pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
13 Haziran 2023 Salı - 14:40

NATO TARİHİNİN EN BÜYÜK HAVA TATBİKATI

NATO'nun en büyük hava savunma tatbikatı “Air Defender 2023” Almanya'da başladı.

NATO TARİHİNİN EN BÜYÜK HAVA TATBİKATI

NATO’nun tarihinin en büyük hava tatbikatı Air Defender 2023, Almanya'nın ev sahipliğinde dün başladı. Alman Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, ilk uçakların yerel saatle 10.00'da Almanya'nın Schleswig-Flensburg bölgesinden havalandığı belirtildi.

Hazırlık aşaması 5 yıl süren ve 23 Haziran’da sona ermesi planlanan tatbikata, 70'i Almanya'dan olmak üzere 25 ülkeden toplam 250 uçak katılıyor. Tatbikatın ilk gününde 146 uçağın kalkış yapması planlanırken, 40-80 savaş uçağı her gün Almanya'nın 3 farklı bölgesinde uçacak. Tatbikat süresince Alman Hava Kuvvetleri liderliğinde 10 bin asker eğitim alacak. Tatbikatın lojistik merkezi ise Wunstorf kenti olacak.

Tatbikat öncelikle Almanya'nın kuzeyindeki 3 hava sahasında gerçekleştirilecek. Rendsburg-Eckernförde bölgesindeki Hohn ile Schleswig-Flensburg bölgesindeki Jagel hava alanları da tatbikatta önemli rol oynayacak. Savaş uçaklarının çoğu bu noktalardan kuzey Almanya üzerindeki ortak manevralar için havalanacak.

TÜRK F-16'LAR ALMANYA'DA

Air Defender 2023 tatbikatına Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı 151’inci Filo Komutanlığına ait 3 adet F-16 savaş uçağı katılıyor. Tatbikatta ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığının farklı birimlerinden 56 personel yer alıyor.

Schleswig-Holstein'ın eyaletinin büyük bir bölümünde tatbikat için eğitim hava sahası oluşturuldu. Bu bölge yerel saatle 16.00 ile 20.00 arasında belirli irtifalar için sivil hava trafiğine kapatıldı. Ülkenin doğusunda ise alçak uçuş manevraları tatbik edilecek. Burada Cuma gününe kadar 10.00-14.00 arası sivil hava araçlarına uçuş yasağı getirildi.

Almanya'da hava Trafik kontrolünden sorumlu DFS, tatbikatın sivil havacılık üzerinde büyük etkilerinin olacağını açıkladı.

Tatbikat koridorunun tam ortasında kalması nedeniyle özellikle Schleswig-Holstein'daki Sylt ve Kiel havaalanlarının yasaklardan etkileneceği, Hamburg hava sahasında da sivil uçuş programlarında gecikmeler olabileceği kaydedildi.

Almanya'daki NATO tatbikatına karşı çıkanlar çeşitli eleştirilerde bulundu. Sol Parti Meclis Grup Başkan Yardımcısı Ali Al-Dailami, bunun bir güç gösterisi olduğunu ve yanlış sinyaller verdiğini söyledi.

Aşağı Saksonya eyaletindeki Wunstorf Askeri Havaalanı önünde Cumartesi günü toplanan yaklaşık 300 kişi de "Savaş yerine barışı uygulayın” şeklinde sloganlar atarak, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşa diplomatik bir çözüm bulunmasını talep etti.

Alman Silahlı Kuvvetleri ise bunun bir savunma tatbikatı olduğunun altını çizdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Ingo Gerhartz devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Tatbikatın amacı kendimizi savunabileceğimizi göstermek. NATO ülkelerine ve halklarına çok hızlı tepki verebildiğimize dair bir işaret vermektir” ifadelerini kullandı.

 
EMIRATES’İN 17 UÇAĞI THY TEKNİK’E EMANET
 
İGA ÇALIŞANLARI SKYWALKERS 2023’TE EĞLENDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSMAİL DEMİR NEREYE ATANDI?
Savunma Sanayii Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. İsmail Demir'in ...
YENİ MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER
Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler oldu. Kabinede yer alan isimlerin ...
YAPAY ZEKA DRONE OPERATÖRÜNÜ ÖLDÜRDÜ
Yapay zeka destekli askeri drone, simülasyonda operatörünü öldürdü. ABD ...
 
BAYKAR TEKNOLOJİ VE TEKNİK LİSE KURUYOR
Milli Eğitim Bakanlığı ile BAYKAR arasında Baykar Milli Teknoloji Mesleki ...
BAKAN TEI’DE GENÇLERLE BULUŞTU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TEI’de ikincisi düzenlenen ...
TUSAŞ MALEZYA'YA ANKA İHRAC EDECEK
Malezya Hava Kuvvetlerinin, İnsansız Hava Aracı (İHA) ithalatı ile ilgili ...
 
TEI’NİN MİLLİ MOTORLARI ASYA’DA
Türkiye’nin Millî Havacılık Motorları Asya-Pasifik’in en büyük havacılık fuarında
İLK F-16’LAR ‘ÖZGÜR’LEŞTİRİLDİ
ÖZGÜR Projesi kapsamında milli ve yerli çözümlerle seviye atlayan ilk ...
TUSAŞ‘A ISIF 23‘TE 11 ÖDÜL
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ve ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası