pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
20 Mart 2020 Cuma - 14:31

ROLLS-ROYCE-EUAS İŞ BİRLİĞİ

Rolls-Royce ve Türkiye'den EUAS International ICC, temiz ekonomik gelişim için kompakt nükleer güç santrallerinin (diğer adıyla Small Modular Reactor yani SMR) teknik, ekonomik ve hukuki uygulanabilirliği ile birlikte üretim imkânlarını değerlendirmek üzere bir mutabakat zaptı imzaladı

ROLLS-ROYCE-EUAS İŞ BİRLİĞİ

Mutabakat zaptı çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışma, düşük karbonlu enerji sistemlerinin geliştirilmesine yardım edecek ve Birleşik Krallık ile Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ilişkilerinde heyecan verici yeni bir sayfa açacak. Rolls-Royce'un söz konusu güç santralini tasarlayan konsorsiyumun bir üyesi olarak imzaladığı bu mutabakat zaptı; konsorsiyuma ait güç santralinin kurulması için teknik, lisanslama, ticari ve yatırım ile ilgili hususların, muhtemel inşa süreçlerinin ve Türkiye ile global pazar potansiyelinin incelenmesini taahhüt ediyor.

Güç santralini tasarlayan konsorsiyum; Assystem, BAM Nuttall, Laing O’Rourke, National Nuclear Laboratory (NNL), Rolls-Royce, Atkins, Jacobs, The Welding Institute (TWI) ve Nuclear AMRC'den oluşuyor.

Rolls-Royce konsorsiyum direktörü David Orr konuyla ilgili olarak, “Gezegenimizin en zorlu sorunu olan iklim değişikliğinin aynı zamanda önemli bir ekonomik fırsata çevrilmesi mümkündür. Ekonomik ve kurulumu hızlı olan güç santralimiz, bölgede on binlerce kişiye iş imkânı yaratacak. Bu proje ayrıca, onlarca yıl boyunca refahı ve yaşam kalitesini artıracak cazip bir yatırım.” dedi.

David Orr sözlerine, “Türkiye'nin yerel ve bölgesel nükleer enerji fırsatları inanılmaz derecede heyecan verici. Konsorsiyumumuza ait güç santralinin Türkiye'de enerji, ekonomi ve sanayi hedeflerini nasıl destekleyeceğini araştırmak için sabırsızlanıyoruz.” diyerek devam etti.

EUAS International ICC CEO'su Yahya Yılmaz Bayraktarlı ise, “Vizyonumuz, nükleer güç ile enerjide kaynak çeşitliliğini sağlamak. Biz ekonomik büyümeye ve sosyal refaha katkıda bulunan sürdürülebilir bir nükleer sanayiyi geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye, uluslararası ortaklarıyla hâlihazırda daha büyük ölçekli nükleer güç santralleri geliştiriyor. Rekabetçi fiyat oluşumu bizim için önemli bir gösterge. Küçük modüler reaktörlerin uygulanabilirliği, sürekli olarak izlediğimiz bir araştırma ve geliştirme konusu.” dedi.

Kompakt güç reaktörlerinin bileşenleri, ilgili sahalara gönderilmeden önce, fabrikalardaki standart bölümlerde üretilecek ve hava koşullarına dayanıklı bir kubbe içerisinde sahada hızlı bir şekilde montaj edilecek. Bu şekilde, hava koşullarına bağlı aksaklıklar bertaraf edilerek maliyetler düşürülecek ve çalışanlar için mükemmel çalışma koşulları sağlanacak. Ayrıca bileşenler için modern ve gelişmiş üretim süreçleri kullanılması kademeli olarak artan verimlilik tasarrufları sağlayacak. Bu işlemler sonucunda, daha düşük başlangıç maliyeti, daha kısa ve daha öngörülebilir inşaat ve işletmeye alma süreleri sağlanacak.

Türk enerji sektörü ile Rolls-Royce arasındaki iş birliği, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak bir tedarik zinciri çalışmasının yapıldığı 2013 yılından bu yana devam ediyor. Bu yeni mutabakatla önümüzdeki iki yıl boyunca aşamalı bir işbirliği gerçekleştirilecek.

 
RYANAIR 450 UÇAĞINI YERE İNDİRİYOR
 
OKTAY’DAN YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MUSTAFA SOFİ: MAĞDUR OLAN BİZİZ
Yurt dışından gelen vatandaşlar için uygulanan karantina tedbirleri esnasında ...
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
İstanbul'da havalimanından karantina yurduna giden otobüsten iki kişinin ...
2 BİN 807 VATANDAŞIMIZ TAHLİYE EDİLDİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, corona virüsle mücadele kapsamında ...
 
BAKAN SOYLU’DAN O KİŞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Fransa'nın başkenti Paris'ten uçakla Türkiye'ye getirilen vatandaşların ...
SABİHA GÖKÇENDE TAKSİLER DEZENFEKTE EDİLDİ
Sabiha Gökçen Havalimanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi, koronavirüse karşı ...
LONDRA UÇAĞI SABİHA GÖKÇEN'E İNİŞ YAPTI
İngiltere'den gelen Türklerin içinde bulunduğu uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na ...
 
UÇAKLAR PEŞ PEŞE İNİYOR
Uçuşların durdurulduğu 9 Avrupa ülkesinde, iş ve akraba ziyareti ile öğrenci ...
ALMANYA'DAKİ TÜRKLER TAHLİYE EDİLİYOR
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türk Hava Yollarının ...
AVRUPA'DAN 3 BİN 614 TÜRK GETİRİLECEK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Avrupa ülkesindeki 3 bin 614 Türk'ün ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası