pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
28 Mayıs 2019 Salı - 10:50

HAVAŞ TİMATİC MOBİL UYGULAMASI İÇİN IATA İLE EL SIKIŞTI

Havaş Yer Hizmetleri şirketi, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) geliştirdiği seyahat belgesi gerekliliklerini daha hızlı ve güvenilir hale getiren yeni Timatic Mobil uygulamasını faaliyetlerine taşıyan dünyadaki ilk şirket oldu. Havaş’ın sponsorluğunda Madrid’de kapılarını açan IATA Yer Hizmetleri Konferansı’nda, Timatic Mobil için imza töreni düzenlendi

HAVAŞ TİMATİC MOBİL UYGULAMASI İÇİN IATA İLE EL SIKIŞTI

UYGULAMA NELER GETİRİYOR

Türkiye, Letonya ve Suudi Arabistan’da toplam 30 havalimanında 200’den fazla havayolu şirketine yer hizmetleri sağlayan Havaş, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) vize ve pasaport işlemlerinde ülkelere göre farklılaşan yasal düzenlemelerin yer aldığı rehberini mobil platforma aktarmak üzere geliştirdiği Timatic Mobil uygulamasını yolcu hizmetlerinde kullanmaya başlıyor. Geniş veri tabanı ve sürekli güncelleme desteği bulunan Timatic Mobil uygulaması, check-in işlemlerinde yolcuların seyahat belgelerinin mobil cihazlarla taranarak güncel vize düzenlemeleriyle eşleştirilmesine ve pasaport kontrollerinin daha güvenilir ve hızlı gerçekleştirilmesine imkan sunuyor.

Timatic Mobil uygulamasına ilişkin anlaşma kapsamında, Havaş’ın bu yıl sponsorları arasında yer aldığı IATA Uluslararası Yer Hizmetleri Konferansı’nda imza töreni düzenlendi. Törende, Havaş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bozdemir ve IATA Havalimanı, Yolcu Kargo ve Güvenlik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Careen yer aldı.

KOÇAK: YENİ TEKNOLOJİLERLE FAALİYETLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, ‘’IATA ile işbirliğimizden ve Timatic Mobil uygulamasının dünyadaki ilk kullanıcısı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Yeni teknoloji ve çözümlerle faaliyetlerimizi geliştirerek yolcu ve havayolu müşterilerimizin memnuniyeti odağında ilerliyoruz. Bu doğrultuda, belge kontrol süreçlerine yeni bir yaklaşım getiren Timatic Mobil uygulamasını, yolcu hizmetlerimize taşıyarak mobil platformdan en güncel veriler ile daha kısa sürelerde hizmet sunmaya devam edeceğiz. Uygulama, hukuki dildeki yasal düzenlemelerin karmaşıklığını ortadan kaldırarak vize ve pasaport kontrollerine hız kazandırıyor. Ayrıca, sürekli değişen ülkelere giriş şartları ve kişiselleştirilmiş verileri eşleştirerek sistem analizleriyle güvenilir sonuçlar sağlıyor. Bu anlamda, uçağa kabul işlemlerindeki olumlu yolcu deneyimini daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyorum. Faaliyetlerimize yatırımlarımızı sürdürerek havayolu işbirliklerimizin tercih edilen iş ortağı olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

IATA Havalimanı, Yolcu Kargo ve Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Careen, "Sıklıkla ve düzenli olarak değişiklik gösteren vize ve ülkeye giriş koşulları göz önünde bulundurulduğunda, Timatic kontrolleri yolcu kabul sürecinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Timatic Mobil uygulaması yer hizmetleri desteği veren personelin, Timatic veri tabanına her yerden ulaşmasına imkân sağlayan, otomatik seçeneklerin bulunamadığı durumlarda hizmet kapsamını genişleten bağımsız bir çözümdür. Yeni mobil tarama özelliği ile aracı kurum veya kişilerin standart olmayan ve farklılık gösteren pek çok seyahat dokümanı ve vize türünü taramaları sağlanır. Bu da yolcuların uçağa biniş öncesi süreçlerini iyileştirirken, seyahatleri daha sorunsuz hale getirir. Havaş'ı, Timatic Mobil uygulamasını dünyada kullanmaya başlayan ilk yer hizmetleri şirketi oldukları için kutluyorum" dedi.

Geniş veri tabanı ve sürekli güncelleme desteği bulunan Timatic Mobil uygulaması, check-in işlemlerindeki vize, pasaport ve tüm seyahat belge kontrollerinin, geleneksel kaydırma okuyuculardan farklı olarak mobil platformdan akıllı tarayıcılarla gerçekleştirilmesini sağlıyor. Pasaport, vize, oturma izni ve kimlik kartlarının mobil cihazdan taranarak sisteme aktarılması ve ülkelerin farklı yasal düzenlemelerinin kişisel verilere göre analizini gerçekleştiren uygulama, yolcu kabul işleminde en hızlı ve doğru sonuçları sunuyor. Uygulama ile, check-in, bagaj kabul ve biniş işlemleri kolaylaşırken, düzenli olarak güncellenen ülke giriş şartlarından kaynaklı olası eksik veri akışını da ortadan kaldırıyor.

 
246 PAKET KOKAİN YUTAN KAÇAKÇI HAVADA ÖLDÜ
 
THY İKRAMLARI 15 YIL BOYUNCA DOCO’DAN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANADOLUJET UÇAĞINA LEYLEK ÇARPTI
Muş'tan gelen yolcu uçağına, Bursa'daki Yenişehir Havalimanı'na iniş yapacağı sırada leylek çarptı
45 YILLIK TEKNİSYEN NOKTAYI KOYDU
Corendon Airlines’ın Kabin İçi Teknisyenlerinden İbrahim Necat Şener, ...
THY ÇALIŞANLARI YENİ EVLERİNDE İLK İFTARI AÇTI
Türk Hava Yolları çalışanları, yeni evleri İstanbul Havalimanı’nın apronunda ...
 
BAKAN TURHAN İHMD İSTANBUL HAVALİMANI OFİSİNİ AÇTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yıllardır Atatürk Havalimanı’nda ...
BAKAN HAVALİMANI ELEŞTİRİLERİNİ YANITLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı hakkında ...
3 UÇAK YENİŞEHİR'E ZORUNLU İNİŞ YAPTI
İstanbul'da sabah saatlerindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha ...
 
BUGÜN TEKNİSYENLERİN GÜNÜ
Bugün 24 Mayıs Uçak Teknisyenleri Günü. Haberair.com olarak tüm uçak teknisyenlerinin ...
SUNEXPRESS’IN İLK A320 UÇAĞINDAN İLK UÇUŞ
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in bu sezon ...
PEGASUS'TAN PİLOTAJ ÖĞRENCİLERİNE KARİYER İMKANI
İstanbul Okan Üniversitesi ve Pegasus Hava Yolları’nın iş birliği kapsamında, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası