pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
29 Ekim 2020 Perşembe - 00:11

ABD'Lİ SAVUNMA ŞİRKETLERİNDEN SALGIN ÖNLEMLERİ

ABD'li savunma şirketlerinden Boeing ve Raytheon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu krizin etkisiyle işten çıkarmalara gideceklerinin sinyalini verdi

ABD Lİ SAVUNMA ŞİRKETLERİNDEN SALGIN ÖNLEMLERİ

BOEING’DEN 466 MİLYON DOLAR ZARAR

Uçak üreticisi Boeing, Kovid-19 salgınının neden olduğu krizin etkisiyle bu yılın üçüncü çeyreğinde 466 milyon dolar zarar ettiğini ve 2021 sonuna kadar personel sayısının 130 bine düşmesinin beklendiğini duyurdu. Füze üreticisi Raytheon ise satışlarının azalması sonucu 20 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Boeing'in üçüncü çeyrek bilançosuna ilişkin yapılan açıklamada, şirketin finansal durumunun Kovid-19 salgını ve 737 MAX tipi uçakların uçuşlarının durdurulmasından dolayı önemli ölçüde etkilenmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Boeing'in gelirinin bu yılın temmuz-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29 azalarak 14,1 milyar dolara gerilediği kaydedildi. Boeing'in açıklamasında, şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde 466 milyon dolar zarar ettiği bildirildi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 1,2 milyar dolar kar elde etmişti. Açıklamada, şirketin hisse başına karının geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1,45 dolar olduğu, ancak bu yılın aynı döneminde şirketin hisse başına 1,39 dolar zarar ettiği aktarıldı.

BOEING'İN ÇALIŞAN SAYISININ 130 BİNE DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Boeing Üst Yöneticisi (CEO) Dave Calhoun ise şirketin üçüncü çeyrek bilançosuna ilişkin çalışanlarla paylaştığı yazıda, salgının başından bu yana likiditeyi artırdıklarını, harcamaları azalttıklarını ve üretim oranlarını önemli ölçüde düşürdüklerini ifade etti. Şirket üzerindeki etkiyi sınırlandırmak için personel sayısına ilişkin kararlar alındığını belirten Calhoun, "2021 sonuna kadar yaklaşık 130 bin çalışandan oluşan bir işgücü bekliyoruz" ifadesini kullandı. Boeing, nisan ayında, Kovid-19 salgınının etkisiyle çalışan sayısını yaklaşık yüzde 10 azaltacağını duyurmuştu.

RAYTHEON 20 BİN ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARACAK

Öte yandan ABD'li savunma şirketlerinden Raytheon da Kovid-19 salgını nedeniyle ticari havacılık satışlarının azaldığını ve bu nedenle 20 bin çalışanın işine bu yıl son vereceğini duyurdu. Raytheon Technologies Üst Yöneticisi Greg Hayes, şirketin üçüncü çeyrek bilançosuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, uzun ve yavaş bir toparlanma öngördüklerini aktardı. Ticari hava trafiğinin 2023'e kadar 2019 yılındaki seviyelerine dönmesinin beklenmediğine dikkati çeken Hayes, yakın vadede özellikle Kovid-19 vakalarındaki artıştan dolayı ticari hava trafiğinde kademeli bir toparlanma beklediklerini ifade etti. Hayes, yılın ilk çeyreğinde maliyetleri yaklaşık 2 milyar dolar azaltmak ve 4 milyar dolarlık nakit tasarrufu sağlamak için önlemler aldıklarını anımsatarak, personel sayısını azaltmanın zor olduğunu ama gerekli adımları attıklarını belirtti.

 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ‘PIRLANTA’ OPERASYONU
 
CUMHURİYETİMİZİN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DEN 29 EKİM VİDEOSU: YARIN YENİDEN
23 Nisan’ın 100. yılında Dünyanın En Büyük Bayrağı’nı gökyüzüne açan, ...
AVRUPA’DA 193 HAVALİMANI RİSK ALTINDA
Corona virüsü salgını nedeniyle yolcu trafiğinin yıl sonuna kadar iyileşmeye ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NIN İKİNCİ DOĞUM GÜNÜ
İstanbul Havalimanı bu yıl ikinci Doğum Gününü kutluyor
 
UTAIR İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Rus hava yolu şirketi Utair, İstanbul uçuşlarına başladı
SIFIR KARBON SALIMINA GİDEN 10 YOL
Günümüzde daha temiz, daha sürdürülebilir enerji çeşitleri yaratma ihtiyacı ...
TÜRKİYE UÇARKEN BURSA'DA UÇUŞLAR DURDU
Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanı'nda tarifeli seferler durdu
 
BOEING 747’NİN SUNROOF’U
Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’in pilotları son uçuşunu yapmaya hazırlanan ...
EMIRATES ENTEGRE BİYOMETRİK YOL UYGULAMASINI BAŞLATIYOR
Emirates, daha fazla kolaylık için havalimanında Entegre Biyometrik Yol Uygulamasını başlatıyor
THY'DEN YURT İÇİ KAMPANYASI
Türk Hava Yolları, yurtiçi uçuşları için başlattığı yeni kampanya ile ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası