pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
21 Ağustos 2019 Çarşamba - 09:46

THK’NIN YANGIN UÇAKLARI ARIZALI MI DEĞİL Mİ

CHP Milletvekili Atila Sertel, İzmir'deki orman yangınlarıyla ilgili 'Uçaklar arızalı' diyen Bakan Pakdemirli hakkında, "Sayın Bakan ne yazık ki gerçekleri söylemiyor. THK yetkilileri uçaklarda arıza olmadığını söylüyorlar" dedi

THK’NIN YANGIN UÇAKLARI ARIZALI MI DEĞİL Mİ

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine yayılan orman yangınıyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel çarpıcı iddialarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının yangına müdahale etmemesiyle ilgili "THK uçakları arızalı" şeklinde yaptığı açıklamayı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Gazeteci titizliği ile araştırdım. Tarım ve Orman Bakanı 'Uçaklar arızalı' dedi. Sayın Bakan ne yazık ki gerçekleri söylemiyor. THK'nın altı uçağından beşi Ankara'da. Uçakların biri de şu anda İzmir'in Menderes ilçesinde. THK yetkilileri uçaklarda arıza olmadığını söylüyorlar" dedi.

THK uçaklarının neden kullanılmadığına ilişkin soru önergesi de verdiğini belirten Sertel, THK yetkililerinden resmi bir açıklama beklendiğini söyledi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Bakanlığın saatlik ücreti 100 bin lirayı bulan uçakları yüksek maliyetlerden dolayı kiralamadığına ilişkin iddialar olduğunu hatırlatan Sertel, şöyle dedi:

"Yaptığım araştırma sonucuna göre; yangın uçağının bir saatlik kira bedeli 100 bin TL civarında. Ancak uçaklar yangın söndürmede helikoptere göre çok ve köpük sistemini kullanıyor. Uçakların maliyeti yüksek diye kiralamaktan kaçınan zihniyet ormanların göz göre göre yanışını seyrediyor. Geçmişte Yunanistan'daki yangına 'Uçaklarımızla yardım edelim' diyenler İzmir'in ormanlarının yanışında yeterli duyarlılığı göstermediler. THK yetkilileri çıksınlar ve açıklama yapsınlar. Uçaklarında arıza olmadığını açıklasınlar. Ve 'Yangın söndürme uçakları arızalı' diyen bakan gereğini yapsın istifa etsin."

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'de devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yangın söndürme uçaklarının sayısının ve hareket kabiliyetinin sınırlı olması ile eldeki uçakların arızalı olması sebebiyle uçakların kullanılmadığını söylemişti. Pakdemirli, "Uçaklar, helikoptere göre daha fazla su alıyor. Ancak yangın başladığı noktaya yüksek hızla yaklaşıyor ve suyu nokta atışı tam istenen yere bırakamıyor. Oysa, helikopterler yangın noktasına daha yavaş bir hızla yaklaşıyor ve suyu tam istenen noktaya boşaltıyor. Bu yüzden helikopter kullanıyoruz. Kaldı ki, Türk Hava Kurumu'nun elindeki uçak sayısı sınırlı. Üstelik, çoğu da arızalı" ifadelerini kullanmıştı.

 
THY’DEN RADAMEL FALCAO YALANLAMASI
 
AIR FRANCE-KLM’DEN BMW 7 İLE SERVİS
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DEN RADAMEL FALCAO YALANLAMASI
Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri kuruluşu Turkish Ground Services(TGS), ...
ATATÜRK HAVALİMANI YAKININDA KAZA
Bahçelievler’de kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki aydınlatma direğine ...
İLK HAC KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ
Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan Türk hacılar yurda dönerken, ...
 
LİVERPOOL’DA İSTANBUL’DA
UEFA Süper Kupa mücadelesinde yarın Chelsea ile karşılaşacak Liverpool takımı İstanbul'a geldi
CHELSEA SÜPER KUPA FİNALİ İÇİN İSTANBUL'DA
Liverpool ile Chelsea arasında, 14 Ağustos'ta Beşiktaş Vodafone Park'ta ...
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Bugün İslam Dünyasının Mübarek Kurban Bayramı. Haberair.com ailesi olarak ...
 
SABİHA GÖKÇEN'DE BAYRAM YOĞUNLUĞU SÜRÜYOR
Kurban Bayramı tatilinin dün mesai bitimiyle başlamasının ardından Sabiha ...
THY KABİN MEMURU EBEDİYETE UĞURLANDI
İstanbul Büyükçekmece'de yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden THY ...
TUSAŞ 50’NCİ ATAK’I TSK’YA TESLİM ETTİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ, 50’nci ATAK helikopterini Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim etti
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası