pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
24 Mart 2022 Perşembe - 11:01

THY ÖZEL YOLCU SALONU’NDA HİZMETTE

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’ndaki Özel Yolcu Salonu Lounge Business’ta sanal uçuş simülatörü Hezarfen Uçuş Deneyimi’ni hayata geçirdi. CIP Salonu’nu kullanan yolcular istedikleri takdirde gözetmenler eşliğinde VR gözlüğünü takarak 360 derece açıyla İstanbul üzerinde 4 dakikalık kuşbakışı uçuş yapıyor.

THY ÖZEL YOLCU SALONU’NDA HİZMETTE

Türk havacılık tarihinde uçmayı başaran ilk kişi olarak tarihe geçen Hezarfen Ahmed Çelebi'den esinlenerek günümüz teknolojisiyle hayata geçirilen uçuş simülatörüyle yolcular; sanal gerçeklik (VR) gözlükleriyle İstanbul’u sanal ortamda gezme fırsatı bulacak.

Hezarfen Ahmed Çelebi’nin uçuş rotası olan Galata Kulesi’nden başlayan sanal turla, yolcular Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Büyükdere Caddesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Kız Kulesi’ni, 4K çözünürlükte çekilmiş gerçek görüntüler eşliğinde VR gözlüklerle 360 derece açıyla izlerken, rüzgar ve uçuş hareketlerini deneyimleyebilecekler.

‘SİZİ BİRER HEZARFEN OLMAYA DAVET ETTİK’

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal EKŞİ konuyla ilgili olarak, “Bugün buraya sizleri birer “Hezarfen” olmaya davet ettik. Galata Kulesinden başlayıp Kız Kulesi ile tamamlanacak olan ve sizlere uçtuğunuzu hissettirecek bu simülatörle; Hezarfen Ahmed Çelebi’nin gözünden günümüz İstanbul’unu kuş bakışı izleyebilme imkanı sunuyoruz. Hezarfen Uçuş Deneyimi’ni bugün sizlerle birlikte yolcularımızın kullanımına açıyoruz. Yolcularımızı bu eşsiz deneyime ortak olmaya, Lounge Business’a davet ediyoruz. “dedi.

Ekşi, Türk Hava Yolları’nın pandemi sürecinde en iyi operasyon yapan havayollarından birisi olduğunu, pandeminin başladığı 2020 yılında tüm havayolları neredeyse durmuşken, Türk Hava Yolları’nın operasyonlarına devam ettiğini, böylece en az zarar eden havayollarından birisi olduğunu hatırlattı.

THY’nin finansal olarak tarihin en iyi dönemini 2021 yılında yaşadığını belirten Ekşi şöyle konuştu:

MÜŞTERİ DENEYİMİ TOPLANTIARIYLA YOLCUNUN BEKLENTİLERİ VE MEMNUNİYETİ ÖLÇÜLÜYOR

“Hem kargoda gösterdiği başarıyla hem yolcuda gösterdiği başarıyla 2021 yılını en başarılı havayolları arasında tamamlamış olduk. Biz bu iki yılı, dönemi yaşarken şuna çok dikkat ettik: Bir, yolcularımızı emniyetli ve sağlıklı şekilde uçurmamız gerekiyor. Onlara misafirperverliğimizi hatırlatmamız gerekiyor. İkincisi de, yolcumuz geriye döndüğünde onu memnun edecek yeni şeyler bulmamız gerekiyordu. Biz her ay uçak içi anketlerimizle yolcularımızın bizden ne istediğini, hizmet noktalarındaki memnuniyetleri ölçüyoruz. Yaklaşık aylık 80 ile 100 bin kişi buna katılıyor. Oradan aldığımız neticeleri üst düzeyde 30 yöneticimizin katıldığı aylık toplantılarda değerlendiriyoruz. Bunlara müşteri deneyimi toplantıları diyoruz. Bu toplantılarda müşterilerimiz hangi noktalarda bizden ne istiyor? Neyi daha fazla geliştirebiliriz, onları nasıl daha fazla nasıl memnun edebiliriz? Her ay yaklaşık 4-5 saatlik toplantılarla bunları tartışıyoruz. Yeni konular gündeme geliyor.

İstanbul gibi medeniyetlerin beşiği olan bir şehirden dünyayı birbirine bağlıyoruz. Hem İstanbul’un tarihsel geçmişini hem İstanbul’un bağlantı noktası olma özelliğini taşıma açısından acaba İstanbul’u nasıl daha iyi tanıtabiliriz? Yolcularımıza nasıl bunları daha iyi anlatabiliriz diye projeler geliştiriyoruz. 2 önemli projemiz vardı bu konuda. Bir tanesi Tur İstanbul. Burada gelip 8 saatin altında kalan yolcularımıza İstanbul’da özel bir tur yaptırıyoruz, sarayları gezdiriyoruz. Amacımız, yolcumuz otele gidip yatmak yerine İstanbul’u bir tatsın, bir daha İstanbul’a muhakkak gelsin diye. İkincisi de Stopover programımız var. Stopover programımızda diyoruz ki yolcumuza; Gel iki gün burada kal. Bir gününü biz karşılayalım, bir gününü sen karşıla. Biraz daha ucuz fiyatlarla, biraz daha fazla kalabilirsin. Yeter ki İstanbul’a bir gel, İstanbul’u gören zaten aşık olur. İstabul’lu olan belki İstanbul’un değerini fazla bilmiyor ama İstanbul’a dışarıdan gelip bakan onun tarihsel büyüklüğünü, güzelliğini keşfedebiliyor.

ROBOTİK UÇUŞ DENEYİMİ

Stopover programından bugüne kadar 50 bin yolcumuz faydalandı. Bunları geliştirirken arkadaşlar dediler ki, İstanbul’a gelip de çok daha az süresi olan ama İstanbul’u bir tadımlamak isteyen yolcularımıza ne yapabiliriz? Ve arkamda gördüğünüz projeyi gerçekleştirdiler. Dediler ki, ‘Biz istanbul’u havadan göstermek istiyoruz. Bir proje yapmak istiyoruz’. Biliyorsunuz Hezarfen 1700’lü yıllarda Galata Kulesi’nden atlayıp Üsküdar’a geçebildiği kabul edilen ilk Türk uçucularından birisi. Onun ismine izafeten bir robotik uçuş deneyimi sağlayacak hareketli bir sistem yaptılar Türkiye’de. Oldukça güzel netice alınacağına inanıyorum.

YOLCULARIMIZ MUTLU MESUT AYRILSIN İSTİYORUZ

Amacımız, yolcumuz business lounge’umuza gelince aynı zamanda burada İstanbul’u havadan bir deneyimlesin. İstanbul’u gören bir daha görmek isteyecektir. Biz ülkemizi, şehrimizi tanıtmak istiyoruz. Türk turizmine de katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda yolcularımızın burada zamanlarını geçirirken değişik aksiyonlarla mutlu, mesut ayrılmasını istiyoruz. Oldukça güzel bir deneyim olduğunu arkadaşlar bana söylediler. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde, hiçbir lounge’ta bu şekilde bir uçuş deneyim simülatörü yok.”

Almanya’dan Cape Town’a giderken İstanbul Havalimanı’nda aktarma yapan Güney Afrikalı Robert Koning, Hezarfen Uçuş Simülatörünü deneyimleyen ilk yolcu oldu. Koning, Galata Kulesi’nden sanal olarak havalanıp kuşbakışı İstanbul üzerinde tur attı. Duygularını gazetecilerle paylaşan Koning, “Fantanstik bir uçuş yaptım. İstanbul üzerinde bir kuş gibi uçtum. Trafik, insanlar… Aşağıya bakmak yüksek olduğu için biraz ürkütücüydü ama çok hoşuma gitti.” dedi.

 
MOTORİNE BÜYÜK ZAM GELİYOR!
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA PIRLANTA OPERASYONU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUMEN F-16’LARI THY UÇAĞINA EŞLİK ETTİ
Romanya savaş uçaklarının, Moskova-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları ...
KARA KUTULARDAN BİRİ BULUNDU
Çin'in güneyindeki Guangşi bölgesinde pazartesi günü düşen 132 kişiyi ...
THY’DEN ÖĞRENCİLERE KARİYER İMKANI
Türk Hava Yolları (THY), gençlere kariyer imkanları sunuyor. İşte çalışma ...
 
TOKAT HAVALİMANI’NA ASELSAN X-RAY CİHAZLARI
ASELSAN tarafından üretimi yapılan, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, ...
KADIN YOLCU UÇAĞI BİRBİRİNE KATTI
İngiltere'nin Manchester kentinden Antalya'ya gelmek üzere yola çıkan ...
ROLLS-ROYCE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Sivil havacılık, güç sistemleri ve savunma alanında dünyanın önde gelen ...
 
ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
China Southern Havayolları uçağının düştüğü bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor
TALPA’DAN KAZA AÇIKLAMASI
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), düşen China Eastern Havayolları ...
YOUTH LOUNGE İSTANBUL HAVALİMANI’NDA HİZMETE GİRDİ
Benzersiz mimarisi, güçlü altyapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası