pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 22:27

EASA: BELARUS HAVA SAHASINI KULLANMAYIN

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı: Acil durum dışında Belarus hava sahasını kullanmayın

EASA: BELARUS HAVA SAHASINI KULLANMAYIN

Bomba ihbarı nedeniyle Belarus'un başkenti Minks'e inen uçaktan muhalif bir gazetecinin gözaltına alınması sonrası AB ve Minsk arasındaki kriz derinleşiyor. Avrupa havacılık düzenleme kurumu, güvenlik nedeniyle tüm havayollarından Belarus hava sahasını kullanmamasını istedi.

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), AB sınırlarına gelen ve bölgeden ayrılan hava yolu şirketlerine, acil durumlar dışında Belarus güzergahından kaçınmalarını tavsiye etti.

EASA bir güvenlik bülteninde, "Bu eylemi çevreleyen koşullar, Belarus'un uluslararası sivil havacılık kurallarına gösterdiği saygı konusunda ciddi şüpheler uyandırdı. Belarus tarafından yapılan eylemler, Ryanair uçuşu için artan bir güvenlik riski oluşturdu ve Belarus'un güvenli hava seyrüsefer hizmetleri sağlama yeteneğinin sorgulanmasına neden oldu." ifadelerine yer verildi.

AB Liderler Zirvesi sonrası pazartesi günü yapılan açıklamada, Atina-Vilnius seferini yapan yolcu uçağının Belarus'un başkenti Minsk'e bomba ihbarı gerekçesiyle "zorla indirilmesi" kınandı. Liderler, 3 Haziran'da yapılacak ulaştırma toplantısı öncesinde henüz resmi bir önlem alınmamasına rağmen, havayollarının Belarus üzerinden AB'ye uçmalarını yasaklayacaklarını kaydetti.

Avrupalı hava yolu firmaları Belarus üzerinden uçmuyor

Belarus hava sahasını ticari seferlerde ülkenin kendi hava yolu firması Belavia dışında sadece Avrupa dışındaki ülkelerin hava yolu firmaları kullanıyor. Bazı kargo uçuşlarının devam ettiği Belarus hava sahasından, hava ambulans seferleri de gerçekleştiriliyor.

Belarus hava sahasını aldıkları karar doğrultusunda, Almanya'nın bayrak taşıyıcısı Lufthansa, Fransa'nın hava yolu firması Air France gibi firmalar artık kullanmıyor. İngiliz hava yolu firmaları ile birlikte Hollanda firması KLM de benzer biçimde özellikle Kiev ve Moskova uçuşlarının rotasında değişiklik yaparak Belarus hava sahasını kullanmamayı tercih ediyor. Daha önce bazı seferlerini Belarus hava sahasını kullanarak gerçekleştiren Macaristan hava yolu şirketi Wizz Air, rotasında değişiklik yaparak uçuşlarını Polonya üzerinden yapıyor.

Lukaşenko: Belarus’a yönelik saldırılar kırmızı çizgiyi geçti

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, olayla ilgili olarak ülkesine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi ve "Belarus’a yönelik saldırılar kırmızı çizgiyi geçti” dedi. Lukaşenko, "Bizim yurt dışındaki ve yurt içindeki rakiplerimiz devletimize yönelik saldırı metotlarını değiştirdi. İnsan anlayışının ve ahlakının sınırlarını aşan çok sayıda kırmızı çizgiyi aştılar.” diye konuştu.

Yunanistan'dan Litvanya'ya giden yolcu uçağı Minsk'e indirildi

Yunanistan'dan Litvanya'ya giden Ryanair'e ait 123 yolcu taşıyan uçak, bomba ihbarı yapıldığı iddiasıyla Belarus hava sahasındayken acil iniş yapmıştı. Belarus'un başkenti Minsk'e indirilen uçaktaki yolcular arasında bulunan ve terör olaylarına karıştığı iddiasıyla aranan, bir sosyal medya hesabının kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Roman Protaseviç gözaltına alınmıştı.

Aramalar sonucunda bomba ihbarının asılsız çıktığı kaydedilmiş, uçak gerekli kontrollerin yapılmasının ardından Minsk Havaalanı'ndan ayrılarak Vilnius'e iniş yapmıştı.

 
AVRUPA PARLAMENTOSU’NDAN AŞI SERTİFİKASINA ONAY
 
BIDEN’IN ADAYINDAN F-35 PARÇALARI İLE İLGİLİ SÖZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AVRUPA PARLAMENTOSU’NDAN AŞI SERTİFİKASINA ONAY
Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler Komitesi, Avrupa Birliği (AB) ...
BEYAZ SARAY'DAN UFO AÇIKLAMASI
Son dönemde sızan görüntüler ile gündemde olan UFO'larla ilgili bir açıklama ...
THY’DEN SİGORTA ŞİRKETİ AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları(THY), bazı medya organlarında yer alan THY uçaklarına ...
 
AB HAVA SAHASI BELARUS’A KAPANDI
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, muhalif gazeteci Roman ...
AIRBUS 100. A400M’İ TESLİM ETTİ
A400M’in kilometre taşı olan uçak, tüm son teknolojik yeteneklere sahip
MEKER KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ
Emekli Kaptan Pilot İsmail Meker hayatını kaybetti
 
SUNEXPRESS AVRUPA UÇUŞ AĞINI GENİŞLETİYOR
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2021 yaz ...
HAVAŞ FBO RIGA İLE İŞ BİRLİĞİNİ GENİŞLETİYOR
Havaş Yer Hizmetleri, genel havacılık faaliyetleri kapsamında desteklediği ...
THY’YE 4 AYRI KATEGORİDE ÖDÜL
Türk Hava Yolları’nın uçak içi ürün ve hizmetleri 4 ayrı kategoride ödüle layık görüldü
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası