pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
31 Aralık 2020 Perşembe - 11:07

S-400'LER İÇİN ABD İLE ORTAK ÇALIŞMA GRUBU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''S-400'ler için ABD ile ortak çalışma grubu oluşturuldu, teknik görüşmeler başladı'' açıklamasında bulundu

S-400 LER İÇİN ABD İLE ORTAK ÇALIŞMA GRUBU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2020 yılına ilişkin dış politika değerlendirme toplantısında konuştu. Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarını hayata geçiren ABD'den önemli bir adım geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptırımları ele almak için çalışma grubu kurulması teklifi geldiğini söyledi. Türkiye'nin teklifi kabul ettiğini ve teknik düzeyde görüşmelerin başladığını açıkladı.

Diğer yandan, ABD’nin CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası) yaptırımlarının hafif ya da ağır olmasının önemli olmadığını, siyasi olarak yanlış bir karar olduğunu belirten Çavuşoğlu, bunun Türkiye’nin egemenlik haklarına saldırı olduğunu ifade etti.

''ÖNCELİĞİMİZ DİPLOMASİ OLDU, TIKANDIĞIMIZ YERDE SAHAYA İNDİK''

Çavuşoğlu, 2020'de Türkiye'nin girişimci ve insani dış politikasının yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına rağmen hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Dış politikada hiçbir boşluk bırakmadıklarının altını çizen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Her zaman olduğu gibi 2020'de de önceliğimiz diplomasi oldu. Diplomasinin tıkandığı yerde sahaya indik, tekrar diyaloğun ve diplomasinin önünü açtık. Böylece Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Yukarı Karabağ konularında pandemiye rağmen oyunun önemli bir parçası olduk. Çok önemli kazanımlar elde ettik. Yeri geldi oyunu biz kurduk. Yeri geldi ülkemizin çıkarlarının hilafına kurulan oyunu yine biz bozduk"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin kendi meşru çıkarları için adım attığında herkesi memnun etmediklerini gördüklerini belirterek, "Bizim önceliğimiz birilerini memnun etmek değil. Bizim önceliğimiz Türkiye'nin ve milletimizin çıkarlarını korumaktır. Doğu Akdeniz de bunlardan bir tanesidir. Doğu Akdeniz'de diyalog çağrılarımız sonuç vermeyince tek taraflı adımlara karşı biz de sahada faaliyet gösterdik, Oruç Reis, Barbaros ve Yavuz gemilerimizle beraber bayrak dalgalandırdık." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bize rağmen bir şey yapılamayacağını sadece Doğu Akdeniz etrafındaki kıyıdaş ülkelere değil, sadece Avrupa Birliği'ne değil herkese gösterdik. Ne yapabileceğimizi de dost da düşman da gördü. Ama bizim gerçekten arzumuz Doğu Akdeniz'in bir barış ve istikrar bölgesi olması. Burada herkesin hakça paylaşımdan yana olmasını istiyoruz. Bu nedenle de sayın Cumhurbaşkanımızın Avrupa Birliği'ne teklif ettiği çok taraflı konferans için çalışmalarımızı Avrupa Birliği'yle sürdürüyoruz."

AB İLE YENİ DÖNEM MESAJI

Çavuşoğlu, 2020'de Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinde inişler çıkışlar olduğunu ve özellikle Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve daha sonra Fransa'nın ikili meseleleri AB gündemine taşıması nedeniyle gergin geçtiğini dile getirdi. Buna rağmen aralık ayındaki AB Liderler Zirvesi'nden sağduyulu bir sonuç çıktığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye ile ilişkilerin önemini anlayan, Türkiye ile gerginlik yerine daha iyi diyalog kurmamız gerekir diyen ülkelerin görüşleri hakim oldu. Elbette sonuç bildirgesinde memnun olmadığımız hususlar var. Bunu da karşı açıklamamızda dile getirdik. Seneye ilişkilerimizin daha pozitif ortamda yürümesi için biz hazırız. Avrupa Birliği'nin de hazır olmasını bekliyoruz."

 
TRANSİT YOLCULARA PCR TESTİ MECBUR OLMAYACAK
 
ADEN HAVALİMANI’NA SALDIRI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUS ORION İHA’SININ YENİ SİLAHLI VERSİYONU
Rusya Savunma Bakanlığı, internet sitesinde en modern silahların fotoğraflarının ...
FRANSIZLARDAN TÜRK SİHA'LARINA ÖVGÜ
Fransız Liberation Gazetesi, SİHA'ların, Türkiye'nin gücünün yükselişinin ...
MMU DÜNYADAN İZOLE YERDE YAPILACAK
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: "Milli Muharip Uçak TF-X'in yapılacağı yer tümüyle dünyadan izole durumda"
 
HİSAR A+ SERİ ÜRETİME HAZIR
Ambargo uygulanan HİSAR A+ Hava Savunma Füzemizi yerli ve milli ürünlerle ...
UKRAYNA SAVUNMA BAKANI: TÜRK İHA’LARINA İHTİYACIMIZ VAR
Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, Türk İHA'larının etkinliğinin Suriye ...
UKRAYNA İLE TÜRKİYE SAVUNMA İŞ BİRLİĞİ
Ukrayna ve Türkiye arasında korvet ve SİHA'lar için üretim ve teknoloji ...
 
A 400 M’LER KAYSERİ’DE GÜÇLENDİRİLECEK
Dünyadaki büyük askeri nakliye uçakları arasında yer alan ve Türk Hava ...
SAVUNMA VE HAVACILIK ŞİRKETLERİ KAZANDIRDI
Kasım'da İtalyan Leonardo, hisse senedi piyasalarında yüzde 48,2, Boeing ...
UKRAYNA’DAN FLAŞ AÇIKLAMA: ÜRETİM İÇİN TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜYORUZ
Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerinden Sorumlu Bakanı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası