pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
15 Ocak 2020 Çarşamba - 12:04

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ ÖZEL UÇUŞLARA YENİ UYGULAMA

Nissan eski CEO'su Carlos Ghosn'un Japonya'dan özel uçakla İstanbul üzerinden Lübnan'a kaçışının ardından Atatürk Havalimanı'ndan özel uçaklarla yapılacak uçuşlara ilişkin yeni bir uygulamaya geçildi

ATATÜRK HAVALİMANI NDAKİ ÖZEL UÇUŞLARA YENİ UYGULAMA

POLİS VE GÜMRÜK MUHAFAZA UÇAK BAŞINDA HAZIR BEKLEYECEK

DHA’dan Enver Alas’ın özel haberine göre, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nin talimatıyla özel uçakların kalkışı öncesi ve inişi sonrası polis ile gümrük muhafaza görevlisi uçak başında hazır bulundurulacak, uçaktaki yolcu ve mürettebat ile bagaj-kargo da kontrol edilecek.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği, Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak özel uçuşlara yönelik yeni bir talimat yayımladı. 'Küçük Havaalanları ve Kontrolsüz Alanlardan Gelen Hava Araçlarının Kontrolüne İlişkin Talimat' başlığıyla ilgili birimlere gönderilen yazıda, genel havacılık faaliyetleri kapsamında, küçük havaalanları veya kontrolsüz alanlardan Atatürk Havalimanı'na inen ve uçuş planı olan veya olmayan tüm uçakların ilgili hava trafik kontrolörleri tarafından tespit edilerek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne, dış hat uçuşu olması durumunda Kargo Gümrük Müdürlüğü'ne bildirilmesi istendi.

"YOLCU VE EŞYA MANİFESTOLARI EKSİKSİZ DOLDURULACAK"

Söz konusu havaalanlarından kalkan uçakların işletmecileri 'uçuş izin talepleri'nde 'yolcu taşıma, eşya taşıma, bakım, onarım, konma-konaklama' gibi uçuş amaçlarını belirtecek şekilde izin talep etmek zorunda. Ayrıca talimatlarda Atatürk Havalimanı'nı kullanacak uçağın işletmecisi ve yer hizmetini sağlayan kuruluşlar tarafından yolcu ve eşya manifestoları eksiksiz doldurulması ve yetkili birimlere teslim edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

YOLCU VE MÜRETTEBAT İLE BAGAJ-KARGO ARAMA VE KONTROLÜ

Yeni uygulamada, küçük havaalanları ve kontrolsüz alanlardan kalkacak olan uçakların, Atatürk Havalimanı'nda belirlenen alanlara inmeleri; inişlerinden önce de polis, gümrük ve yer hizmeti verecek kuruluşun görevlilerinin de alandaki yerlerini almaları yönündeki talimat da dikkat çekiyor. Tüm görevlilerden iş güvenliği başta olmak üzere apronda uygulanacak kurallara, kullanılması gereken özel teçhizat ve kıyafetlere eksiksiz riayet etmesi, sivil havacılık mevzuatının gerektirdiği prosedürlerin tam ve eksiksiz uygulanması istendi. Uçak altında hazır bulunacak polis ve gümrük ekiplerine, uçağın yolcusu ve mürettebatı ile bagaj-kargo arama ve kontrolü titizlikle yapmaları, gerekmesi halinde ise bu alanda mobil x-ray cihazları bulundurulması talimatı verildi.

5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un 29 ve 30 Aralık'ta iki ayrı özel uçak ile Osaka-İstanbul-Beyrut hattı üzerinden gerçekleşen kaçışında Atatürk Havalimanı önemli rol oynamıştı. Dünyanın konuştuğu kaçışın ardından İstanbul'da başlatılan soruşturmada 7 kişi gözaltına alınmış, aralarında 4'ü pilot ve biri kargo firması ticaret ve operasyon müdürü olmak üzere 5 kişi tutuklanmıştı.

 
UÇAK 2 ROKETLE 30 SANİYE ARAYLA VURULMUŞ
 
AIR FRANCE'DAN HEDİYE UÇAK BİLETİ FIRSATI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUNEXPRESS İLE ANKARA’DAN KÖLN VE AMSTERDAM
SunExpress Havayolları, 2020 kış sezonunda Ankara’dan sunduğu iç ve dış ...
İSTANBUL HAVALİMANI 14 AYDA REKOR KIRDI
İstanbul Havalimanı uçuşlara başlanmasının 14.ayında günlük ortalama 523,6 kalkışla rekora imza attı
AIRBUS BELUGAXL HİZMETE GİRDİ
BelugaXL, ticari uçak programlarının üretim artışını desteklemek amacı ...
 
PEGASUS’UN HELSİNKİ UÇUŞLARI BAŞLIYOR
Pegasus Hava Yolları, yurt dışındaki uçuş noktalarını artırmaya devam ...
İŞTE ANADOLUJET’İN UÇACAĞI YURT DIŞI HATLAR
Türk Hava Yolları’nın düşük maliyetli havayolu markası AnadoluJet, 29 ...
TAV ABD’DE DÖRDÜNCÜ YOLCU SALONUNU AÇTI
TAV İşletme Hizmetleri, Florida Palm Beach Havalimanı’nda hizmete giren ...
 
SUNEXPRESS’İN İZMİR-NÜRNBERG UÇUŞLARI BAŞLADI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2020 kış ...
DUBAİ HAVALİMANI SULAR ALTINDA
Dubai Havalimanı’nı haftasonu su bastı. Şiddetli yağmur ve sel sonrasında ...
THY BAZI İTALYA SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Yolları, yarın İtalya hava trafik kontrolörlerinin yapacakları ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası