pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
22 Mart 2021 Pazartesi - 16:38

TAYVAN'DA İKİ SAVAŞ UÇAĞI HAVADA ÇARPIŞTI

Tayvan'da iki savaş uçağının havada çarpışarak okyanusa düştüğü bildirildi. Pilotlardan biri hayatını kaybetti, diğeri ise hala kayıp. Uçak kazası, Tayvan'da son altı ay içinde gerçekleşen 3. kaza oldu

TAYVAN DA İKİ SAVAŞ UÇAĞI HAVADA ÇARPIŞTI

Taiwan News'in haberine göre, Tayvan Hava Kuvvetlerine ait iki F-5E savaş uçağı, Pingtung ilçesi yakınlarında havada çarpışarak okyanusa düştü.

Eğitim için Taitung'un Zhi-Hang Hava Üssü'nden dört F-5E uçağının havalandığı, ikisinin havada çarpıştığı, uçakların pilotlarının kendilerini fırlatmayı başardığı belirtildi. Pilotlardan biri okyanusta bilincini kaybetmiş şekilde bulundu ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Diğer pilot içinse arama çalışmaları devam ediyor.

Ulusal Savunma Bakanlığı (MND), kazanın meydana geldiği bölgeye askeri helikopterler ve devriye botları gönderildiğini açıkladı. Tayvan Resmi Merkezi Haber Ajansı, hava kuvvetlerinin bulunduğu Chihhang hava üssündeki F-5 filosunu yere indirdiğini söyledi.

Söz konusu kaza Tayvan'da son 6 ay içerisindeki 3. kaza oldu. Daha önce ekim ayında bir F-5 uçağı düşmüş ve pilotu hayatını kaybetmişti. Kasımda ise F-16 uçağının düşmesi sonucu yine bir pilot ölmüştü. Tayvan hava kuvvetlerinin çoğunlukla ABD yapımı ekipmanlarla donatıldığı bilinirken, Pekin, adadaki silahlı kuvvetlerin Çin uçakları tarafından neredeyse her gün tehdit edildiğini belirtiyor.

Geçen hafta ABD'nin Hint-Pasifik Komutanı Oramiral Philip Davidson, "Son zamanlarda Çin'in Tayvan yakınlarında hava hareketliliğinde bir artış gözlemliyoruz. Buna bombardıman, savaş ve keşif uçaklarının uçurulması dahil. Hatta Tayvan'ın hava savunma tanımlama alanına girecek kadar ileri gittiler" demişti.

Çin-Tayvan anlaşmazlığı

Çin'de İkinci Dünya Savaşı'nın ardından çıkan iç savaşta, Mao Zedong liderliğindeki Çin Komünist Partisinin (ÇKP) 1949'da iktidarı ele geçirmesi ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan etmesi üzerine Çan Kayşek liderliğindeki Çin Milliyetçi Partisi (Kuomintag) üyeleri, Tayvan'a yerleşip 1912'de kurulan "Çin Cumhuriyeti" iktidarının Ada'da devam ettiğini ileri sürerek bağımsızlık ilan etmişti. Bu girişim, Çin tarafından kabul edilmese de Tayvan temsilcileri, 1971'e kadar Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Çin'i temsil etmişti. 1950'ler ve 1960'larda çok sayıda ülkenin diplomatik ilişki tercihini Çin Cumhuriyeti'nden Çin Halk Cumhuriyeti'ne çevirmesinin ardından 1971'de BM Genel Kurulunda yapılan oylamada, Pekin hükümetinin "Çin'in tek meşru temsilcisi" kabul edilmesiyle Tayvan'ın uluslararası örgütlerdeki konumu belirsiz hale gelmişti.

Pekin yönetimi, "Tek Çin" ilkesini benimseyerek Çin'i uluslararası toplumda sadece kendilerinin temsil ettiğini savunuyor ve Tayvan'ın dünya ülkeleriyle müstakil diplomatik ilişkiler kurmasına, BM'de ve diğer uluslararası kuruluşlarda temsil edilmesine karşı çıkıyor.

 

 
GHOSN’A YARDIM EDEN 2 ABD'LİYE SORUŞTURMA
 
THY NİSAN AYI UÇUŞ PLANINI AÇIKLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GHOSN’A YARDIM EDEN 2 ABD'LİYE SORUŞTURMA
Japon savcılar, ülkedeki 2 ABD'liyi eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un ...
BURUN DİKMESİ ÇÖKTÜ
VivaAerobus Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçağın burun dikmesi çökünce kaza yaşandı
BİDEN UÇAĞA BİNERKEN 3 KEZ ÜST ÜSTE DÜŞTÜ
ABD Başkanı Joe Biden, Georgia eyaletine uçmadan önce Air Force One uçağının merdivenlerinde düştü
 
NASA'DAN TARİHİ ADIM: TESTLERİ GEÇTİ
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a ilk kadın astronotu taşıyacak ...
AIRBUS UYDULARI UZAYDA ÜRETECEK
Airbus, Horizon 2020 Programı kapsamında uzayda uzay aracı üretimini incelemek ...
ALKOLLÜ SUBAY SAVAŞ UÇAĞINA ÇARPTI
Ukrayna'da alkollü ordu mensubu, şahsi aracı ile hava üssünde bulunan ...
 
BRÜKSEL BOMBACILARI RASTGELE CİNAYET İŞLEMİŞ
Brüksel bombacıları 'insan öldürmenin nasıl bir şey olduğunu test etmek ...
RUSYA VE ÇİN’DEN AY'DA ORTAK UZAY İSTASYONU
Rusya ve Çin Salı günü Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını açıkladı
OLIVIER DASSAULT HELİKOPTER KAZASINDA ÖLDÜ
Fransa'nın milyarder milletvekili Olivier Dassault, helikopter kazasında hayatını kaybetti
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası