pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
17 Mart 2020 Salı - 12:16

AVRUPA'DAN 3 BİN 614 TÜRK GETİRİLECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Avrupa ülkesindeki 3 bin 614 Türk'ün ülkeye getirildikten sonra İstanbul ve Kocaeli'ndeki yurtlarda karantinaya alınacağını açıkladı

AVRUPA DAN 3 BİN 614 TÜRK GETİRİLECEK

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı salgının etkili olduğu Avrupa'da yaşayan 3 bin 614 Türk yurda dönmek için başvuru yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu kişilerin İstanbul ve Kocaeli'nde karantinaya alınacağını açıkladı.

Dünyada 7 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs, Avrupa'da pik yapmış durumda. Türkiye de Avrupa'da yaşayan ve ülkeye dönmek isteyen vatandaşlar için harekete geçti.

"ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞIP DERTLERİNİ DİNLİYORUZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yardım etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle İtalya'da öğrencilerimiz var. Öncelikle öğrencilerimiz olmak üzere hem Milano hem Roma temsilcilerimiz kendilerine ulaşıyor, dertlerini dinliyor.

YURT DIŞINDAN GELECEK 3 BİN 614 VATANDAŞ İSTANBUL VE KOCAELİ'NDE KARANTİNAYA ALINACAK

Tüm misyonlarımızın nelere ihtiyacı varsa onları gönderiyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Fuat Oktay'ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının ardından 15 Mart itibariyle 9 ülkeye uçuşlar durduruldu. Dün dönmek isteyen vatandaşlarımızın başvuru yapmasını istedik. Dün akşam itibariyle başvurular tamamlandı. 3 bin 614 vatandaşımız başvurdu. Bu vatandaşlarımızı bu gece yarısına kadar getireceğiz 34 seferle.

Vatandaşlarımız döndükten sonra İstanbul ve Kocaeli'ndeki yurtlara yerleştirilecek. İçişleri Bakanımızın talimatıyla İstanbul ve Kocaeli Valilikleri bunları koordine edecek. Sağlık Bakanlığı da doktor ve sağlık personelini temin ediyor.

FAS'TAKİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN İRTİBAT HALİNDEYİZ

Fas, 19 Mart itibariyle ülkesine gelecek tüm uçuşları durdurma kararı almıştı. Dünkü bir notayla bunu erkene aldıklarını söylediler. Bu nedenle 1500'e yakın vatandaşımızın Fas'ta olduğunu biliyoruz. Fas makamlarıyla da irtibat halindeyiz. Buradaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız."

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, uçuş yasağı kararı alınan 9 Avrupa ülkesindeki Türk öğrenci ve turistlerin, 17 Mart saat 24.00'e kadar Türkiye'ye dönüş yapabilecekleri bildirilmişti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dün uçuş yasağı tedbiri kararı alınan 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşı öğrenci ve turistlerimiz, 17 Mart 2020 saat 24.00'e kadar (TSİ) ülkemize dönüş yapabilecek." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın katılımıyla dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya uçuşların, bugün sabah 08.00'den itibaren 17 Nisan'a kadar durdurulması kararı alınmıştı.

 
THY'DEN BİLET DEĞİŞİM AÇIKLAMASI
 
ALMANYA'DAKİ TÜRKLER TAHLİYE EDİLİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AVRUPA'DAN GELECEKLER İSTANBUL’DA 3 YURDA YERLEŞTİRİLECEK
İstanbul Valiliği, Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, ...
AZERBAYCAN'LA ULAŞIM DURDURULDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ...
UMREDEN DÖNEN 10 BİN 330 KİŞİ KARANTİNADA
Umreden dönen 10 bin 330 kişi, Ankara ve Konya'daki 5 yurtta karantina altına alındı
 
SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI: MAALESEF POZİTİF ÇIKTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içinde umreden dönen bir Türk ...
BAĞDAT-İSTANBUL UÇAĞI ESENBOĞA’YA ACİL İNDİ
Türkiye'nin 29 Şubat'tan bu yana uçuşları durdurduğu Irak'tan İstanbul'a ...
HAVALİMANINDAKİ OLAYDA YENİ GELİŞME
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Havalimanı'nda yer hizmetleri ...
 
İKİNCİ KORONA VİRÜS VAKASI
Sağlık Bakanı açıkladı: Bir kişide daha corona virüsü tespit edildi
İSTANBUL BİENALİ İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Teknolojisiyle, mimarisiyle, yolcu memnuniyeti için sunduğu olanaklarla ...
ERDOĞAN’DAN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası