pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
TEI MALEZYA’DA DSA 2024'E KATILIYOR
TEI MALEZYA’DA DSA 2024'E KATILIYOR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
31 Ağustos 2020 Pazartesi - 21:04

THY İLE HAVA-İŞ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI

Türk Hava Yolları, uzun süren görüşmelerin ardından Hava-İş Sendikası ile 26'nci Dönem Toplu İş Sözleşmesini imzaladı

THY İLE HAVA-İŞ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI

Sözleşmeye göre, kokpit personeli için uçuş tazminatlarından yüzde 50, kabin personeli için ise uçuş tazminatlarından yüzde 35 oranında kesinti olacak.

Konuyla ilgili olarak Hava-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Covid-19 pandemisinin küresel ekonomileri tarihte benzeri görülmemiş olumsuz bir noktaya getirdiğinin, bu durumun tüm sivil havacılık sektörüne olduğu gibi THY'nin ticari faaliyetlerine ve nakit akışına doğrudan ve büyük çaplı yansımasının olduğunun, ortaya çıkan bu durumun taraflar arasında akdedilmiş bulunan 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalandığı 15.04.2019 tarihinde öngörülemez ve öngörülmesi de beklenemez olağanüstü bir durum olduğunun, THY'den 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesindeki tüm yükümlülüklerine aynen uymaya devam etmesini beklemenin ticari hayatın gerçeklerine aykırı düşeceğinin bilincinde olarak, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin bazı hükümlerinin yukarıda izah edilen yeni koşullara aşağıdaki şekilde uyarlanması konusunda yalnızca HAVA-İŞ üyelerini bağlaması kaydıyla mutabık kalmışlardır" denildi.

SÖZLEŞMEDEKİ O MADDELER

THY ile Hava-İş Sendikası arasında yapılan ve 01.09.2020 tarihinden geçerli olacak 26'nci dönem toplu iş sözleşmesine göre, Toplu İş Sözleşmesi Madde 32: Ücret ve Ücret Zamları B- Ücret Zammı I. Yıl 2. Altı Ay ve II. Yıl 1. Altı Ay ve 2. Altı Ay ücret zamları nispetinde ilerletilen iş ve uçuş tazminatlarından (26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ek-2 İş Tazminatları Cetveli ve Ek-3 Uçuş Tazminatları Cetveli) ve diğer ödeme kalemlerinden (Ek-4 Aylık Vardiya Primi Cetveli ve diğerleri): Kokpit personeli (16-1: F/O, 17-1: Pilot, 27-1 (Süt izni iş grubu)) için yüzde 50 oranında, Kabin personeli için (15-1 Kabin memuru, 25-1 (Süt izni iş grubu) yüzde 35 oranında, Yer personeli (26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde yer alan veya Protokol ile belirlenen ve yukarıdaki maddelerde belirtilen iş grupları dışında kalan diğer iş grupları ve yurt dışı merkez tayinli personel ikramiye ödemeleri dahil, gebe idari izinli personel ücreti hariç) için yüzde 30 oranında kesinti yapılarak bu ücret ve ödemelerin yeniden belirleneceği açıklandı.

SOSYAL YARDIM VE PRİMLER DEVAM EDECEK

Sözleşmeye göre, ücret ve Ücret Zamları B- Ücret Zammı I. Yıl 2. Altı Ay ve II. Yıl 1. Altı Ay ve 2. Altı Ay ücret zamları nispetinde ilerletilen kıdem ücreti üzerinden (26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ek-1 Aylık Kıdem Ücret Cetveli) yüzde 30 oranında kesinti yapılarak yeniden belirlenmesi. Yukarıdaki şekilde belirlenecek ücret ve diğer ödeme kalemlerine, 26. Dönem Toplu İş sözleşmesi Madde 32: Ücret ve Ücret Zamları B- Ücret Zammı III. Yıl ücret zam hesaplamasında (1. Altı Ay Ücret Zammı ve 2. Altı Ay Ücret Zammı) yer alan yüzde 1 oranındaki ilave zammın uygulanmayarak adı geçen maddedeki enflasyon indeks sayısı değişim oranında zam uygulanması, Evlenme Yardımı (Madde 72), Doğum Yardımı (Madde 76), Ölüm Yardımı (Madde 78), İş Kazası, Maluliyet ve Ölüm (Madde 79),  Sosyal Yardım (Madde 73), Kreş Yardımı (Madde 75), Tazminatlar ve Primler (Madde 104) ile 28.06.2019 tarihli 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Tadil Protokolü (1) ile belirlenen tazminat/primler ve diğer ödemelerde hiçbir değişiklik yapılmayarak, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin bu ödemelerle ilgili hükümlerinin uygulanmasına aynen devam edilmesi, taraflarca 6 aylık dönemlerde ara görüşmeler ve değerlendirmeler yapılmasına karar verildiği açıklandı.

 
THY KARANTİNA İDDİALARINI YALANLADI
 
YUNANİSTAN'DAN SİLAHLANMA ADIMI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY KARANTİNA İDDİALARINI YALANLADI
THY, İstanbul-Denizli uçuşu nedeniyle 12 yolcunun karantinaya alındığı iddialarını yalanladı
TSI SEATS TURQUALITY DESTEK PROGRAMI'NDA
Kibar Holding, Türk Hava Yolları ve THY Teknik A.Ş. ortak girişimi olarak ...
BAHÇESİNDE 3 UÇAK VAR SIRA HELİKOPTERDE
Bahçesindeki yolcu, savaş ve eğitim uçağıyla mini bir havalimanını andıran ...
 
TEMEL KOTİL YOĞUN BAKIMA ALINDI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, ...
SABİHA GÖKÇEN'DE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla ...
THY’DE 2018 MAAŞLARINA GERİ DÖNÜLÜYOR
Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası anlaşmazlığında THY'nin dediği ...
 
TEL AVİV'DEN ABU DABİ'YE İLK TİCARİ UÇUŞ
İsrail havayolu şirketi El Al, Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne ...
AKGÜL'DEN ASILSIZ HABERLERE YANIT
Türk Hava Yolları İstihdam Başkanı Ebubekir Akgül, son günlerde bazı basın ...
EMIRATES'İN UÇUŞ AĞI 77 ŞEHRE ULAŞACAK
Emirates Havayolları, 3 Eylül tarihi itibariyle Gine’nin Konakri ve Senegal’in ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası