pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
27 Ağustos 2019 Salı - 07:20

CUMHURBAŞKANI MAKS-2019 FUARI’NA KATILACAK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: Putin ve Erdoğan, MAKS-2019 Fuarı'nda Su-35 savaş uçaklarını görecek

CUMHURBAŞKANI MAKS-2019 FUARI’NA KATILACAK

Türkiye'nin Su-35 savaş uçakları için Rusya'ya başvurup başvurmadığı sorusunu yanıtsız bırakan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı kapsamında yapacakları görüşmede bu uçakları göreceğini belirtti.

Dmitriy Peskov'a basın toplantısında Türkiye'nin Su-35 savaş uçaklarının tedariki konusunda Rusya'ya bir öneri sunup sunmadığı soruldu. "Yorum yok" yanıtını veren Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MAKS-2019 Fuarı'nda Su-35'leri görme imkanı elde edeceğini belirtti ve iki liderin görüşmesinin sonuçlarını bekleme önerisinde bulundu. Peskov, Rusya ve Türkiye'nin gelecek vaat eden havacılık komplekslerinin geliştirilmesine ilişkin ortak projeler üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

'BAŞTA İDLİB OLMAK ÜZERE SURİYE'DE MESELELER ELE ALINACAK'

Putin ve Erdoğan arasındaki görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veren Peskov, liderlerin başta İdlib'deki durum olmak üzere Suriye'deki meseleleri ele alacağını ifade etti.

Türkiye'nin Rusya'nın çok yakın partneri ve müttefiki olarak niteleyen, iki ülkenin askeri-teknik işbirliği gibi çok hassas alanlardaki yakınlığıyla dikkat çeken çok gelişmiş ve çok vektörlü ticari ve ekonomik ilişkilerle birbirine bağlı olduğunu kaydeden Peskov, "İki ülke arasında hayata geçirilen büyük projeler ve anlaşmalar, siyasi alandaki işbirliği içinde sağlam bir zemin oluşturuyor. Bu bağlamda, elbette hem Suriye hem de Ukrayna'daki durum istişare edilecek. Ancak esas ağırlık Suriye meselelerine verilecek. Soçi Mutabakatı uyarınca Türkiye'nin sorumluluk bölgesi olmaya devam eden ve gerilimin çok yüksek olduğu İdlib'deki durum nedeniyle bunu kolaylıkla öngörebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

'PUTİN TÜRKLERİN ENDİŞELERİNİ ANLIYOR ANCAK...'

Peskov, Erdoğan'ın "Suriye ordusunun İdlib'de düzenlediği operasyonların insani kriz ve Türkiye'nin ulusal güvenliği için tehdit oluşturuyor" açıklamasına Putin tarafından bir yanıt gelip gelmediği sorusunu ise şöyle cevapladı: "Putin, Türk meslektaşlarının bu konudaki endişelerine anlayışla yaklaştığını birçok kez dile getirdi ancak Devlet Başkanı aynı zamanda İdlib'deki terör unsurlarının faaliyetlerinin yeniden canlanmasından da endişe duymaya devam ediyor ve bunu sürekli ifade ediyor, bu militanların mutlaka bastırılması ve imha edilmesi gerektiğini düşünüyor. Liderler, özellikle bu zor konuyu istişare etmek için yarın Moskova'da bir araya gelme konusunda anlaştı."

'S-400 SEVKİYATI SÜRÜYOR'

Peskov'a Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemlerinin tedarik süreciyle ilgili sorular da yöneltildi. İki ülkenin askeri-teknik işbirliği alanında büyük anlaşmaları hayata geçirdiğini anımsatan Peskov, Rusya'nın S-400'leri Türkiye'ye sevk etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Sputnik

 
İSTANBUL HAVALİMANI’NA ULAŞIM 15 DAKİKA
 
KAPTAN PİLOT BAYILDI UÇAĞI PİLOT OLAN YOLCU İNDİRDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇİLİNGİROĞLU’NDAN TEPKİ ÇEKEN TWEET
Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın eski eşi futbol yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, ...
HAVALİMANI YAKINLARINDA TRAFİK KAZASI
İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan tur acentesi aracı, bariyerlere ok ...
İETT'DEN İSTANBUL HAVALİMANLARINA SEFER ARTIŞI
İETT, hizmet verdiği bazı hatlarda gece seferleriyle ilgili duyuru yaptı. ...
 
KAHRAMAN PİLOTTAN ACI HABER
Orman yangını söndürme çalışmalarında görev yapan Ukraynalı pilot Yurii ...
THK’NIN YANGIN UÇAKLARI ARIZALI MI DEĞİL Mİ
CHP Milletvekili Atila Sertel, İzmir'deki orman yangınlarıyla ilgili 'Uçaklar ...
THY’DEN RADAMEL FALCAO YALANLAMASI
Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri kuruluşu Turkish Ground Services(TGS), ...
 
ATATÜRK HAVALİMANI YAKININDA KAZA
Bahçelievler’de kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki aydınlatma direğine ...
İLK HAC KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ
Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan Türk hacılar yurda dönerken, ...
LİVERPOOL’DA İSTANBUL’DA
UEFA Süper Kupa mücadelesinde yarın Chelsea ile karşılaşacak Liverpool takımı İstanbul'a geldi
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası