pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
13 Ocak 2021 Çarşamba - 10:49

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI DEMİR AÇIKLADI

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, "Hava savunmada 2025-2026'da S-400 seviyesine yaklaşırız" dediğini söyledi

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI DEMİR AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı'nda (SSB) yapılan "2020 Değerlendirme ve 2021 Hedefler Toplantısı"nda basın mensuplarıyla dün bir araya geldi. Toplantıyı bugünkü köşesine taşıyan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet, "Kendisinden 2020’de yapılanları, 2021’de yapılacak olanları dinledik. Türkiye’nin gözbebeği haline gelen savunma sanayii alanında muazzam gelişmelerin olduğunu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Acet'in 'Savunma Sanayii’nde gelecek on yılın hedefleri' başlıklı yazısı şu şekilde:

'Savunma sanayiinin ürünlerini TSK kullanıyor, geri dönüşler nasıl?'

Bu bizim için olmazsa olmazlardan biri. Özellikle 15 Temmuz sonrası gelişmeler çok daha olumlu. İşin gerçekten en püf noktalarından birisi bu. Ürünü veriyorsunuz, onu kullanıcının yabancı ürüne tercih etmesi gerekiyor. Eksikler varsa, geri bildirimle beraber, bunu iyileştirmek için adımlar atıyoruz.

Bu konuda koordinasyon son derece iyi. Özellikle harekât ortamından gelen geri bildirimler. Arkadaşlarımız zaman zaman harekât ortamında birebir çalışıyorlar. Beraber gözlem yapıyorlar. Oradan gelen geri bildirimleri derhal çözüm olarak sahaya sürüyorlar. En fazla katma değer sağlayan, önümüzü açan, konulardan birisi bu. Kullanıcının ben bu ürünü kullanmak istiyorum iradesi, diğeri de yerli ürüne güvenmesi. Bu konuda bütün kullanıcılarımıza teşekkür ediyoruz.

'Sayısını artıracaksınız ki tam koruma sağlayabilsin'

Siperle ilgili (Yerli yapım uzun menzilli hava savunma sistemi) 4 yıllık bir süremiz var. 2025-2026’larda S-400’lerle ilgili çalışmalardan da gelecek bilgilerle birlikte S-400 seviyesine gelir miyiz? Yaklaşırız. Ama diğer katmanlarla ilgili, hava savunmamızın yerli yerinde olacağını söyleyebilirim.

Hava savunma sistemi teknolojinin en yoğun uygulandığı alanlardan biri. Belli noktalara koyuyorsunuz. Sayılarını artıracaksınız ki tam bir koruma sağlayabilsin.

'Beyin göçü söylemi algıdan ibaret'

Personel konusunda geçmiş bir iki yıl içinde biraz da abartılarak Savunma Sanayiinden önemli ölçüde personel kaçıyor, yüzlerce kişi gitti gibi bir algı vardı. Bu biraz algı idi. Tabii ki belli sayıda elemanın gitmesi söz konusu. Ama 25 bin kişi içinde yılda 200 kişinin gidiyor olması, tersini de düşünmek lazım. Gelen de çok, gelmek isteyen de çok. Özellikle gönderin, bu da bir imkan aslında. Tam tersine avantaja dönüşmesi mümkün. Bizi endişeye düşürecek bir beyin göçü olduğunu düşünmüyorum.

'Gelecek on yılda birkaç alanda en iyi olmaya adayız'

Ana parametre öncelikli olarak stratejik sistemlerdeki bağımsızlık ve geleceğin teknolojilerini ıskalamamak. Türkiye’nin İHA kullanımı oyun değiştirici bir faktör oldu. Bunun entegre kullanımı çeşitli ortamlarda kara, deniz, denizaltı, hava unsularının entegre edilmiş şekilde, insansız sistemlerle, bir karar destek mekanizmasının bunu beslemesi. Bir de ileride karşımıza çıkacak alanlarda ön almak, biyo-teknoloji, insan robot ilişkisi, yapay zekâ konusunda dünya harıl harıl çalışırken eğer onları ıskalarsak büyük kaybımız olur. O kadar çok alan var ki, hepsinde bir numara olmaya çalışmak gerçekten gerek maddi, gerek manevi çok kolay değil. Onun için de birkaç alana öncelik verip, o alanda oyun değiştirici unsurlara sahip olabilmek, hepsinin peşinden koşmaktan çok daha iyidir. Önümüzdeki 10 yıl içinde birkaç alanda en iyi olmaya aday ülke olmak aslında amaçlarımızdan birisidir diyebilirim.

'CAATSA'dan dolayı büyük bir hasar olacağını öngörmüyoruz'

Çok büyük bir hasar olacağını öngörmüyoruz. Açıklanan maddeler kapsamında çok büyük bir risk yok. Bunların hepsi idare edilebilir, üstesinden gelinebilir unsurlar. Bu konuda sıkıntımız yok. Eğer başka uygulamalar ya da maddeler gelmezse. Bunu şunun için söylüyorum. F-35’ten dolayı. F-35 Caatsa’dan önce açıklanmış bir şey. Bir temeli, hukuki dayanağı yok. Ben yaptım, oldu yaklaşımıyla yapılan bir şey. Eğer ben yaptım oldu yaklaşımı olmazsa şu aşamada büyük bir hasar ve zarar olacağını düşünmüyorum.”

 
EMIRATES AMERİKA’DAKİ UÇUŞ AĞINI GENİŞLETİYOR
 
SAUDIA DIAMOND STATÜSÜNÜ KAZANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANKARA'DA ÇOK KRİTİK OPERASYON
Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancı firma yetkililerine aktardıkları ...
AVRUPA TÜRK SİHA’LARI İÇİN SIRAYA GİRDİ
Türk SİHA'larının Dağlık Karabağ’da savaşın sonucunu belirlemesi, Avrupa’yı ...
ABD’DEN KRİTİK F-35 KARARI: SERİ ÜRETİM ASKIYA ALINDI
ABD Savunma Bakanlığı, teknik sorunlar nedeniyle F-35 savaş uçaklarında ...
 
S-400'LER İÇİN ABD İLE ORTAK ÇALIŞMA GRUBU
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''S-400'ler için ABD ile ortak çalışma ...
RUS ORION İHA’SININ YENİ SİLAHLI VERSİYONU
Rusya Savunma Bakanlığı, internet sitesinde en modern silahların fotoğraflarının ...
FRANSIZLARDAN TÜRK SİHA'LARINA ÖVGÜ
Fransız Liberation Gazetesi, SİHA'ların, Türkiye'nin gücünün yükselişinin ...
 
MMU DÜNYADAN İZOLE YERDE YAPILACAK
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: "Milli Muharip Uçak TF-X'in yapılacağı yer tümüyle dünyadan izole durumda"
HİSAR A+ SERİ ÜRETİME HAZIR
Ambargo uygulanan HİSAR A+ Hava Savunma Füzemizi yerli ve milli ürünlerle ...
UKRAYNA SAVUNMA BAKANI: TÜRK İHA’LARINA İHTİYACIMIZ VAR
Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, Türk İHA'larının etkinliğinin Suriye ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası