AYCI: BAYRAMDA 2 MİLYON YOLCU TAŞIYACAĞIZ
THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI İLKER AYCI:

10 Ağustos 2019 Cumartesi   19:57

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Turkish Ground Services (TGS) Genel Müdürü Nurzat Erkal, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ve diğer üst düzey yöneticilerle birlikte Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneğini ziyaret etti. Aycı burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı boyunca yaklaşık 2 milyon yolcu taşıyacaklarını söyledi.

BOEING 737 MAX’LER SEFERDE OLSAYDI 600’ÜN ÜZERİNDE SEFER YAPACAKTIK

24 adet Boeing 737 Max uçaklarının yerde olduğunu hatırlatan Aycı, "12 tanesi burada yerde, 12 tanesi de uçak üreticisinin fabrikasında bekliyor. Bu 24 uçağın bu yaz filomuzda uçması bekleniyordu. Ancak MAX'lerin bütün dünyada uçuş yasağı olmasıyla birlikte bu uçakları uçuramayıp 339 uçak içinde 24 uçak eksik operasyon yapıyoruz. Ama buna rağmen şu an burada dün itibarıyla yapmış olduğumuz 522 seferle gidiş seferiyle Atatürk Havalimanı'ndaki sayıyı tekrar etti. Eğer bu 24 uçak da seferde olsaydı 522'değil 600'ün üzerinden sefer yaparak bir rekoru daha kırmış olacaktık." diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NI GEÇTİK

Kurban Bayramı'nda yolcu rakamlarında Atatürk Havalimanı'nı geçtiklerini vurgulayan Aycı, "Çok iyi performans gerçekleştiriyoruz. Lokal yolcuda da Atatürk Havalimanı'nı geçmiş durumdayız. Bu müjdeyi de vereyim. İç hat lokal yolcuda 21 bin yolcu taşıdık. Bu Atatürk Havalimanı'nda 19 bindi. Dış hatlarda da 25 bin yolcu taşıdık, bu sayı da Atatürk Havalimanı'nda 22 bindi. Geri kalanı da transit yolcu olmak üzere bugün 97 bin yolcumuz var. Eksik uçakla operasyon yapmamıza rağmen Atatürk Havalimanı'ndaki rakamları geçmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

BOEING 737 MAX PROBLEMİ NEDENİYLE YÜZDE 9 KAPASİTE KESTİK

Boeing 737 MAX uçaklarının yerde olması nedeniyle yüzde 9 kapasite kestiklerini söyleyen Aycı, "Gerek sosyal medyada, gerek fısıltı gazetesinde yayılan haberler, dedikodular ve yanlış haberleri düzelmek isterim. 24 eksik uçak… Eksik uçtuğumuzdan dolayı yüzde 9 kapasite kesmiş durumdayız. Bu bayramda 176 ilave seferimizi koyarak bunu ihmal etmedik. Elimizdeki uçakları maksimum kullanarak, yine yurt içi ve yurt dışından gelen talebe cevap vermeye çalışıyoruz. THY, MAX probleminden dolayı yüzde 9 uçuş kesti. Acaba diğer hava yolları ne yapıyor? Türk Hava Yolları dışında diğer yerli taşıyıcıların ortalama kestiği kapasite yüzde 20. MAX sorunu ağırlıklı olarak yaşayan şirket biziz. Buna rağmen minimumda kapasiteden, mecburi olarak kapasiteden feragat etmiş olmamıza rağmen yüzde 20 oranında kapasite kesen diğer hava yollarının durumunun da takdiri kamuoyuna ve diğer yöneticilere bırakıyorum. Uçuş ağımıza yeni şehirler de ekledik. Siirt'i yeniden açarak, Zonguldak'a yeniden uçarak, özellikle İzmir ve Şanlıurfa'ya yeni uçuşlar koyarak uçuş ağımızı genişletmeye devam ediyoruz" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, açıklamalarının ardından çalışanlar ve yolcuların bayramını kutladı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/ayci-bayramda-2-mIlyon-yolcu-tasiyacagiz/56521