pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FREEBIRD KÖLN’DEN BODRUM'A UÇUYOR
FREEBIRD KÖLN’DEN BODRUM'A UÇUYOR
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
9 Aralık 2019 Pazartesi - 15:30

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAKİ TAKSİCİLERE 13 AYRI DALDA EĞİTİM

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Taksi Şoförlerine Turizm Eğitimi" programı kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görev yapan taksicilerin eğitimi başladı

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI NDAKİ TAKSİCİLERE 13 AYRI DALDA EĞİTİM

Eğitimler, davranış bilgisinden turistlerle iletişime, taksicilikte uyulması gereken kurallardan suç önleme yöntemlerine kadar 13 ayrı dalda olacak ve eğitim sonrası sınavlarda başarılı olanlara 'başarı belgesi' verilecek.

İstanbul'da taksi şoförlerinin turizm konusundaki farkındalıklarını artırmak ve turistlere karşı bilinçli davranışlarını pekiştirmek amacıyla başlatılan "Taksi Şoförlerine Turizm Eğitimi" programı kapsamında Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda görev yapan yaklaşık bin taksi şoförünün eğitimi başladı. Eğitim programının açılış törenine Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Necip Çakmak, Sabiha Gökçen Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Nilgün Selvi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SAWKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş ile eğitim alacak ilk grup taksi şoförleri katıldı.

DHA’nın haberine göre, yaklaşık bin taksi şoförünü katılacağı eğitimlerde; akademisyenler, profesyonel turist rehberleri, mimar, kişisel gelişim uzmanları ders verecekler. Eğitimler, davranış bilgisinden turistlerle iletişime, taksicilikte uyulması gereken kurallardan suç önleme yöntemlerine kadar 13 ayrı dalda olacak ve eğitim sonrası sınavlarda başarılı olanlara 'başarı belgesi' verilecek.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Açılış töreninde konuşan Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Necip Çakmak, "Arkadaşlar önemli olan üç konu var. Biz millet olarak geleneğimiz gereği misafiri severiz. Misafire çok önem veririz. İkincisi, biz geçmişte işimizi en iyi yapan millettik. Hala öyle olmalıyız. Üçüncü olarak İstanbul'da çalışıyoruz. İstanbul dünyanın başkentidir. Bu da bir ayrıcalık bizim için. Bu ayrıcalıkta bulunmamız için eğitimli olmalıyız. Böyle bir eğitimi sağladığı için önce Bakanımıza, Kültür Müdürlüğümüze ve desteği olanlara teşekkür ediyorum. Eğitimli olalım. Önce eğitileceğiz ki daha sonra işimizi yapalım. Bilmediğimiz şeyleri burada öğreneceğiz. Ben de bazı programlara katılacağım. Çünkü şunu hiç unutmayın, hepimiz doğduğumuz günden öleceğimiz güne kadar bir şeyler öğrenmek zorundayız. Hele böyle hazırlanmış bir eğitimi hiç kaçırmayın" dedi.

"YEVMİYE SİSTEMİ MAAŞ SİSTEMİNE DÖNMELİ"

Programdaki amacın ticari taksideki hizmet kalitesini ve araç kalitesini yükseltmek olduğuna dikkat çeken Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SAWKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş şunları söyledi:

"O yüzden bunu bir bütün olarak ele almak gerekir. Bu tür organizasyonların devamının getirilmesini bekliyoruz. Bize verilen bilgi, belirli periyotlar ile bu eğitimlerin verileceğidir. Her şeyin başı eğitimdir. Bizler ticari taksiler olarak 2010 yılından itibaren hizmet kalitesini artırabilmek için ciddi yatırımlar yaptık. Benim önerim bu ticari taksiler için bir yevmiye sistem var. Bunu maaş sistemine çevirsek ve şoför arkadaşlarımızın hak ettiği maaşları verdikten sonra şoför A kaliteli hizmet vererek bahşiş alacak. Bu sayede A kaliteli bir hizmet verecek. Eğitimin yanında bunu da birleştirdiğimiz zaman şoförün yolcu ile ilgili kötü muamele yapmasının önüne geçilerek daha kaliteli bir hizmet vermiş olacak".

 
BAKAN TURHAN MALEZYALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ
 
'SÜPER FARELER' UZAYA ULAŞTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YANAN BİNLERCE CEP TELEFONU İÇİN KARAR
Atatürk Havalimanı kargo bölümünde 13 yıl önce meydana gelen yangında ...
KİLİTLENME GÖRÜNTÜSÜ ALGI OPERASYONU MU
Yunan savaş uçağının Türk savaş gemisine kilitlendiği iddia edilmişti ...
YUNAN PİLOT TÜRK SAVAŞ GEMİSİNE KİLİTLENDİ
Türk ve Yunan savaş uçakları arasında Ege Denizi üzerinde sıklıkla yaşanan ...
 
HAVALİMANINDA YAKAYI ELE VERDİ
Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen S.Ü., göğüs bölgesine streç filmle ...
AVUSTRALYA'LI TERÖRİST SINIR DIŞI EDİLDİ
İçişleri Bakanlığı, Avustralya uyruklu yabancı terörist savaşçının (YTS) ...
CORENDON AIRLINES’TAN TRAVEL TURKEY İZMİR’DE KONSER
Corendon Airlines, 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’nın ilk ...
 
ABD’Lİ YILDIZ İSTANBUL HAVALİMANI'NA HAYRAN KALDI
Amerikalı şarkıcı, oyuncu ve şovmen Robert Davi, sosyal medyada İstanbul ...
THY’NİN ‘UÇAN SULTANLARI’ SON 16 TURUNDA
Türk Hava Yolları, 2020 CEV Challenge Kupası’nda son 16 turuna kaldı
THY SON 16 TURU ÖNCESİ AVANTAJ ELDE ETTİ
Ülkemizi 2020 CEV Challenge Kupası Kadınlar kategorisinde temsil eden ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası