pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
12 Ekim 2023 Perşembe - 00:20

SİNGAPUR HAVA YOLLARI’NDAN YÜZDE 100 DOLULUK

Singapur Hava Yolları, Türkiye uçuşlarında hizmete soktuğu Airbus A350-900 uçağında 71 cm genişlik ve 2.02 uzunluğunda düz bir yatağa dönüşebilen business class koltukları ile yeni premium economy sınıfıyla büyük başarı yakaladı. Yüzde 100 doluluk oranı yakalayan havayolunun Türkiye Müdürü Hongyao Hu, “Yemekler, eğlence sistemi kopyalanabilir ama insanımız kopyalanamaz. En önemli özelliğimiz insanımız” dedi

SİNGAPUR HAVA YOLLARI’NDAN YÜZDE 100 DOLULUK

İstanbul-Singapur uçuşu öncesi gazetecilere İstanbul Havalimanı’nda Airbus A350 uçağını gezdiren Singapur Hava Yolları Türkiye Müdürü Hongyao Hu, uçak ve sundukları hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

“Bugün Singapur Airlines uçağına geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” diyerek sözlerine başlayan Hu, “Bugün Airbus A350-900 uçağında Business Class, Türkiye’deki Premium Economy sınıfını ve Economy sınıf kabinimizi tanıtacağız. Dünyada bu konuda tek havayoluyuz. Bütün business class koltuklarımızın direk koridora erişimi var. Hiçbir yolcunun üzerinden gecenin bir yarısı atlayıp geçmek zorunda değilsiniz. Bu çok önemli ve business class kabinde dünyada bunu sunan tek havayoluyuz. Uçak tipi ne olursa olsun bütün geniş gövdeli uçaklarımızda geçerli bu durum. Hepsinde koridora direkt erişim var. Bu açıdan dünyada birinciyiz. “dedi.

Haberair.com Genel Yayın Yönetmeni Süleyman ŞEN - Singapur Hava Yolları Türkiye Müdürü Hongyao Hu

VARGAS VE ZEHRA RAHATLIKLA UYUYABİLİR

Business Class koltuk konfigürasyonu ile ilgili detaylı bilgi sunan Singapur Hava Yolları Kıdemli E Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Songül Başak da, “Business koltuklarımızın konfigürasyonu 1-2-1 şeklinde. Bunun bize verdiği en büyük avantaj; herkesin koridor kullanma şansı var. Dolayısıyla cam kenarındaki yolcularımız herhangi bir yolcuyu rahatsız etmeden kolaylıkla çıkış yapabiliyor, lavaboyu kullanabiliyor ya da uzun uçuşlarda esnemek, yürümek isteyebiliyor, o avantajımız var. Koltuk sayımız 42, koltuklarımızın genişliği rahatlıkla oturup daha yatak haline gelmeden önce bile keyif alabileceğiniz standartta. 71 cm genişlik, bu da birçok havayolunun business class koltuklarının nerdeyse iki katı. En yakın rakibimizle de bir 15 cm fark var. Neredeyse çocuğunuzu bile alabilirsiniz yanınıza, o da güzel bir avantaj. Uzunluk olarak da koltuklarımız 180 derece yatabiliyor, yatak pozisyonunu alabiliyor. Uzun uçuşlarda yolcularımızın istedikleri zaman uyuyabilmelerini sağlıyor. Uzunluğu 2 metre 02 cm. Bunda da şöyle bir iddiamız var: Filenin Sultanları’nın Vargas, Zehra 1.97. Bir ayaklık boşluk mesafesi var tamamen uzandığında bile. Daha önce bu konuda bazı sıkıntıları olduğunu biliyoruz boy yüzünden. Bunda da iddialıyız. Özellikle iş insanları bizimle uçtuğu için kişisel eşyalarını, bilgisayarlarını rahatlıkla kullanabilecekleri fazlaca alan var. Yolcu memnuniyeti için bu da bir avantaj bizim için. Ekranlarımız 18 inç dijital ekran ve 1900’ün üzerinde film, video, podcast müzik kanalları, oyun, interaktif alanlar gibi eğlence sistemimiz mevcut.” şeklinde konuştu.

A350-900 uçağında 42 business koltuk var

DÖRT ÇEŞİT YEMEK

Başak, “Yemek, business class’ta dört çeşit. Bizim ‘book to cook’ diye Business ve Premium Economy Class ta ayrı bir yemek servisimiz var. Uçağa bazı noktalarda 24, bazılarında 48 saat kala uzun özel bir menü var. Bayağı farklı kapsamı olan yemekler var, onlar önceden hazırlanıyor. İstanbul bu istasyonlar içerisinde değil. Singapur çıkışlı bütün uzun uçuşlarda mevcut.

ÜCRETSİZ WI-FI

1 Temmuz’da bütün kabinde ücretsiz wi-fi hizmetimiz başladı. Sadece KrisFlyer mil programımıza üye olmanız yeterli. Herhangi bir seviye aranmaksızın bütün KrisFlyer üyeleri uçuştan en az 1.5 saat önce rezervasyon ve kart numarası girildiyse bütün uçuş boyunca ücretsiz ve sınırsız wi-fi’dan yararlanıyor. Bunda da dünyada ilk üçteyiz. “ dedi.

Business Class koltuklar 71 cm genişliğe sahip ve 2.02 cm uzunluğunda yatağa dönüşebiliyor

Singapur Havayolları’nın İstanbul’a geldiği A350-900 uçağında 3 konfigürasyonda 42 business, 24 premium economy ve 187 economy class olmak üzere toplam 253 koltuk var.

Başak,” Doluluk oranlarımız şu anda yüzde 100’e yakın. Yolcu profili, Türk yolcularımız tabi ki var ama şu anda Asya ülkelerinden çok fazla seyahat eden ülke var. Avustralya ve Yeni Zelanda var. İstanbul’un büyük bir hub olması dolayısıyla çok fazla transit yolcumuz oluyor Avrupa’dan. Oradan çıkmaktansa bizimle İstanbul’dan seyahat ediyor. 1 Aralık 2019’da Airbus A350-900 ile İstanbul’a uçmaya başladık. Türkiye’ye ilk getiren havayolu olduk. Araya pandemi girdi ama aynı uçak tipiyle devam ediyoruz.“ dedi.

GELİRİN YÜZDE 50’Sİ BUSINESS CLASS’TAN

Singapur Hava Yolları Pazarlama ve Hizmetler Müdürü Derya Pekruh Gerçeker de şu bilgileri paylaştı:

”Bu uçağımız gelmeden önce Boeing 777-200ER ile tamamen kar edebilmesi için yüzde 95 dolu olması gerekiyor. Şu anda hem business class koltuklarımızın fazla olması hem Premium Economy gibi bir kabinin gelmesi hem de uçağın yüzde 20 oranında daha az yakıt yakması dolayısıyla yüzde 67’si dolu olsa bile kendini kurtarıyor, üzerine artık kara geçiyoruz. Eskiden gelen kazancın yüzde 30’u business class’tan yüzde 70’si economy classtandandı. Şu anda yüzde 50’si business class’tan geliyor. Bu gördüğünüz 42 business class koltuk A380 hariç Türkiye’ye gelen bütün uçaklarının business class’ından fazla bir business class koltuk sayısı var. O yüzden gelir de doğal olarak yüzde 50’yere varmış durumda.

63 ADET AIRBUS A350

A350 bizin modernizasyona, yeni teknolojilere ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi hem de 2050’de bütün havayolları net karbon sıfır emisyonu sözü vermiş durumda. Biz de onlardan bir tanesiyiz. Bu sözümüze de ulaşmak için adım adım ilerliyoruz. Uçaklarımızın çoğunu Airbus 350’lere çevirdik. Şu anda 63 Airbus 350 uçağımız var. Dünyada birinci kullanıcısıyız en yakın rakibimizin 53 A350’si var. Kargo olarak da A350 F ilk siparişi veren havayoluyuz. Bu ne demek, yüzde 20 yakıt tasarrufu doğal olarak, otomatikman yüzde 20 karbon emisyonunu azaltıyoruz. Bir yandan uçaklarımızı modernize ederken, sürdürebilirliği de aynı oranda dikkate alıp o şekilde filomuzu yenilemeye çalışıyoruz. Haftada 4 kendi seferimiz var ama THY’nin bütün Singapur uçaklarıyla ortak uçuş anlaşmamız var. Birbirimizin uçaklarına koltuk satabiliyoruz. Onlarınki ile beraber haftada 14 sefere koltuk satabiliyoruz. “

‘REKABETTEN ÇEKİNMİYORUZ’

Singapur Hava Yolları Türkiye Müdürü Hongyao Hu, Genel Yayın Müdürü Süleyman ŞEN’in “Başka havayolları da yoğun olarak yolcu taşıdığınız Avustralya’ya sefer yapmaya hazırlanıyor, örneğin türk Hava Yolları. Bu sizi nasıl etkiler ? Rekabetten çekiniyor musunuz, yoksa rekabetten güç doğar anlayışında mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine, “Bu aslında rekabeti nasıl gördüğünüzle alakalı. Birçok insan rekabetten hoşlanmaz. Bizim için rekabet olmazsa olmaz, özellikle uçulan ülke ve pazarın genişlemesi için. Türkiye’ye uzak doğudan gelen havayollarının turizme, pazara, ülkeye katkısı oluyor mu olmuyor mu? Rekabetin pazarı güçlendirdiğine inanıyoruz, korkmuyoruz.“şeklinde cevapladı.

Singapur Hava Yolları Türkiye Müdürü Hongyao Hu-Singapur Hava Yolları Pazarlama ve Hizmetler Müdürü Derya Pekruh Gerçeker

‘BU KADAR GÜÇLÜ TOPARLANMA BEKLEMİYORDUK’

2024 Nisan’da yeni destinasyon olarak Belçika’da Brüksel seferlerine başlayacaklarını söyleyen Hu, “Çok planımız var ama konu yine uçak teslimatlarına geliyor. Uçakları teslim aldıkça, teslimatlar kesinleştikçe yeni planlarımızı o zaman duyurmak istiyoruz. Bizim finansal yılımız her yıl 1 Nisan ile bir sonraki yılın 31 Martına kadar sürüyor. Şu anki doluluk oranları geçen yılki tarihi performansın üzerinde. Ama gelir aynı olur mu mayıs ayında açıklayacağız. Hepimiz covid sonrası toparlanmayı bekliyorduk ama bu kadar kısa sürede bu kadar güçlü bir toparlanmayı beklemiyorduk. Şu anda bütün havayolları Airbus ve Boeing’ten uçak bekliyoruz. Yeni uçaklar veya yeni teknoloji geldikçe bizler de uyum sağlayacağız.” diye konuştu.

Uçakta 24 adet premium economy koltuk mevcut

Singapur Hava Yolları Türkiye Müdürü Hongyao Hu, yine Genel Yayın Müdürümüz Süleyman ŞEN’in “Ortadoğu’daki gelişmelere istinaden bir hazırlığınız, B planınız veya öngörünüz var mı?“ sorusuna karşılık, ”Bizim kontrolümüzde olmayan şeylere maalesef çok fazla hazırlık yapamıyoruz ama böyle bir konu geldiğinde, bizi etkilemeye başladığında mutlaka bir ikinci planımız olması gerekiyor. Ona hazırlık yapmamız gerekiyor. Sadece biz değil, bütün etkilenen havayolları. Rusya-Ukrayna savaşında sadece bizim değil Avrupa’ya uçan bütün havayollarının o rotada uçuş saatleri arttı. Böyle kısıtlamalar ülkelerden, savaşlardan kaynaklanan kısıtlamalar geldikçe, biz de onlara adapte olmaya çalışıyoruz. Uçuş rotamızı değiştiriyoruz, başka uçak kullanmamızı gerekiyorsa onu ayarlamaya çalışıyoruz.  Geldikçe ona uyum sağlamaya çalışıyoruz.”cevabını verdi.

Economy Class

‘EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ İNSANIMIZ’

Hu, “Bizi diğer havayollarından ayıran en önemli özelliğimiz personelimiz, bizim insanımız. Gerek Türkiye’deki personelimiz olsun gerek kabin mürettebatımız olsun, gerek Singapur’a indiğinizdeki yer personelimiz olsun… Bizim en önemli fark edici özelliğimiz insanımız olduğunu düşünüyoruz. Bu gördüğünüz dünyanın en geniş business class koltuğu ama bu kopyalanabilir 2 ay içerisinde. Yemekler, eğlence sistemi kopyalanabilir ama insanımız kopyalanamaz. Bu Singapur Havayollarının bütün personelinin DNA’sında var. Biz hepimiz hizmet aşkıyla işimizi yapmaya çalışıyoruz. İşe alırken de buna çok önem veriliyor. O yüzden en önemli özelliğimiz insanımız. “ dedi.

300 DOLAR FARKLA PREMIUM ECONOMY CLASS AYRICALIĞI

Premium Economy Class koltuklarla ilgili bilgi veren Singapur Havayolları E Ticaret ve İletişim Uzmanı Emre Bozkurt şunları söyledi:

“Premum economiy deneyimiz kontuardan itibaren başlıyor. Businessin bir alt sınıfı değil de, economy class’ı yeniden hayal ederek, oradaki standartları daha yukarıya çekmeye çalışıyoruz. Bizim seviyelerimiz paranın satın alabileceği en iyi business class diye tabir ediyorum. Burada ise economi sınıfı tekrar hayal ederek business class’taki bazı özellikleri buraya entegre ederek, mesela business class’ta uçağa bindiğinizde ‘hoş geldin içeceği’geliyorsa, burada da çok özel şampanya veya portakal suyu geliyor. Wi-fi hizmetimiz bütün kabinlerde 1 Temmuz’dan beri var. KrisFlyer üyesi olarak sınırsız ve ücretsiz interneti kullanıyorsunuz. Economy class’ta iki yemek varken burada 3 yemek var.  Ekstra bir alternatif oluyor. Özel gürültü engelleyici kulaklıklarımız var. Amenety kitlerde daha farklı malzemeler var. Economy class’ın yeniden hayal edilmiş şekli olarak özetleyebiliriz. Son iki aydır neredeyse full uçuyor. İnsanlar buradan geçerken görüp haberdar oluyorlar yeni kabinden. Tanıdıkça direkt satın almak istiyorlar veya sınıf yükseltmek istiyorlar küçük bir ücret karşılığında. Singapur’dan New York’a uçuşlarında sadece business ve Premium Economy class var. 300 dolara kadar fark çıkabiliyor İstanbul- Singapur arası gibi rotalarda. Daha kısa rotalarda 100-150 dolara kadar düşebiliyor. Özel baldır destekleri var koltuklarda uzun yolculuklar için. 125 derece yatabiliyor koltuklar.”

Süleyman ŞEN-Haberair.com

 
ZONGULDAK HAVALİMANI LOGO YARIŞMASI
 
TAM 10 BİN 300 ADET
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Derya Pekruh GERCEKER 12 Ekim 2023 Perşembe 11:14

Harika bir yazı, fotograflar ve video olmuş, ellerinize sağlık

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZONGULDAK HAVALİMANI LOGO YARIŞMASI
Zonguldak Havalimanı için Logo Tasarım yarışması açıldı.
THY’DEN TÜRKİYE İHRACATINA BÜYÜK KATKI
Türkiye’nin ihracatı, Türk Hava Yolları’nın kanatlarında yükselmeye devam ...
İGA LOUNGE YOLUNA TRU İLE DEVAM EDİYOR
İGA İstanbul Havalimanı, Lounge yeme içme alanlarının işletmesini TRU ...
 
LUTON HAVALİMANI’NDA BÜYÜK YANGIN
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Luton Havalimanı’nda büyük yangın çıktı. ...
PEGASUS DA İSRAİL UÇUŞLARINA ARA VERDİ
Son dakika… Türk Hava Yolları’ndan sonra Pegasus Hava Yolları da İsrail uçuşlarına ara verdi
THY İSRAİL SEFERLERİNİ DURDURDU
Son dakika. Türk Hava Yolları İsrail seferlerini durdurdu.
 
THY EYLÜL’DE 7,9 MİLYON YOLCU TAŞIDI
Eylül ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını açıklayan Türk Hava Yolları, ...
EMIRATES TÜRK KABİN MEMURU ARIYOR
Dünyanın en büyük global havayolu şirketi Emirates, çok uluslu kabin ekibine ...
DÜNYA KLASINDA HAVAYOLU SEÇİLDİ
Emirates Havayolu, 2024 APEX Dünya Klasında Havayolu ödülü ile taçlandırıldı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası