pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
11 Eylül 2019 Çarşamba - 11:57

JAPONYA İLE HAVACILIKTA TARİHİ İŞ BİRLİĞİ

Türkiye ve Japonya arasında düzenlenen imza töreniyle THY'nin mevcut Tokyo Narita seferlerine ilave olarak Tokyo Haneda'ya da sefer gerçekleştirilebilmesinin önü açıldı

JAPONYA İLE HAVACILIKTA TARİHİ İŞ BİRLİĞİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) ve Japonya Sivil Havacılık Otoritesi arasında yürütülen Türkiye-Japonya Sivil Havacılık Müzakereleri kapsamında dün İstanbul'da Türkiye-Japonya arasında İmza Töreni düzenlendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’daki Türk Sivil Havacılık Akademisi binasında gerçekleştirilen imza törenine SHGM Genel Müdürü Bahri KESİCİ, Japonya Sivil Havacılık Direktörü Toshiyuki Onuma, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin yanı sıra iki ülkenin sivil havacılık heyetleri katıldı.

KESİCİ: THY 2020 YAZ SEZONUNDA HANEDA’YA UÇACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'den Japonya'ya yapılan ilk uçuştan 30 yıl sonra, Türk Hava Yolları’nın Haneda Havaalanı'na uçuşunun başlamasını kutladıklarını belirtti. Bu yıl Temmuz ayında Tokyo’da gerçekleşen müzakerelerin olumlu geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Kesici, imzalanan anlaşma ile Haneda Havaalanı'na yapılacak operasyonlarla ilgili gece slotu zorunluluğu ile ilgili sınırlamaların kaldırıldığını ve Türk Hava Yolları’nın 2020 Yaz Sezonunda operasyonlarını Haneda'ya başlatmayı planladığını kaydetti.

Türkiye’nin havacılık alanında büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Bahri Kesici, Türkiye’nin bugüne dek, 171 ülkeyle Hava Taşımacılığı Anlaşması imzaladığını ve 126 ülkedeki 325 noktaya ulaşan uçuş ağıyla küresel havacılık köprülerinde kilit bir pozisyon elde ettiğini belirtti. Genel Müdür Kesici; İstanbul Havalimanın açılması ile ülkemizin küresel havacılığın gelişmesine yalnızca yolcu sayısı ve uçak trafiği hacmi ile değil, aynı zamanda küresel sivil havacılık endüstrisinin altyapısına da önemli katkı sağlandığını ifade etti. Bu yılın Japonya'da “Türk Kültür Yılı” olarak kutlandığı hatırlatan Bahri Kesici, bu anlaşmanın hava taşımacılığı, ticaret ve turizm alanını kolaylaştırmayla kalmayacağını aynı zamanda kültürel ve tarihi bağlarımızın daha da gelişmesine fırsat sağlayacağını belirtti.

‘TARİHİ BİR ANLAŞMA’

Japonya Sivil Havacılık Direktörü Toshiyuki Onuma ise yaptığı konuşmada, bu yıl içinde SHGM ile yürütülen müzakereler sonunda varılan mutabakat ile THY’nin Haneda’ya İstanbul Havalimanı’ndan uçuşlara başlayacağını ve iki ülke arasındaki havacılık ve turizm trafiğini ve networkunu güçlendirerek iki ülke arasındaki iş birliğine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima da yaptığı konuşmada, bu anlaşmanın tarihi bir anlaşma olduğunu belirterek, hava trafiğinin sadece insanları değil kültürleri de birbirlerine bağlayan önemli bir araç olduğunu belirtti. Türk-Japon halklarının yakınlaşması ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi bakımından önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Büyükelçi Miyajima, “İki ülke, tek yürek” şeklindeki dostluk ve kardeşlik mesajıyla sözlerini noktaladı.

ANLAŞMA NELER GETİRİYOR

“İmzalanan anlaşmaya ile THY’nin mevcut Tokyo Narita seferlerine ilave olarak Tokyo Haneda’ya da sefer gerçekleştirilebilmesinin önü açıldı. THY tarafından söz konusu seferlere haftada 7 frekans olmak üzere 2020 Yaz Tarife Dönemi itibariyle başlanacak. Böylece Tokyo’ya düzenlenen toplam sefer sayısı 11 frekansa ulaşacak olup, 2020 Yaz Tarife Döneminde 5 frekans olarak gerçekleştirilmesi planlanan Osaka seferleri ile birlikte Türkiye ve Japonya arasındaki uçuş sayısı haftalık 7 frekanstan 16 frekansa çıkmış olacak.”

İmza törenin ardından Sivil Havacılık Akademisi’ni gezen ve havacılığın çeşitli branşlarında yürütülen eğitimler hakkında bilgi alan konuk Japonya heyeti, daha sonra Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen şehir turuna katıldı.

 
THY'DEN KKTC'DE ÜNİVERSİTE OKUYAN ÖĞRENCİLERE İNDİRİM
 
THY VİETNAM’A DİREKT UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY PLANET'İN YENİ UYGULAMASINI DUYURDU
Türk Hava Yolları, eğlence platformu “Planet” için geliştirdiği yeni mobil ...
BBC’NİN ÜNLÜ SUNUCUSUNDAN SAMSUNLU’YA ÖVGÜ
BBC’de yayınlanan ‘Talking Business’ programının ünlü sunucusu Aaron Heslehurst, ...
THY’DEN 119 DOLARA GÜNEY AVRUPA FIRSATI
Türk Hava Yolları(THY), Kuzey ve Orta Avrupa’dan sonra Güney Avrupa için de bir kampanya hazırladı
 
THY 2020’NİN BEŞ YILDIZLI KÜRESEL HAVAYOLU
Türk Hava Yolları, APEX tarafından “2020 Yılının Beş Yıldızlı Küresel Havayolu” seçildi
AYJET 16 SONACA 200 UÇAK SİPARİŞ ETTİ
Yetiştirdiği pilotlar ve verdiği kaliteli eğitimle havacılık sektöründe ...
BAKAN RUS YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINDA
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rusya'da Be-200 yangın söndürme uçağını test ederek inceledi
 
‘YARINLARA UÇUYORUZ PROJESİ’ İKİNCİ YILINDA
Pegasus Hava Yolları’nın Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV) koordinasyonunda ...
QATAR AIRWAYS’TEN BİNİCİLİĞE DESTEK
Qatar Airways, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen, ülke ...
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN SENEGAL’DE GENÇLERE EĞİTİM
Limak-AIBD-Summa (LAS) tarafından işletilen uluslararası Dakar Havaalanı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası