pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
10 Ağustos 2019 Cumartesi - 19:57

AYCI: BAYRAMDA 2 MİLYON YOLCU TAŞIYACAĞIZ

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Kurban Bayramı boyunca yaklaşık 2 milyon yolcu taşıyacaklarını açıkladı

AYCI: BAYRAMDA 2 MİLYON YOLCU TAŞIYACAĞIZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Turkish Ground Services (TGS) Genel Müdürü Nurzat Erkal, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ve diğer üst düzey yöneticilerle birlikte Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneğini ziyaret etti. Aycı burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı boyunca yaklaşık 2 milyon yolcu taşıyacaklarını söyledi.

BOEING 737 MAX’LER SEFERDE OLSAYDI 600’ÜN ÜZERİNDE SEFER YAPACAKTIK

24 adet Boeing 737 Max uçaklarının yerde olduğunu hatırlatan Aycı, "12 tanesi burada yerde, 12 tanesi de uçak üreticisinin fabrikasında bekliyor. Bu 24 uçağın bu yaz filomuzda uçması bekleniyordu. Ancak MAX'lerin bütün dünyada uçuş yasağı olmasıyla birlikte bu uçakları uçuramayıp 339 uçak içinde 24 uçak eksik operasyon yapıyoruz. Ama buna rağmen şu an burada dün itibarıyla yapmış olduğumuz 522 seferle gidiş seferiyle Atatürk Havalimanı'ndaki sayıyı tekrar etti. Eğer bu 24 uçak da seferde olsaydı 522'değil 600'ün üzerinden sefer yaparak bir rekoru daha kırmış olacaktık." diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NI GEÇTİK

Kurban Bayramı'nda yolcu rakamlarında Atatürk Havalimanı'nı geçtiklerini vurgulayan Aycı, "Çok iyi performans gerçekleştiriyoruz. Lokal yolcuda da Atatürk Havalimanı'nı geçmiş durumdayız. Bu müjdeyi de vereyim. İç hat lokal yolcuda 21 bin yolcu taşıdık. Bu Atatürk Havalimanı'nda 19 bindi. Dış hatlarda da 25 bin yolcu taşıdık, bu sayı da Atatürk Havalimanı'nda 22 bindi. Geri kalanı da transit yolcu olmak üzere bugün 97 bin yolcumuz var. Eksik uçakla operasyon yapmamıza rağmen Atatürk Havalimanı'ndaki rakamları geçmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

BOEING 737 MAX PROBLEMİ NEDENİYLE YÜZDE 9 KAPASİTE KESTİK

Boeing 737 MAX uçaklarının yerde olması nedeniyle yüzde 9 kapasite kestiklerini söyleyen Aycı, "Gerek sosyal medyada, gerek fısıltı gazetesinde yayılan haberler, dedikodular ve yanlış haberleri düzelmek isterim. 24 eksik uçak… Eksik uçtuğumuzdan dolayı yüzde 9 kapasite kesmiş durumdayız. Bu bayramda 176 ilave seferimizi koyarak bunu ihmal etmedik. Elimizdeki uçakları maksimum kullanarak, yine yurt içi ve yurt dışından gelen talebe cevap vermeye çalışıyoruz. THY, MAX probleminden dolayı yüzde 9 uçuş kesti. Acaba diğer hava yolları ne yapıyor? Türk Hava Yolları dışında diğer yerli taşıyıcıların ortalama kestiği kapasite yüzde 20. MAX sorunu ağırlıklı olarak yaşayan şirket biziz. Buna rağmen minimumda kapasiteden, mecburi olarak kapasiteden feragat etmiş olmamıza rağmen yüzde 20 oranında kapasite kesen diğer hava yollarının durumunun da takdiri kamuoyuna ve diğer yöneticilere bırakıyorum. Uçuş ağımıza yeni şehirler de ekledik. Siirt'i yeniden açarak, Zonguldak'a yeniden uçarak, özellikle İzmir ve Şanlıurfa'ya yeni uçuşlar koyarak uçuş ağımızı genişletmeye devam ediyoruz" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, açıklamalarının ardından çalışanlar ve yolcuların bayramını kutladı.

 
HONG KONG HAVALİMANI KISMEN KAPATILDI
 
AYCI’DAN BAYRAM MÜJDESİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA KURBAN BAYRAMI HEYECANI
Bölgedeki en önemli hub olma özelliğinin yanı sıra Türkiye’nin dünyaya ...
KABİN MEMURUNUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ
Özel bir havayolu şirketinde çalışan kabin memuru balkondan atlayarak ...
WASHİNGTON SEFERLERİNE BAŞLADI
Türk Hava Yolları’nın yeni uçağı Boeing 787-9 Dreamliner, İstanbul-Washington seferlerine başladı
 
THY’NİN İKİNCİ ÇEYREK KRI AÇIKLANDI
Türk Hava Yolları'nın ikinci çeyrek kârı açıklandı. Şirketin ikinci çeyrekte ...
THY BAYRAMDA 59 EK SEFER YAPACAK
Türk Hava Yolları, Kurban Bayramı tatilini de içine alan 9-18 Ağustos ...
RUSYA'YA VİZESİZ İLK TÜRK YOLCU GİRİŞ YAPTI
Rusya ile Türkiye arasında varılan hizmet ve hususi pasaport sahipleri ...
 
YILDIRIM TÜRKİYE UZAY AJANSI’NIN BAŞKANI OLDU
Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliklerine ...
CORENDON YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
Corendon Airlines, Capital 500 Türkiye listesindeki 365. sıradaki yerini ...
BAKANLIK O HABERLERİ YALANLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası