pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
9 Eylül 2019 Pazartesi - 15:17

BAKAN RUS YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rusya'da Be-200 yangın söndürme uçağını test ederek inceledi

BAKAN RUS YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINDA

Pakdemirli, "Uzun zamandır takip ettiğimiz bir uçak. Türkiye'de ormanlarda yangınla mücadelede kullanabileceğimiz bir uçak. Bundan sonrasında ikili görüşmelerimiz var, karşılıklı şartları görüşeceğiz" dedi.

Bakan Pakdemirli, beraberinde Savunma Sanayii Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü uygulayıcı ekiplerinden oluşan heyet ile Rusya'nın Taganrog kentinde Ynited Aircraft Corporation tarafından üretilen Be-200 modeli yangın söndürme uçaklarını inceledi. Pakdemirli, uçak fabrikasında yetkililerden kısa bir brifing aldı. Bilgilendirmenin ardından piste geçen Pakdemirli, BE-200'ün yardımcı pilot koltuğuna oturdu. Pakdemirli'nin bulunduğu uçak, havada birkaç tur attıktan sonra yere su bıraktı. Havada manevralar yaparak uçan uçak, 3 metre irtifaya kadar denize yaklaştı. Yaklaşık 25 dakika süren başarıyla gerçekleşen test uçuşunun ardından açıklama yapan Pakdemirli, uçağın kumandalarının son derece yumuşak ve manevra kabiliyetinin iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizim yangınlarımız için en önemli unsurlardan biri, dar alanlarda manevra kabiliyeti aslında. Bu uçak uzun zamandır takip ettiğimiz bir uçak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Rusya ziyaretinde fuarda gördüğü ve bizi talimatlandırdığı bir uçak. Diğer alternatifler üzerinde de çalışmakla birlikte, bu uçağı da gelip görelim istiyorduk. Bugün itibarıyla Beriev uçak firmasının fabrikasının uçağını test ettik. Manevraya gelebiliyor. Türkiye'de ormanlarda yangınla mücadelede kullanabileceğimiz bir uçak. Bundan sonrasında ikili görüşmelerimiz var, karşılıklı şartları görüşeceğiz. Uçağın teknik kabiliyetlerini, yakıt yakışından tutun da diğer Türkiye için gerekli olan hem teknik özellikler hem de bizim coğrafyaya uygunluğu konusunda teknik görüşmelerimiz olacak. Görüşmeleri tamamladıktan sonra daha net bir açıklama yapabiliriz."

KANADA VE JAPONYA'DA İNCELEME YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarıyla havadan mücadele kapsamında etkin rol üstlenen amfibik uçak hava gücü oluşturmak istiyor. Bakanlık tarafından yürütülen amfibik hava gücünü oluşturma yönündeki çalışma ve incelemeler kapsamında daha önce Kanada ve Japonya'ya ziyaretler gerçekleştirildi.

Japon üretimi US-2 ve Kanada üretimi CL 415 serisi uçaklar teknik ekipler tarafından incelendi. Rusya üretimi Be-200 serisi amfibik uçağın çok maksatlı (arama kurtarma, havadan keşif ve gözetleme, personel malzeme nakli ve yangın söndürme) üretildiği, yangın söndürme modelinin 12 ton su atma özelliğine sahip olduğu, Rusya ile birlikte Portekiz ve Azerbaycan tarafından kullanıldığı belirtildi.

BE-200'de 2 adet turbojet motoru ve kabin basıncı ile teçhiz edildiğinden yüksek sürat ve yüksek irtifadan intikallerin yapılabildiği ancak alçak uçuş manevralarının yüksek süratten dolayı kısıtlandığı bildirildi.

 
BRITISH AIRWAYS TARİHİNİN EN BÜYÜK GREVİ
 
AYJET 16 SONACA 200 UÇAK SİPARİŞ ETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘YARINLARA UÇUYORUZ PROJESİ’ İKİNCİ YILINDA
Pegasus Hava Yolları’nın Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV) koordinasyonunda ...
QATAR AIRWAYS’TEN BİNİCİLİĞE DESTEK
Qatar Airways, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen, ülke ...
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN SENEGAL’DE GENÇLERE EĞİTİM
Limak-AIBD-Summa (LAS) tarafından işletilen uluslararası Dakar Havaalanı ...
 
AĞUSTOS’TA 23 MİLYON YOLCUYA HİZMET
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının ...
JAPONYA SEFERLERİ GÜNLÜK 4’E ÇIKACAK
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Japonya ile İstanbul arası ...
BAKAN VARANK ROKET YARIŞLARINI İZLEDİ
Türkiye'de ikinci kez düzenlenen Teknofest Roket Yarışması nefes kesti. ...
 
SABİHA GÖKÇEN 23 MİLYON YOLCU BARAJINI GEÇTİ
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan yılın ilk 8 ayında ...
THY UYARDI: BU ANKETLERE SAKIN İNANMAYIN
Türk Hava Yolları, sosyal medyada dönen “100. yıldönümümüzü kutluyor ve ...
TAKSİM MEYDANI'NDA UÇUŞ HEYECANI
TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali öncesi Taksim'e ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası