pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FREEBIRD KÖLN’DEN BODRUM'A UÇUYOR
FREEBIRD KÖLN’DEN BODRUM'A UÇUYOR
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
11 Aralık 2019 Çarşamba - 10:18

ERZURUM’DA UÇAK SEFERLERİNE SİS ENGELİ

Erzurum Valisi Okay Memiş, 2 gündür etkili olan sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal olması üzerine, THY yöneticileriyle uçak saatlerinin değiştirilmesi yönünde görüştüklerini söyledi

ERZURUM’DA UÇAK SEFERLERİNE SİS ENGELİ

Kentte etkili olan sis hayatı olumsuz yönde etkilerken, Erzurum Havalimanı'nda uçakların her türlü hava koşullarında inişini sağlayan CAT3-A sisteminin tamamlanamaması nedeniyle Ankara-Erzurum ve İstanbul-Erzurum uçak seferlerinde iptaller yaşandı.

Önceki gün ve dün yaşanan iptallerle ilgili açıklama yapan Vali Okay Memiş, havalimanıyla ilgili konuların gündemlerinde olduğunu söyledi. Uçak seferlerinin iptallerinden dolayı üzgün olduğunu belirten Vali Memiş, 'Sadece üzülerek yerimizde durmuyoruz. Gece geç saatlere kadar THY yetkilileriyle görüşerek, uçak saatlerinin değiştirilmesi yönünde büyük çaba sarf ediyoruz. Sözünü aldık, bunu kısa sürede yapmamız lazım. Dün ve bugün Ankara, İstanbul'dan gelen yolcular komşu illere sevk edildi. Sadece Erzurum'da değil, doğu ve güneydoğudaki birçok havalimanında sefer sayılarında sorun yaşandı” dedi.

‘SORUMLULUK BENİM’

Erzurum Havalimanı'nda henüz tamamlanmayan CAT3-A sisteminin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde, uzmanlık isteyen bir konu olduğunu belirten Vali Memiş, “Bu konuda ne valilik, ne büyükşehir belediyesi bünyesindeki mühendislerin bilgisi olmaz. İhalesi Ankara'da yapılan ve kontrol edilen bir iş. Ama devletin valisi olarak her yerde söylüyorum. Tekman'da kaybolan bir koyundan, Cumhuriyet Caddesi'nde bir zabıta ya da polisin yaptığı kötü davranıştan, henüz tamamlanamayan Kop, Kırık Tünelleri'nden sorumlu kişiyim kamu görevlisi olarak. Eğer bir sorumlu aranıyorsa, ilimiz ve bazı arkadaşlarımız rahatlayacaksa, bunu rahatlıkla söylüyorum sorumluluğu kabul ederim, rahat olsunlar. Ama bu işi takip ediyoruz. Mümkün olduğu kadar bundan sonra iptaller yaşanmasın diye girişimlerde bulunuyoruz. Havalimanındaki yedek pisti kullanıyoruz. Yedek pist de son derece güvenli. Bu konu en önemli önceliklerimizden bir tanesi. Böyle bir şeyin yaşanmasını isteyecek en son kişi benim. 3 ay içerisinde bu kente 5 yıldızlı otel niteliğinde, 150 yataklı V Palandöken Oteli biz kazandırdık. Oturmadık, otursaydık o bina orada duruyordu. Neden daha önce kimsenin aklına gelip de böyle bir girişimde bulunmadı. Bu kentte yaşayan 1 milyon Erzurumlu Dadaş kardeşim kadar emek veren bir insanım. Konumumuz gereği kamunun yaptığı her işten, valilik olarak sorumluluğum var. Telafi etmeye çalışıyoruz. İnşallah telafi edebiliriz. Hala sis tabakası var, neredeyse 150 metrenin altında. CAT3-A sistemi de olsaydı zorluklarla karşılaşabilirdik” diye konuştu.

‘İLGİLİ MERCİLERDEN HESAP SORUYORUZ’

DHA’nın haberine göre, şaşanan sıkıntılar nedeniyle ilgili mercilere hesap sorduklarını da kaydeden Vali Memiş, şunları söyledi:

“Biz ilgili yetkililere, mercilere hesap soruyoruz. Havalimanı Başmüdürlüğü'nün Eylül ayından itibaren 6 resmi yazısı var. Yetişmeme riskine karşı 6 ayrı yazı göndermişler. Onların tek kusuru bu resmi yazıları yazdıkları zaman beni ve diğer paydaşlarımızı, milletvekillerimizi bilgilendirmeleri gerekirdi. 'Neden bilgilendirmediniz' diye sorduğumuzda, 'Müteahhit firma son güne kadar çalışmasını devam ettirdi. Onun için sizi yanlış bilgilendirmek istemedik' dediler. Doğrudan sorumluluğum olmamasına rağmen sorumluluğu kabul ettim. Her gün artık hava meydanındaki gelişmeleri takip ediyorum. THY yetkilileriyle görüşüyorum. Muhtemeldir ki hava şartlarının olumsuz olduğu günlerde bu sorunu yaşayacağız. Bu sorunu daha az yaşamak için Erzincan en yakın havalimanlarına yönlendirip taşımayla gidermek için görüşüyorum. Dün itibariyle Trabzon, Kars'tan ve Erzincan'dan taşıma yaptılar.”

‘BİLET FİYATLARI PAHALI’

Konuşmasında son günlerin tartışmalı bir diğer konusu olan uçak biletlerinin pahalılığıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Vali Memiş, “Bilet fiyatlarının pahalı olduğunu düşünüyorum. Okay Memiş olarak kanaatimi çok net ifade edebilirim. Benim ailem ayda en az iki defa geliş-gidiş yapıyor. Ayda 3 bin lira maaşından uçak biletine para veren birisi olarak uçak biletleri ucuzdur diyemem, kimse kusura bakmasın. Bundan dolayı isteyen istediği gibi eleştirsin. Bunun üzerine gitmemiz, düzeltmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Ben böyle düşünüyorum. CAT3-A sistemi faaliyete geçtiğinde, sefer sayısı arttığında, bilet fiyatlarının ineceğini genel olarak öngörebiliriz dedi” şeklinde konuştu.

 
PEGASUS’TAN YENİ YURT DIŞI HATLARI: MEDİNE VE BATUM
 
TÜRK ÇİFT AY'A UZANIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEKNOFEST COŞKUSU ANADOLU'YA TAŞINIYOR
Türkiye’nin Millî Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten ...
THY SOSYAL MEDYAYI EN İYİ KULLANAN MARKA
Aralık ayında sosyal medyayı en iyi kullanan markalar açıklandı. Markaların ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAKİ TAKSİCİLERE 13 AYRI DALDA EĞİTİM
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Taksi Şoförlerine ...
 
YANAN BİNLERCE CEP TELEFONU İÇİN KARAR
Atatürk Havalimanı kargo bölümünde 13 yıl önce meydana gelen yangında ...
KİLİTLENME GÖRÜNTÜSÜ ALGI OPERASYONU MU
Yunan savaş uçağının Türk savaş gemisine kilitlendiği iddia edilmişti ...
YUNAN PİLOT TÜRK SAVAŞ GEMİSİNE KİLİTLENDİ
Türk ve Yunan savaş uçakları arasında Ege Denizi üzerinde sıklıkla yaşanan ...
 
HAVALİMANINDA YAKAYI ELE VERDİ
Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen S.Ü., göğüs bölgesine streç filmle ...
AVUSTRALYA'LI TERÖRİST SINIR DIŞI EDİLDİ
İçişleri Bakanlığı, Avustralya uyruklu yabancı terörist savaşçının (YTS) ...
CORENDON AIRLINES’TAN TRAVEL TURKEY İZMİR’DE KONSER
Corendon Airlines, 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’nın ilk ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası