pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
21 Eylül 2023 Perşembe - 15:18

TAV HAVALİMANLARI’NA ‘ENGELSİZ BİLİŞİM’ ÖDÜLÜ

TAV Havalimanları’nın görme engelli yolcular için havalimanlarının erişilebilirliğini artırmak amacıyla WeWALK tarafından geliştirilen DANIŞ Görüntülü Destek Servisi ile gerçekleştirdiği iş birliği, Engelsiz Bilişim Ödülleri’nde özel sektör kategorisinde ödüle layık görüldü.

TAV HAVALİMANLARI’NA ‘ENGELSİZ BİLİŞİM’ ÖDÜLÜ

TAV Havalimanları’nın WeWALK tarafından geliştirilen DANIŞ Görüntülü Destek Servisi ile herkes için en iyi seyahat deneyimi hedefiyle hayata geçirdiği iş birliği, Engelsiz Bilişim Ödülleri’nde özel sektör kategorisinde ödüllendirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sekretaryasını yürüttüğü Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından düzenlenen Engelsiz Bilişim Ödülleri ödül töreni dün (çarşamba) BİLTEVT’23: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2023 Kongresi açılışında gerçekleşti. TAV Havalimanları adına ödülü TAV Havalimanları Türkiye İşletmeler Direktörü Can Karamustafaoğlu teslim aldı.

WeWALK tarafından geliştirilen DANIŞ Görüntülü Destek Servisi ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde görme engelli yolcular, WeWALK mobil uygulaması üzerinden erişilebilirlik alanında uzman, profesyonel asistanlarla betimleme ve yönlendirme desteği sağlayan DANIŞ’tan Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarında ücretsiz yararlanabiliyorlar. Sekiz ülkede 15 havalimanı işleten TAV Havalimanları, projeyi yurtdışı havalimanlarına da taşımak üzere çalışıyor.

DANIŞ Hakkında

DANIŞ görme engelli bireylerin ihtiyaç duydukları anda akıllı telefonların kameraları kullanılarak profesyonel asistanlardan görüntülü destek hizmeti alabilmelerini sağlıyor. Daha önce görme engelliler için geliştirdikleri akıllı baston teknolojisiyle TIME dergisi yılın icadı seçilen, Edison Vakfı tarafından verilen Altın Ödüle layık görülen WeWALK ekibi tarafından geliştirildi.

DANIŞ özelliğine uygulama marketlerde bulunan WeWALK uygulamasının alt bölümünde bulunan ilgili sekmeden erişebilirsiniz.

"Asistana Bağlan" butonuna tıklayarak DANIŞ hizmetini kullanmaya başlayabilirsiniz. İlk kez DANIŞ'a bağlandığınızda, kamera ve mikrofon izinlerini onaylamanız istenir. Bu izinleri onayladıktan sonra arka kamera otomatik olarak açılır ve dakika bazlı hizmet almaya başlayabilirsiniz. DANIŞ, çevrenizdeki nesneleri tanımlamak, yön bulmanıza yardımcı olmak, metinleri okumak veya genel bilgilendirme sağlamak gibi birçok farklı görevi yerine getirebilir.

WeWalk ekibi, DANIŞ Partner ağını genişleterek uygulamanın daha fazla noktada görme engelli bireylere ücretsiz hizmet sunmayı hedefleyen aynı zamanda uygulamayı yapay zeka altyapılarıyla geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 
HİTİT AIR INUIT İLE KANADA’YA AÇILDI
 
SIDNEY SEFERLERİNİ A380 İLE YAPACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HİTİT AIR INUIT İLE KANADA’YA AÇILDI
Türkiye'nin ilk, dünyanın ise en büyük ilk üç havayolu ve seyahat teknoloji ...
THY ÜÇÜNCÜ KEZ WORLD CLASS ÖDÜLÜNÜ ALDI
Türkiye’nin en değerli markası Türk Hava Yolları, havacılık sektörünün ...
ESKİŞEHİR’DE YELKENKANAT KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
Son dakika… Eskişehir'deki Türk Hava Kurumu (THK) tesislerinde havalandıktan ...
 
THY GALATASARAY’A FORMA SPONSORU OLDU
Türk Hava Yolları (THY), Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı ...
AVRUPA’NIN EN ÖZGÜN RESTORANI SEÇİLDİ
BTA markası Tadında Anadolu’ya dünyanın en prestijli ödül programı FAB Awards’tan iki ödül birden
MEKSİKA UÇUŞLARINI GENİŞLETİYORLAR
Emirates ile United, Ortak Uçuş Anlaşması’nı Meksika seferleri ile genişletiyor
 
EMIRATES’E ‘EN İYİ HAVAYOLU’ ÖDÜLÜ
Emirates, 2023 News UK Travel Awards’da En İyi Havayolu Ödülüne layık görüldü
AJET KABİN MEMURU VE PİLOT ARIYOR
Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolujet, Ajet ismiyle ayrı bir şirket ...
ARNAVUTLUK’UN İLK KADIN PİLOTU AYJET’Lİ
Arnavutluk’un ilk kadın pilotu Vjollca LATIFI, AYJET Uçuş Okulu’ndan mezun oldu
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası