pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
3 Haziran 2021 Perşembe - 13:38

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN TOPARLANMA UMUDU:ÇİFT KATLI KOLTUKLAR

Yeni tip corona virüs pandemisi nedeniyle büyük yara alan turizm ve seyahat endüstrisi, dünya genelinde aşılanmanın artmasıyla normale dönmeye hazırlanıyor. Havayolu şirketleri yolcularını umutla karşılamayı hedeflerken ekonomi sınıflarında aynı kabine daha fazla yolcuyu sığdırmayı hedefleyen çift katlı koltuk tasarımları dikkat çekiyor

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN TOPARLANMA UMUDU:ÇİFT KATLI KOLTUKLAR

Yolculara daha fazla alan, havayolu şirketlerine ise daha fazla bilet satma fırsatı sunan bu tasarımlar, uçak yolculuğunun geleceği olarak düşünülüyor.

Pandemi sonrası havayolu şirketlerinin toparlanma umudu: Çift katlı koltuklar

Uçak koltuğu tasarımcıları uzun süredir yenilikçi ekonomi kabin konseptleri hayal ediyor. Mümkün olduğu kadar çok yolcuyu içeri sıkıştırmak ve bu deneyimi yolcular için nispeten eğlenceli kılmak arasında ideal dengeyi arıyor.

Yenilikçi uçak kabin ürünleri ve konseptleri için verilen tek uluslararası ödül olan Crystal Cabin Awards, pandemi 2020 ödül kazananlarının açıklanmasını geciktirdikten sonra, bu yıl yarışmadaki sekiz kategoriyi havacılığın şu anda nerede olduğunu belirleyen iki önemli ödüle indirdi: “Jürinin Seçimi Kategorisi” ve “Temiz ve Güvenli Hava Seyahati” ödülü.

ŞEZLONGLU EKONOMİ KOLTUĞU YARIŞMANIN EN ÇOK DİKKAT ÇEKENLERİ ARASINDA

Adayların tasarımları çift katlı bir kabinde yolcuların bacaklarını rahatça uzatmasından, dolabın içine yerleştirilmiş bir bölmede kıvrılmalarına kadar, uçuşların potansiyel geleceğine dair bir öngörü sunuyor.

Jürinin seçimi kategorisinin kısa listesindeki en dikkat çekici tasarımlardan biri ise çift seviyeli bir koltuk kabinine sahip “Şezlonglu Ekonomi Koltuğu Projesi”. Tasarım, İspanya'dan gelen ancak Hollanda'daki TU Delft Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki öğrenci Alejandro Núñez Vicente'ye ait. Vicente, ekonomi koltuklarında Avrupa’yı dolaşırken yaşadıklarından ilham aldığını söyledi.

BAGAJ KOLTUĞUN ALTINA İNİYOR

Bacaklarını uzatmadığı için uçaktayken dinlenemediğini belirten Vincente, öndeki koltuk sırasını yükseltmenin sorunu çözeceğini fark ettiğini belirtti. Vincente’nin tasarımı, üstteki bagaj bölmesini ortadan kaldırarak, daha yüksek seviyeli koltuklar için kabinde daha fazla alan sağlıyor. Bagaj ise koltuğun altındaki bölmelerde saklanıyor.

Núñez Vicente, bu tasarımın şu anda TU Delft'te geliştirilmekte olan Flying-V uçağında iyi çalışacağını düşündüğünü, ancak tasarımın bir Boeing 747, Airbus A330 veya herhangi bir orta ila büyük uçakta da uygulanabileceğini söyledi.

PANDEMİ DÖNEMİ İÇİN ÇOK UYGUN

Vicente, "Mevcut ekonomi sınıfı, genellikle kullanıcının rahat ve dinlendirici bir uçuş deneyimi yaşamasını engelleyen tek veya hafif eğimli bir konumla sınırlı. Ben bu konsepti, pandemi öncesinde oluşturdum. Ancak Covid-19 dönemi için de çok uygun. Yolcular arasında daha fazla boşluk bıraktığı ve onları farklı yüksekliklerde konumlandırdığı için pandemi zamanlarında uçuşlar güvenle gerçekleşebilir” dedi.

Vicente şimdi TU Delft profesörleri Dr. Peter Vink ve Dr. Wolf Song ile ortaklaşa tasarımı hayata geçirmek için çalışıyor. Bir sonraki adımda test edilebilir prototipler tasarlamak yer alıyor.

Vincente, "Şu anda, bu, henüz havayollarına resmi olarak sunulmamış olan öğrenci liderliğindeki bir kurum içi üniversite projesi. Ancak, havacılık sektöründeki bazı şirketler, gelecek için olası fırsatlar sunan Şezlong Ekonomi Koltuğu projesine şimdiden ilgi gösterdi” açıklamasını yaptı.

BUSINESS KONFORU SUNAN EKONOMİ SINIFI

Bununla birlikte, Vincente’nin projesi, Crystal Cabin Awards’a çift katlı oturma olanağı sunan tek tasarım değil. Ekonomi koltuğunun üzerindeki alanı, uçak seyir irtifasına ulaştığında yolcuların yatabileceği ek bir alan olarak hayal eden Toyota Boshoku'nun CLOUD CAPSULE konsepti de bir hayli ilgi çekti. Japon şirketinden yapılan açıklamaya göre, tasarım havayolları için daha fazla gelir fırsatı yaratırken, ekonomi sınıfı seyahati daha güvenli, daha keyifli ve daha konforlu hale getiriyor.

Buradaki fikir, yolcuların normal bir ekonomik koltuk bileti satın aldıktan sonra Toyota Boshoku'nun "bir business class koltuk deneyimine uyan çok amaçlı bir oda" dediği CLOUD CAPSULE'a erişimi de satın alması. Kalabalık ekonomi kabininde beklenmedik bir mahremiyet sunan kapsülün kendi ısıtma ve soğutma ayarlarına da sahip olduğu ifade edildi.

 
AIRBUS’TAN GELECEĞİN AB KUANTUM İNTERNETİ
 
SUNEXPRESS ANTALYA - ERBİL UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIRBUS’TAN GELECEĞİN AB KUANTUM İNTERNETİ
Airbus, geleceğin Avrupa Birliği kuantum internetini tasarlamak için Avrupalı ...
SUNEXPRESS'TEN ALMANYA UÇUŞLARI AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Türkiye ...
KOZMONOTLARDAN 7 SAATLİK UZAY YÜRÜYÜŞÜ
Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) yeni Nauka modülüne hazırlanması ...
 
PEGASUS HAVA YOLLARI’NDAN DUYURU
Pegasus'tan yurt dışından Türkiye'ye yapılacak seyahatlerdeki kabul koşullarına ilişkin duyuru
SAHA MBA 2’NCİ MEZUNLARINI VERDİ
SAHA İstanbul, TÜBİTAK TÜSSİDE iş birliği kapsamında savunma, havacılık ...
VENEDİK UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLIYOR
Emirates, İtalya’ya seyahat edecek yolcular için karantinasız seyahat ...
 
AIRBUS HİNDİSTAN’A DESTEĞİNİ ARTTIRIYOR
Airbus, Hindistan’ın Covid-19 krizi ile mücadelesine verdiği desteği ikiye ...
SUNEXPRESS İÇ HAT UÇUŞLARINI GENİŞLETİYOR
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2021 yazında ...
İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEYİ BIRAKMIYOR
İstanbul Havalimanı ile Türk Hava Yolları (THY), günlük uçuş sayılarıyla ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası