalimanı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında ...
DHL EXPRESS’TEN REKOR SAF ANLAŞMASI
DHL Express, Sürdürülebilir Havacılık yakıtı için bp ve Neste ile 800 ...
RUSYA UÇUŞLARINDA SON DURUM NE?
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ...
 
SİNGAPUR HAVAYOLLARI KAPILARINI AÇIYOR
Singapur Havayolları ve SCOOT, 1 Nisan 2022'den itibaren tam aşılanmış ...
THY ÖZEL YOLCU SALONU’NDA HİZMETTE
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’ndaki Özel Yolcu Salonu Lounge ...
RUMEN F-16’LARI THY UÇAĞINA EŞLİK ETTİ
Romanya savaş uçaklarının, Moskova-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları ...
 
KARA KUTULARDAN BİRİ BULUNDU
Çin'in güneyindeki Guangşi bölgesinde pazartesi günü düşen 132 kişiyi ...
THY’DEN ÖĞRENCİLERE KARİYER İMKANI
Türk Hava Yolları (THY), gençlere kariyer imkanları sunuyor. İşte çalışma ...
TOKAT HAVALİMANI’NA ASELSAN X-RAY CİHAZLARI
ASELSAN tarafından üretimi yapılan, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası